Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σερβίων-Βελβεντού: για την αύξηση των δημοτικών τελών

Στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 12/12/2017 μετά από 3 συνεδριάσεις με θέμα την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, τελικά βγήκε "λευκός καπνός".
Η Δημοτική αρχή, σχεδόν σύσσωμη (παρά τις "παρεξηγήσεις" και τους λεονταρισμούς των "ανεξάρτητων" δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης) ψήφισε την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, μέσα σε κλίμα εκβιασμού και τρομοκρατίας, ότι αν δεν ψηφιστεί η αύξηση των ανταποδοτικών τελών θα μπούμε σε επιτροπεία και τότε τα τέλη θα τετραπλασιαστούν.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από μια Δημοτική Αρχή, που από την αρχή της θητείας της έδειξε ότι συμφωνεί πλήρως με το πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης ως μηχανισμού του κράτους στην προώθηση της στρατηγικής του κεφαλαίου σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Σε μια περίοδο, που τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, μετά από αλλεπάλληλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, μειώσεις παροχών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, αυξήσεις σε φόρους και χαράτσια, η Δημοτική Αρχή έρχεται να αρπάξει ότι έχει (αν έχει) απομείνει.
Έρχεται να επιβάλλει αύξηση των ανταποδοτικών τελών στη Δ.Ε. Σερβίων (+80%), στη Δ.Ε. Καμβουνίων (+74%) και στην Τ.Κ. Λιβαδερού (+192%) και διατηρεί στη Δ.Ε. Βελβεντού σταθερούς τους συντελεστές, προκειμένου να "ισοφαρίσει" μια ΑΔΙΚΙΑ που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια σε βάρος των κατοίκων του Βελβεντού… την οποία όμως προκάλεσαν οι Δημοτικές Αρχές του πρώην Δήμου Βελβεντού έχοντας αυξημένα ανταποδοτικά τέλη και σήμερα κόπτονται ότι θα λυθούν τα προβλήματα αν γίνει πάλι ανεξάρτητος Δήμος, συντηρώντας μια άτυπη διαμάχη ανάμεσα στις Δημοτικές Ενότητες.
Η στάση των άλλων παρατάξεων είναι αντιφατική (ζητάνε ορθολογική και ήπια αύξηση), παρά το γεγονός ότι καταψήφισαν την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, συμφωνούν με τη λογική της ανταποδοτικότητας των φόρων και τη λειτουργία του Δήμου σαν ¨Ανώνυμη Εταιρεία", διαφωνούν όμως με τον τρόπο διαχείρισης από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και πρότεινε να μη γίνει αύξηση τελών. Αντίθετα, πρότεινε να μειωθούν και σε μια πορεία σταδιακά να καταργηθούν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη στη λειτουργία του Δήμου σαν επιχείρηση που αντιμετωπίζει το λαό της περιοχής σαν πελάτη. Είναι αντίθετη στη λογική της ανταποδοτικότητας για μια σειρά υπηρεσίες που ο λαός μέσω της φορολογίας τις χρυσοπληρώνει. Διεκδικούμε πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων, με αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%. Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Παλεύουμε για μείωση ανταποδοτικών τελών και φόρων, για ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα, τους ανέργους, τα μικρομάγαζα.


20/12/2017

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκπροσωπε του ΚΚΕ σαν να απευθύνεσαι σε αγράμματους. Τι λες ρε σύντροφε; Είδαμε πως κατάργησαν τα δημοτικά τέλη οι ΚΚΕέδες Δήμαρχοι. Τι μας λες ρε ελάσσον αντιπολίτευση; Για πες μας ένα παραδειγμα από κάποιο επαναστάτη σύντροφο σου που απάλλαξε τους δημότες από τα τέλη. Τρία χρόνια τώρα δεν βγήκες να πεις μια φορά ότι το Βελβεντό το έχετε κατακλέψει και με τις δικές σου ευλογίες. Τώρα θυμήθηκες ότι είναι αδικία. Και τι αδικία. Μεγάλη φταίγουν οι προηγούμενες αρχές που είχαν βάλει ψηλά τέλη. Ποιες προηγούμενες αρχές; Η συντρόφισα η Γκαμπράνη δεν ήταν 4 χρόνια στο Βελβεντό κουμανταδόρος. Δεν έκανε το δεξιό ψάλτη στο μαντρί του δήμου επί Κωνσταντόπουλου; Γιατί δεν τα χαμήλωσε τα τέλη; Γιατί δεν την μαλώσατε τότε; Σσσσσσσσ θα μας μαλώσει το κόμμα. Άντε και συ τότε και ο Σιάμινος και η Εφούλα τότε και όλο τοπικό συναπάντημα μας περνάτε για χαζούς. Σας μάθαμε καλά σύντροφε. Κρίμα που είσαι και νέος και έχεις και φιλοδοξίες. Πιο γελοίος πεθαίνεις λέμε!

Ανώνυμος είπε...

http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/d-patreon-meiosi-sta-dimotika-teli-gia-tous-mikromesaious-afxisi-gia-ti-megali-idioktisia-poioi-apallassontai-apo-ta-teli/

http://patrastimes.gr/home-page-slider/πάτραμείωση-50-των-δημοτικών-τελών-σε-ε/

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε 7.53. Διλαβασέ το εσύ καλύτερα. Τα μείωσε δεν τα κατάργησε.

Το Προφίλ μας