Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Επιστολή – ενημέρωση του πρώην Ταμία της Ε.Π.Σ Σάββα Σαλτσίδη: «Από την ημέρα κατάθεσης της αγωγής η διοίκηση της Ε.Π.Σ. έχει περιέλθει σε κατάσταση πανικού»

Παραμένοντας πιστός στις θέσεις μου θέλω να ενημερώσω τα σωματεία – μέλη της Ε..Π.Σ. Κοζάνης τους φορείς και όλο τον φίλαθλο κόσμο του νομού ότι ξεκινώντας τις καταγγελίες μου κατά της εκλογικής συνέλευσης της Ε.Π.Σ. είχα θέσει ένα στόχο: να ξαναδώσω τη δυνατότητα στα σωματεία να ψηφίσουν με δημοκρατικό τρόπο γιατί εκλογές με ένα υποψήφιο δεν είναι δημοκρατία.
Κατέθεσα αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ε.Π.Σ. γι΄αυτό το λόγο. Η υπόθεση έχει συζητηθεί στην έδρα και είμαστε εν αναμονή της απόφασης του Πρωτοδικείου Κοζάνης.
Από την ημέρα κατάθεσης της αγωγής η διοίκηση της Ε.Π.Σ. έχει περιέλθει σε κατάσταση πανικού, αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η συμπεριφορά τους.
Πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις που το αποδεικνύουν αυτό και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Έβγαλαν μια απόφαση – προειδοποίηση – απειλή προς τα σωματεία Α.Ε. Κρανιδίων και ΤΙΤΑΝ Σερβίων και τελικά κάνανε πράξη τις απειλές αυτές οι οποίες ήταν: απαγόρευση μεταγραφών για ένα μήνα από την επόμενη μεταγραφική περίοδο, (01/01/2018) και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης αποβολή από το πρωτάθλημα.
Στο διάστημα αυτού του μήνα και τα δύο σωματεία πήγαν να καταθέσουν αιτήσεις μεταβολών (δελτία) και δεν έγιναν δεκτές από την Ε.Π.Σ. λόγω τιμωρίας, ενώ η ποινή αρχίζει από 01/01/2018.
Πρόκειται για μία απαράδεκτη κίνηση της Ε.Π.Σ που δεν γνωρίζουν να ερμηνεύσουν ούτε τις αποφάσεις που παίρνουν ( μήπως τους τις στέλνουν έτοιμες ;). Δηλαδή αρνήθηκαν να βγάλουν δελτία σε δεκάχρονα παιδιά και τα απαγόρευσαν να παίξουν ποδόσφαιρο.
Προφανώς αυτό λέει το καταστατικό!!!
Στην ομάδα των Κρανιδίων δε, δεν τους θεώρησαν την κατάσταση υγείας, με αποτέλεσμα δύο ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να αγωνιστούν ενώ έχουν δελτία και όταν ο πρόεδρος της ομάδας απευθύνθηκε στον εισαγγελέα η απάντηση της Ε.Π.Σ. ήταν < κάντε μήνυση αν θέλετε >, δηλαδή πάλι αγωγή για να εξοντώσουν οικονομικά τα σωματεία .
Συμπέρασμα : εμπάθεια κατά των σωματείων που έχουν διαφορετική φιλοσοφία και άποψη.
Και πάμε στα δικά μου τώρα. Τιμωρία απαγόρευση συμμετοχής σε οτιδήποτε σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό ; Θέλουν να μου στερήσουν το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές.
Γιατί άραγε ;
Φοβάστε ότι θα πάμε σε εκλογές και παίρνετε τα μέτρα σας;
Αυτό θα το δούμε όμως μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Θέλω να σχολιάσω μια πρωτόγνωρη και απαράδεκτη απόφαση της Ε.Π.Σ κατά δύο σωματείων του Καρυοχωρίου και του Περδίκα . Στο μεταξύ τους παιχνίδι έγιναν κάποια επεισόδια για τα οποία και σαφώς πρέπει να υπάρξουν αυστηρές ποινές, αλλά ποινή αποβολής από το πρωτάθλημα πρώτη φορά είδα και αυτό πρέπει να είναι όχι πανελλαδική αλλά παγκόσμια πρωτοτυπία.
Έχουμε δει σε γήπεδα να υπάρχουν νεκροί και τέτοια απόφαση δεν υπήρξε ποτέ. Και μιλάμε για έναν αγώνα που δεν υπήρξε διακοπή και τελείωσε κανονικά . Έχουμε δει ποινές αλλαγή έδρας , κεκλεισμένων των θυρών , πρόστιμο αλλά αποβολή ομάδας από το πρωτάθλημα εγώ προσωπικά δεν ξαναείδα .
Νομίζω ότι δεν περισσεύει κανείς σ΄αυτό το χώρο.
Εκτιμώ ότι η προσέγγιση στο θέμα αυτό δεν ήταν ενδεδειγμένη.
Η αλήθεια είναι ότι η ένωση ( και το ξέρετε αυτό πολύ καλά τα σωματεία ) λειτουργεί κάτω από ένα ειδικό καθεστώς διοίκησης.
Ποιος να σκύψει πάνω στο θέμα και να δώσουν βάση στη πρόληψη και όχι στη καταστολή.
Ο πρόεδρος σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη , ο ένας σύμβουλος ζει μόνιμα στην Αθήνα και πρέπει να πάει στην οικογένεια του , ο άλλος ζει μόνιμα στο Βόλο και δεν έρχεται καθόλου , ένας παραιτήθηκε και ο αναπληρωματικός του δεν πήγε σε κανένα συμβούλιο , κάποιοι άλλοι σύμβουλοι είναι καινούργιοι και δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και έχουμε το εξής παράδοξο, δύο – τρεις να δουλεύουν και οι αποφάσεις να παίρνονται εκτός γραφείων Ε.Π.Σ. και σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα από συγγενή συμβούλου.
Και να τονίσω εδώ στην εκδήλωση του καλοκαιριού που έγινε η κλήρωση και οι βραβεύσεις, το σωματείο Περδίκας σάρωσε τα βραβεία ήθους, καλύτερου παράγοντα, προπονητή, ποδοσφαιριστή. Τί άλλαξε από τότε και σε λίγους μήνες έγινε ομάδα προς αφανισμό;
Μήπως φταίει κάτι άλλο ; Εγώ πάντως ξέρω τι φταίει .
Κλείνοντας θέλω να αναφέρω κάποιες εύλογες απορίες που έχω και αν είναι εφικτό ( που δεν βλέπω να είναι ) να δοθούν από τους αρμόδιους κάποιες απαντήσεις.
Εγώ, τα Κρανίδια και τα Σέρβια τιμωρηθήκαμε γιατί πήγαμε ενάντια στο καταστατικό . Λέει κάπου το καταστατικό ότι μπορεί να συζητά θέματα που αφορούν αγωνιστικά προβλήματα και να δίνει λύσεις συγγενής της διοίκησης και μέχρι ποιού βαθμού συγγένειας;
Μπορεί πρώην παράγοντας και υπόδικος να πηγαίνει στο σύνδεσμο διαιτητών και να δίνει οδηγίες , να εγκρίνει τους ορισμούς διαιτητών κάθε σαββατοκύριακο ;
Γίνονται όλα σύννομα στην Ε.Π.Σ. και σας πειράζει που εμείς θέλουμε να πάμε σε εκλογές και είμαστε παράνομοι ;
Εξάλλου εσείς λέτε ότι θα κερδίσετε πάλι όποτε και να γίνουν.
Μπορώ να γράφω επί ώρες αλλά ας κρατήσουμε τα υπόλοιπα για αργότερα γιατί προβλέπεται ότι θα είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος ( για εσάς ) της εξυγίανσης. Και εμείς την εξυγίανση θα την κάνουμε πράξη με τη συνδρομή των σωματείων . Προεκλογικά θα πούμε πιο σκληρά πράγματα να είστε προετοιμασμένοι .
Εις το επανιδείν.
Πρώην Ταμίας της Ε.Π.Σ
Σάββας Σαλτσίδης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!

Το Προφίλ μας