Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή

Η 15η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Καταναλωτή και στην προστασία των δικαιωμάτων του.
Η σύγχρονη εποχή του διαδικτύου, των διεθνών αγορών και της Παγκοσμιοποίησης επιβάλλουν την αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών.
Η ελευθερία επιλογής προϊόντων και υπηρεσιών δεν πρέπει να περιορίζεται από παράνομους και καταχρηστικούς όρους, από τα ψιλά γράμματα των συμβάσεων και τις δυσκολοκατανόητες παραγράφους. Οι προμηθευτές - πωλητές οφείλουν να ενημερώνουν και να αποζημιώνουν σε περίπτωση ελαττωματικών προϊόντων και ανεπαρκούς παροχής υπηρεσιών.
Η υγεία των καταναλωτών και η ασφάλεια των προϊόντων είναι αδιαπραγμάτευτες, η παραπλανητική διαφήμιση δείχνει έλλειψη σεβασμού στον Καταναλωτή, ο ασυνείδητος υπερκαταναλωτισμός διαμορφώνει χαρακτήρες και επηρεάζει αρνητικά τις νεότερες γενιές, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις των προϊόντων συμβάλουν στην φτωχοποίηση των πολιτών, τα σκάνδαλα οδηγούν σε έλλειψη εμπιστοσύνης και η ορθή απονομή της δικαιοσύνης είναι επιβεβλημένη.
Υποχρέωση όλων μας είναι να διδάξουμε στις νεότερες γενιές τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καταναλωτών, την ορθή καταναλωτική συμπεριφορά και να διαμορφώσουμε σωστούς και υπεύθυνους ανθρώπους.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                   Η Γεν. Γραμματέας    

Βασίλειος Στ. Ιωαννίδης                                                                Παρασκευή Αν. Κτενίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου