Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Φώφη: 'Αλλο οι παραπλανηθέντες του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλο ο Τσίπρας

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στους Δελφούς ζήτησε στρατηγική ήττα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και διαχώρισε τους παραπλανημένους ψηφοφόρους.
Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών υπογράμμισε πως το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι η παραμονή στην εξουσία. Ξεκαθάρισε πως όπως και να βαφτίσει η κυβέρνηση τα μέτρα δεν θα τα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Διακήρυξε πως με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα κοινό και πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά.
Δεν θα ψηφίσουμε μέτρα όπως κι αν τα βαφτίσουν  
 
«Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά, φορά το κοστούμι του αγωνιστή, ροκανίζει τον χρόνο και στο τέλος τα δίνει όλα. Τα έχουμε δει όλα αυτά κατ’ επανάληψη» σημείωσε και αναφέρθηκε ειδικά στην μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές στις συντάξεις και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις».
Η ίδια επανέλαβε «Δε θα ψηφίσουμε νέα μέτρα» ανατρέχοντας στο καλοκαίρι του 2015
«Επισημάναμε τότε ότι αυτή η συμφωνία δεν βγαίνει και αν φέρει εφαρμοστικούς νόμους για να υλοποιήσει αυτή τη βαριά συμφωνία δεν θα τους στηρίζαμε στη Βουλή. Αυτό ήταν από εμάς  ξεκάθαρο από το καλοκαίρι του 2015. Πώς εμείς λοιπόν εμείς σήμερα θα ψηφίσουμε μέτρα για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει αυτή η κυβέρνηση;  Δεν θα ψηφίσουμε εμείς νέα μέτρα. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο».
Η κ. Γεννηματά διαφοροποιήθηκε από την θέση της ΝΔ λέγοντας «  Δεν είπαμε ποτέ «κλείστε την αξιολόγηση» είπαμε «παραιτηθείτε γιατί δεν μπορείτε». Αν είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και είχε σχηματισθεί μια άλλη κυβέρνηση με άλλο Πρωθυπουργό, η χώρα θα ήταν τώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ακόμη κι αν κλείσει η αξιολόγηση τι μας δείχνει ότι θα μπούμε σε μια πορεία ανάπτυξης; Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση του τόπου. Το μόνο σχέδιο που έχουν είναι αυτό της παραμονής τους στην εξουσία.

Τα αντίμετρα απαιτούν πλεόνασμα σημαντικά μεγαλύτερο του 3,5%
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΜ αμφισβήτησε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης γι αντίμετρα καθώς όπως είπε για να δοθούν πρέπει να επιτευχθεί  ο στόχος του 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα.   
«Χωρίς καμία πολιτική συμφωνία, χωρίς καμία δέσμευση από την πλευρά των εταίρων, δίνουν υποσχέσεις για αντίμετρα. Για να δοθούν τα αντίμετρα πρέπει να επιτευχθεί  ο στόχος του 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά αν δοθούν άμεσα τα αντίμετρα «πάει» το 3,5%. Για να μπορέσουμε δηλαδή να δώσουμε αντίμετρα θα πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα σημαντικά μεγαλύτερο του 3,5%.»
Στο πολιτικό πεδίο είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εθνική συνεννόηση και ισχυρή κυβέρνηση.  
«Με αυτούς τους πολιτικούς συσχετισμούς εθνική συνεννόηση και ισχυρή κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει γιατί ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το επιθυμούν. Αντίθετα το εμποδίζουν. Το καλοκαίρι του  2015 είπαμε  στον κ. Τσίπρα:  Αξιοποίησε τα 5 κόμματα που σε στηρίζουν και τους 250 βουλευτές, κάνε τώρα εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης,  σταθεροποίησε τον τόπο και μην πας σε εκλογές. Δεν μας άκουσαν, δεν αξιοποίησαν αυτή την τεράστια δύναμη».


«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά»
Ενδιαφέρον είχε ο διαχωρισμός που έκανε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του.    
«Με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς  έχουμε πολλές κοινές αναφορές. Με τον κόσμο που έπεισε και παραπλάνησε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεώρησε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί. Με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε τίποτα κοινό. Αυτή η ηγεσία πρέπει να ηττηθεί. Και πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά. Γιατί αυτό είναι το συμφέρον του τόπου».

Αιχμές άφησε και για τον κ. Μητσοτάκης για τον οποίο όπως είπε μιλά για μεταρρυθμίσεις αλλά δεν λέει λέξη για την πενταετία εκτροχιασμού του κ. Καραμανλή»
« Ακούσαμε για επανίδρυση του κράτους και το κράτος έγινε χειρότερο στην πενταετία της ΝΔ. Όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλά για μεταρρυθμίσεις και φορολογικά κίνητρα δεν πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον από μια αυτοκριτική για την 5ετία Καραμανλή;» διερωτήθηκε.
Κανείς δεν μπορεί μόνος του Ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης  
Η κ. Γεννηματά ζήτησε «να δούμε και τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις για να μην επαναλάβουμε τα λάθη» και πρόσθεσε «Και όλα αυτά δεν μπορεί να τα κάνει κανείς μόνος του. Ούτε ο κ. Τσίπρας μπορεί μόνος του, ούτε ο κ. Μητσοτάκης. Μόνο μαζί μπορούμε με ένα συμφωνημένο συνολικό σχέδιο για τη χώρα. Όπως έκαναν όλες οι χώρες που αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα. Μια σύγχρονη αναπτυξιακή-παραγωγική συμφωνία που θα εδράζεται σε μια δημιουργική  σχέση συνεργασίας και όχι αντιπαλότητας  δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μια νέα σχέση  κοινωνίας – κράτους – αγοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας