Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Κορόιδα δεν υπάρχουν πια…

Του Γιώργου Καρελιά
Όσο πλησιάζει η μέρα ολοκλήρωσης της περιβόητης αξιολόγησης και ανακοίνωσης των μέτρων που την συνοδεύουν (τα περίφημα «αντίμετρα» θα είναι της πλάκας), τόσο η κυβερνητική πλειοψηφία θα πλησιάζει στο απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο. Ήδη το αδιέξοδο αυτό είναι ορατό από την εμφανή «ασυνεννοησία» μεταξύ του Πρωθυπουργού και υπουργών του.

«Ούτε ένα μέτρο λιτότητας», διαβεβαίωνε τις προάλλες ο Αλέξης Τσίπρας, για να τον αδειάσουν μεγαλοπρεπώς και οι δυο διαπραγματευτές οικονομικοί υπουργοί του (εδώ και εδώ). «Ποιος σας ζήτησε να ψηφίσετε τη συμφωνία;», έλεγε ο Τσίπρας, απευθυνόμενος στην Μητσοτάκη πριν από ένα μήνα στη Βουλή (εδώ). «Εγώ» απάντησε μόλις χτες ένας υπουργός του! (εδώ).Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας το αδιέξοδο, προσπαθούν να βρουν κορόιδα, όπως  και το 2015. Τότε βρήκαν. Και κόμματα και ψηφοφόρους. Και το μεν ένα

κοροϊδιλίκι (για τα κόμματα που ψήφισαν την τότε συμφωνία) πήγε χαλάλι. Διότι μπορεί να έσωσαν την παραπαίουσα κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα απέτρεψαν την χρεοκοπία της χώρας. Για τους ψηφοφόρους, που πιάστηκαν κορόιδα αμέσως μετά, στις δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, δεν υπάρχει δικαιολογία. Τα ήθελαν, τα έπαθαν και σήμερα δηλώνουν κοψοχέρηδες. Πολύ αργά.
Κορόιδα, λοιπόν, στα κόμματα δεν θα βρουν. Γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ θα προσπαθήσουν να βρουν κορόιδα μεταξύ των ψηφοφόρων. Ηδη η κυβερνητική προπαγάνδα βρίσκεται σε πλήρη δράση. Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση εξυπηρετεί τον πρώτο στόχο της προπαγάνδας. Να πείσει για την «περήφανη» και «σκληρή» διαπραγμάτευση που διεξάγεται. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της θα ξεκινήσει η επιχείρηση πειθούς για τα «αντίμετρα» και το, δήθεν, «ουδέτερο» δημοσιονομικό αποτέλεσμα, το οποίο θα φέρουν.
Θα πρόκειται για μια γιγαντιαία προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης. Όμως, το αποτέλεσμά της  προδιαγράφεται αποτυχημένο. Το 2015 δεν επαναλαμβάνεται, καθώς ο αριθμός των ψηφοφόρων-κορόιδων έχει μειωθεί πολύ. Το πιστοποιούν όλες οι έρευνες της κοινής γνώμης (η τελευταία εδώ).
Ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ το γνωρίζουν καλά. Έτσι, το μόνο που τους μένει είναι να τα κάνουν όλα μόνοι τους και να εξαντλήσουν το χρόνο παραμονής τους στην εξουσία. Και αυτό είναι σε θέση να το πετύχουν. Για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα θα προσπαθήσουν να οικοδομήσουν το «αριστερό» κράτος, πίνοντας στην υγεία κάποιων άλλων κορόιδων, αν έχουν μείνει και αντέχουν να πληρώνουν.
Και μετά θα προσεύχονται στον… Ζουράρι.
Γ. Καρελιάς-protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου