Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Νεράιδα μου μην κλαις Συμβαίνουν……

Δυστυχώς  χθες 12/12/2017 στην συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου  καταψηφίστηκε  η “Μελέτη της Οικιστικής Αναβάθμισης της Νεράιδας”  με  7 θετικές ψήφους  και 12 αρνητικές.
            Δεν θα κάνω κριτική, για την απόρριψη της πρότασης,  αλλά θα ευχαριστήσω  δημόσια  τους Δημοτικούς Συμβούλους,  οι οποίοι πραγματικά νοιάζονται  και  προσπαθούν με την παρουσία τους,  να δουν τον Δήμο μας   να αναπτύσσεται και  οι δημότες να ευημερούν. 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΔΗΜΟΣΙΑ!!!!!!
Την συγχωριανή μου Δημοτικό Σύμβουλο κα  Δέσποινα  Ιωαννίδου
Τον Δήμαρχο  κ.  Αθανάσιο  Κοσματόπουλο, τον Αρχηγό  της  Παράταξης “ΑΝΤΑΜΑ”  κ.  Πολυδεύκη  Λιάκο, τον Αρχηγό  της Παράταξης “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΥΡΩΣΗ”  κ.  Νικόλαο Γεωργακόπουλο,  τους  Δημοτικούς  Συμβούλους  κ. Νικόλαο Τέτο και  Ευάγγελο Χαραλαμπίδη  και τους  Ανεξάρτητους  Συμβούλους  κ.  Νικόλαο  Λαζαριώτη  και Μιλτιάδη  Ζορμπά.
Στους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους  άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τί ποιούσι 
Ο Πρόεδρος Νεράιδας 
Ξενοφών  Βαΐζογλου 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το υπέροχο δεντράκι της δημοσίευσης το αφιερώνουμε στους κυρίους τις ΑΝΚΟ που παραβρέθηκαν εχτές στην Δημοτική Συνεδρίαση και φύγανε με κατευνασμένα τα μούτρα γιατί όσο και να πιέσανε, με το πρόσχημα ότι τώρα ανοίγει η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και πως εδώ και τώρα πρέπει να ψηφιστεί το έργο της Ανάπλασης στην Νεράιδα, ο κόσμος δεν μάσησε στα ψευτοδιλήμματα και στις αρχιτεκτονικές αρλούμπες τους σχεδίου Master Plan της ανάπλασης που παρουσιάσατε. Πραγματικά μας δόθηκε όλους η ευκαιρία να δούμε από κοντά την Αρχιτέκτονα της εισήγησης της Ανάπλασης που έγινε στα Σέρβια και από την ομιλία της αλλά και από όλη την εμφάνισης της καταλαβαίνουμε πως δεν διαθέτει ίχνος καλαισθησίας και αισθητικής. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να περάσει η απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο βλέπετε με την ολοκλήρωση της μελέτης η ΑΝΚΟ θα κέρδιζε 180.000 ευρώ και τι θα έκανε? Μια από τα ίδια CLΟPY PASTE ή αλλιώς αντιγραφή και επικόλληση άλλων σχεδίων ανάπλασης που προηγήθηκαν σε άλλους δήμους. Το ίδιο έγινε και στα Σέρβια. Παράλληλα τόσο ο Διευθυντής της ΑΝΚΟ όσο και η Αρχιτέκτονας μέσα στην σύγχυση που τους διακατείχε το γεγονός θα περάσει ή δεν θα περάσει η έγκριση της μελέτης άτοπα αλλά και αλαζονικά παραλληλίζανε την Νεράιδα με την Μύκονο και την Σαντορίνη τα δύο μεγαλύτερα και πλουσιότερα Ελληνικά Νησιά λέγοντας πώς και εκεί ο επισκέπτης δεν μπαίνει μέσα στο νησί με το αυτοκίνητο αλλά το αφήνει εκτός και μπαίνει μα τα πόδια, μόνο που στην Νεράιδα ούτε Nights Clubs έχει ούτε Ηλιοβασιλέματα ούτε ξενοδοχεία 10 Αστέρων για να θέλει ο επισκέπτης να ξαναέρθει να τα δει. Προσπαθούσανε οι κύριοι τις ΑΝΚΟ να υιοθετήσουν μία λογική Εκμάθησης και αλλαγής Συμπεριφοράς των επισκεπτών εξασφαλίζοντας σαν δεδομένο ότι ο επισκέπτης θα έρχεται συνέχεια άσχετα με το τι θα του σερβίρεις (Ματωμένοι Ωκεανοί στην Γλώσσα του Marketing λέγετε) και σας ερωτώ τι είναι ποιο εύκολο να κάνουμε ανάπλαση ή να αλλάξουμε συμπεριφορές ανθρώπων? Μα φυσικά το πρώτο. Καταλαβαίνετε τι μασκαριλίκια έχουνε γίνει στην Ανάπλαση των Σερβίων και λυπόμαστε που ακόμα και σήμερα μερικοί Δημοτικοί σύμβουλοι καυχιόνται ότι κάνανε έργο στα Σέρβια με τις αλχημείες της ΑΝΚΟ. Ο κύριος Κωνσταντόπουλος ευτυχώς το κατάλαβε και βλέπουμε πως πλέον κατανοεί τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η λιθόστρωση στους δρόμους αλλά και τα κάγκελα έκτρωμα που σου δίνουνε την εντύπωση του Στάβλου και των φυλακισμένων. Έχει χαθεί τελείως η έννοια της Λειτουργικότητας της Επιχειρηματικότητας αλλά και της Προσβασιμότητας στην πόλη των Σερβίων. Έτσι ξεκινά ένα έργο με γνώμονα αυτές τις τρις πτυχές και όχι με βάση τις υπερκοστολογήσεις και τις λογιστικές αλχημείες οι οποίες στις μέρες μας ονομάζονται ως Δημιουργική Λογιστική. Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στους Δημοτικούς Συμβούλους της Νεράιδας αλλά και στους καταστηματάρχες που σήκωσαν ανάστημα στις Σειρήνες της ΑΝΚΟ και δεν επιτρέψανε να ψηφιστεί το σχέδιο της ανάπλασης.

ΥΓ: Στον κύριο που ισχυρίστηκε πως ένα διώροφο λεωφορείο μπορεί να Μπέι στην πόλη των Σερβίων του λέμε πως δεν μπορεί να ανεβεί στα Κάστρα και στους Αγίους Αναργύρους, βλέπετε ο συγκεκριμένος κύριος σκέπτεται μόνο την πάρτι του και σου λέει οι τουρίστες ας μην ανεβούν στα Βυζαντινά μνημεία ας μείνουνε στα Σέρβια μέσα, η πλατεία έχει ούζα να σερβίρει. Ντροπή σας.

Ανώνυμος είπε...

Πάνω απο 400.000€ θα είναι το κερδος της ανκο και όχι 180.000€. Γι'αυτό οι εκπρόσωποι της παρουσιάστηκαν σαν αδεξιοι πωλητές και προσπάθησαν με αρλούμπες να πείσουν τον κόσμο χωρίς να έχουν ούτε μια συγκεκριμένη πρόταση. Προσέξτε λογική, ψηφίστε να γίνει ενα έργο και μετά βλέπουμε πως θα γίνει. Ευτυχώς ο κόσμος ξύπνησε. Επίσης καλό θα ηταν να λείπει η υπεροψία και η αλαζονεία της ανκο,οπως και μερικών συμβούλων που την στηρίζουν φανατικά γιατί δεν ειναι ουτε αλανθαστοι ουτε τίποτε μεγάλοι καλλιτέχνες. Υπάρχουν και αλλοι μηχανικοι και αρχιτεκτονες και μαλιστα απο τα Σέρβια, ας δωθει και σε αυτούς η δυνατότητα να κάνουν μια μελέτη

Ανώνυμος είπε...

3 56 έτσι που τα λες θα μέναμε στη εποχή του 50

Ανώνυμος είπε...

Το Πήλιο και ο Νυμφαίος και το Καταφύγι ήτανε και είναι παραδοσιακά χωρία με πέτρινα σπίτια και πέτρινες σκεπές, με καλντερίμια και φυσικές ομορφιές για αυτό και επιβάλλονται τέτοιου είδους αναπλάσεις. Η Νεράιδα και τα Σέρβια με τις τετραώροφες πολυκατοικίες εμφανίζουνε μόνο Εμπορικότητα στο Εσωτερικό τους, οι αναπλάσεις και τα καραγκιοζιλίκια της ΑΝΚΟ παραβλέπουνε την εμπορικότητα και πάνε και εφαρμόζουνε σχέδια αναπλάσεων για να μετατρέψουνε ένα χωριό από Εμπορικό σε Γραφικό. Η Νεράιδα έγινε γνωστή από τα Καταστήματα της Καφετέριες Εστιατόρια, Ξενοδοχεία και άλλα, και φυσικά από την όμορφη θέα που έχεις κοιτώντας την Λίμνη και την γέφυρα. Εάν παραβλέψεις την επιχειρηματικότητα τίποτα άλλο δεν έχει να προσφέρει διότι δεν χρειάζεστε κάποιος να ανέβει στο χωρίο να δει την λίμνη, πάει κατευθείαν στην λίμνη και άμα ανέβει να φάει και ν πιεί ένα καφέ και χρειάζεται να παρκάρει έξω από το χωρίο, πάει κατευθείαν σε καφέ πού έχουν χώρο στάθμευσης. Η ΑΝΚΟ αυτά δεν τα λαμβάνει υπόψη το μόνο που την Νοιάζει είναι να έχει δουλεία το γραφείο της. Και σας ερωτώ υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας που αξιοποίησε το πρόγραμμά Leader και μέχρι σήμερα που μιλάμε να έχει ξεχρεώσει από τις τράπεζες και να έχει κονομήσει χρήμα? Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Η ΑΝΚΟ διαλύει την επιχειρηματικότητα, κλείνει την προσβασιμότητα και σε τελική ερημώνει πόλεις και χωριά. Το ίδιο έγινε και με την Εμπορικότητα στα Σέρβια. Ρωτήστε τους καταστηματάρχες να σας το επιβεβαιώσουν καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

13 Δεκεμβρίου 2017 - 4:47 μ.μ.

Φίλε μου το ίδιο πράγμα έλεγε και ο Λαζαριώτης για την ανάπλαση των Σερβίων, αφήστε να ολοκληρωθεί και στην συνέχεια βλέπουμε και αλλάζουμε, ναι αλλάζουμε αλλά με τι χρήματα? Εδώ ο Δήμος δεν έχει να πληρώσει την ΔΕΗ και την ΔΕΑΔΗΜΑ και θα βρεί χρήματα για βελτίωση της ανάπλασης? Οι κοτρόνες στους δρόμους των Σερβίων θα είναι για 10 χρόνια τοποθετημένες γιατί μετά από 10 χρόνια ξανά δικαιούμαστε ανάπλαση. Μέχρι τότε θα έχουμε σπάσει όλα τα αυτοκίνητα μας, ο κόσμος θα γλιστρά με τις παγωνιές μιας και δεν ρίχνουνε αλάτι και αυτό λέγετε καλαισθησία και λειτουργικότητα επειδή η αρχιτέκτονας την ΑΝΚΟ έτσι οραματίστηκε, μόνο από το ντύσιμο της και την κόμμωση της καταλαβαίνει με τι άσχετο άνθρωπο έχεις να κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

13 Δεκεμβρίου 2017 - 6:39 μ.μ.

Τώρα με τα καλντερίμια πήγαμε στο 1800. Αυτό είναι το μπροστά? Δηλαδή έτσι το εννοείς εσύ ?

Το Προφίλ μας