Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Με Αγιασμό ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Βελβεντό ο νέος ‘’Τοπικός Αστυνόμος’’.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Με εκκλησιαστικό Αγιασμό (στο παραδοσιακό δημαρχιακό κατάστημα) ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Βελβεντό (3-3-2017) ο νέος ‘’Τοπικός Αστυνόμος’’ αρχιφύλακας Σταμπλιάκας Στυλιανός.

Τον Αγιασμό τέλεσε, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, ο αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β. πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας συμπαραστατούμενος από τους πατέρες, πρεσβ. Αθανάσιο Γεωργιάδη (εφημέριο Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού) και πρεσβ. Νικόλαο Κανταρτζή (εφημέριο Μεσιανής και Κουβουκλίων). Ο αρχιερατικός επίτροπος π. Κωνσταντίνος μετέφερε την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Παύλου σε όλους τους παρισταμένους και στον νέο τοπικό αστυνόμο για ευόδωση του έργου για την κοινή ωφέλεια και προκοπή.

Στην τελετή του Αγιασμού παρίσταντο: ο Γενικός Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Ντζιοβάρας Παναγιώτης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Κοζάνης Αστυνομικός Διευθυντής Θεοχάρης Χαράλαμπος, ο Διοικητής Α.Τ. Σερβίων - Βελβεντού Αστυνόμος Α’ Βασιλειάδης Αθανάσιος, μέλη του Α.Τ. Σερβίων-Βελβεντού και ο νεοτοποθετηθείς ‘’Τοπικός Αστυνόμος’’ αρχ/λακας Σταμπλιάκας Στυλιανός.

Παρίσταντο επίσης: ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Κοσματόπουλος Αθανάσιος, ο αντιδήμαρχος Κυριακίδης Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Βελβεντού Πιτσιάβας Δημήτριος, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Παπαδημητρίου Ζήνων και Παπαστέργιος Θωμάς και το μέλος του Συμβουλίου της Δ.Κ. Βελβεντού και πρόεδρος του ΚΑΠΗ Θεοχαροπούλου Ελευθερία.

Ο Αγιασμός που τελέστηκε είναι η ‘’Ακολουθία επί τη ενάρξει παντός κοινωφελούς έργου’’. Σ’ αυτήν η ομήγυρις παρακαλεί το Χριστό: ‘’Φώτισον ημών την διάνοιαν και ενίσχυσον ημών τους βραχίονας, ίνα πάντοτε το αγαθόν πράττωμεν και τα έργα του φωτός εργαζώμεθα εις διακονίαν του λαού σου…’’. (Μικρόν Ευχολόγιον).















Η Ευχή προσδιορίζει την απαρχή και την ποιότητα των ενεργειών και απευθύνεται σε όσους (αναλαμβάνουν να) επιτελούν κοινωφελές έργο είτε ως συλλογικοί φορείς είτε ως ηγεσίες του λαού και σηματοδοτεί το κοινωνικό, ανθρωπιστικό και πολιτικό περιεχόμενο των θεσμών και των φορέων όλων.

Θεσμός ή φορέας, που να καταπιέζει, να διαφθείρει (ή να υποστηρίζει αυτούς που καταπιέζουν και διαφθείρουν) το λαό δεν έχει ευαγγελική δικαίωση. 

Σημαντικές ήταν οι ενθαρρυντικές οδηγίες του Διευθυντή Αστυνομίας Κοζάνης στον νέο Τοπικό Αστυνόμο διαγράφοντας το (εκτός του γραφείου) υποστηρικτικό για την κοινωνία και τους αδύναμους συνανθρώπους μας, έργο του τοπικού αστυνόμου: ‘’Να είσαι έξω στους δρόμους, στην κοινωνία, να μάθει και η πιο απομακρυσμένη γιαγιούλα την παρουσία σου, την ανθρωπιστική παρουσία της αστυνομίας δίπλα της, να νιώσουν οι πολίτες στο χώρο σου το κοινωνικό πρόσωπο της αστυνομίας…’’.   

Το Βελβεντό ‘’φρουρείται’’ ήδη από την Παναγία και τον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω, φρουρείται και από τους δεκάδες Αγίους, των οποίων τα εξωκλήσια τους ως ευώδη άνθη στο περιβόλι του Βελβεντού στολίζουν και ομορφαίνουν ανθρώπους και τόπο.

Ο λαός του Βελβεντού είναι φιλειρηνικός και σεβαστικός.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της φιλειρηνικότητας και του μετ’ αλλήλων σεβασμού, καλοσωρίζουμε στην γενέτειρά μας τον νέο θεσμό του ‘’τοπικού αστυνόμου’’ ως μία από τις διακονίες του λαού και υπέρ αυτού.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
4-4-2017
Γερασίμου του εν Ιορδάνη και Θεοδώρου του Τήρωνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας