Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Εκλογές Ε.Β.Ε. Κοζάνης: Επένδυση στον Άνθρωπο Επιχειρηματία.(του Γρηγοριάδη Χ. Ιωάννη)

Είναι στη φύση του Ελεύθερου Επαγγελματία το ρίσκο.
            Ρίσκο για την έναρξη της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ρίσκο για την αγορά πρώτων υλών, ρίσκο για την αγορά εμπορεύματος και πάει λέγοντας. Κίνδυνος, άλλη μία έννοια συνώνυμη του κλάδου. Ποίος θα έμπαινε στην καθημερινότητα του Ελεύθερου επαγγελματία; Στην ψυχολογία του, στην ψυχοσύνθεσή του; Χαμογελαστός και αγέρωχος ολημερίς αλλά η καρδούλα του γνωρίζει μόνο την Αλήθεια. Η ζωή είναι πολλή απλή. Ότι έχει ο καθένας με κάποιο τρόπο τα έχει κατακτήσει . Στη ζωή του επιχειρηματία τίποτα δεν του έχει χαριστεί. Υπομονή – Θάρρος και Μεθοδικότητα χρειάζεται.
            Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι ο κινητήριος μοχλός της ελληνικής οικονομίας όλες οι στατιστικές το επιβεβαιώνουν. Το αντίθετο είναι μάλλον ένα ψυχολογικό φαινόμενο παρά ένας αντικατοπτρισμός της πραγματικότητας. Δεν στέκομαι στις πολιτικοοικονομικές συγκυρίες , το κύκνειο άσμα της ελληνικής οικονομίας είχε δοθεί άλλωστε, από το 2005 μην τρέφουμε αυταπάτες. Πλέον οφείλουμε να στραφούμε και να στοχεύσουμε στο αύριο, προοπτική και δύναμη έναντι του κυκεώνα που επικρατεί.
            Θα μπορούσα να παραθέσω πολλά διδάγματα από την τετραετή επαγγελματική μου δραστηριότητα ως Γεωπόνος στο κλάδου του Εμπορίου αλλά θα κρατήσω ένα, ένα και σημαντικό, Παράγον Άνθρωπος. Όλες οι πολιτικές προτείνονται και εφαρμόζονται από τον άνθρωπο, όλα τα οικονομικά μοντέλα κρίνονται-συντηρούνται-επιδοκιμάζονται ή αποδοκιμάζονται από τον Άνθρωπο. Μία έννοια που χάθηκε κάπου στην πορεία του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά είναι μία έννοια που εν τη γέννεση της την έχουμε όλοι κωδικοποιημένη μέσα μας , Ανθρωπισμός!
            Με αυτή την αρχή αποφάσισα και εκτίθεμαι ως υποψήφιος στο Εμπορικό Τμήμα του Ε.Β.Ε. Κοζάνης. Στόχος του Ε.Β.Ε. οφείλει να είναι η διαπροσωπική σχέση με όλο τον επιχειρηματικό κλάδο της περιοχής, να γίνει ο φυσικός συντονιστής των προσπαθειών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας , με βάση τον επιχειρηματία. Συντονισμένη περιφερειακή πρωτοβουλία και δράση για την δημιουργία ενός επιχειρηματικού οικοσυστήματος με ενημέρωση, εκπαίδευση και δικτύωση των υφιστάμενων και επίδοξων επιχειρηματιών   Αλλά και μία αλληλένδετη σύνδεση Ε.Β.Ε. – Επιχειρήν -Αγοράς.
            Ένα Επιμελητήριο του οποίου η φέρουσα ικανότητα, όπως αυτή συντίθεται από τους ανθρώπινους και τους οικονομικούς πόρους, να του επιτρέπει να συγκροτήσει ένα δυναμικό περιβάλλον υποστήριξης της επιχειρηματικότητας με έμφαση στους τοπικούς κλάδους αιχμής (ενέργεια, γούνα, πολιτιστικός και γαστρονομικός τουρισμός, αγροδιατροφή, κλπ.)
Τέσσερα (4) είναι τα πεδία που συγκροτούν το δυναμικό περιβάλλον:
·      Ανάπτυξη εργαλείων υποστήριξης
·      Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού
·      Εξωστρέφεια δυναμικών κλάδων
·      Καινοτομία
Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε , η συμμετοχή θα δώσει δύναμη και προοπτική στο αυριανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας