Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Κάποτε χρειάζονται αυτοί που ξέρουν

της Ιωάνναης Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Έχεις να λειτουργήσεις ένα καφέ-μπαρ. Δεν ξέρεις τίποτα απο τη δουλειά, έχεις διάθεση, έχεις κάποια χρήματα και ψάχνεις να φτιάξεις την ιδέα σου πραγματικότητα.
Ποιος είναι ο πρώτος που θα επιλέξεις να προσλάβεις;
α) ο καλύτερος μπάρμαν με τις αμέτρητες γνωριμίες που κάνει θραύση στο γυναικείο πληθυσμό ή αντίστοιχα η μπαργούμαν με τα ίδια χαρακτηριστικά
β) μια σωστή «μάρκα» (μάρκα ίσον εκείνος που κάθεται ταμείο και μετράει τις παραγγελίες που φεύγουν και τις εισπράξεις που γίνονται, ώστε να περιορίζονται οι απώλειες)
γ) ο/η υπεύθυνος/η επί της υποδοχής, γιατί το παν είναι ο σωστός «κράχτης» που θα βάλει τον κόσμο μέσα. Βλέπουμε ύστερα για τα υπόλοιπα.

Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι ότι ο υπεύθυνος διαχείρισης/προσωπικού θα είναι ο τελευταίος στη λίστα. Γιατί η συνεισφορά του στη σωστή λειτουργία δεν είναι αρκετά ορατή απο την αρχή και ως γνωστόν «τα αποτελέσματα τα θέλουμε άμεσα», ενώ το παν είναι η εικόνα.
Βάλτε τώρα αυτό τον τρόπο στησίματος μιας επιχείρησης, ενός οργανισμού, ενός μαγαζιού, πολλαπλασιάστε τον (κυβέρνηση, υπουργεία, νοσοκομεία, Κέντρο Πολιτισμού Νιάρχος, μαγαζιά των φίλων σας) και δείτε τη μεγάλη εικόνα. Σας θυμίζει κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας