Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Το Γενικό Λύκειο Βελβεντού συμμετέχει στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Το Γενικό Λύκειο Βελβεντού  συμμετέχει στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής , αποκλειστικά για μαθητές του Λυκείου,  που διοργανώνει η WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.
             Το θέμα του διαγωνισμού είναι : «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα»
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στην Αθήνα, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.
Μέλη της ομάδας «GREEN PEACH» είναι οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης Λυκείου: Νικολέτα Ελαφρού, Μαρία Εμμανουήλ και Αστέριος Ζέρβας και οι μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου: Παναγιώτης Αγγουριδάκης, Ιάσονας Ευαγγέλου και Μαριλένα Παπατσιάρα. Προπονητής και συντονιστής της ομάδας είναι ο καθηγητής Ιωάννης Κοκκινίδης ΠΕ20 - Πληροφορικός.
Η συνάδελφος Λίτσα Ατματζίδου  υποστήριξε τη συμμετοχή μας και η αρχή έγινε.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στα μέλη της ομάδας να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις τεχνολογικές και επιστημονικές τους δεξιότητες, εφαρμόζοντας και κατασκευάζοντας μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή – μοντέλο ως αποτέλεσμα συνεργασίας και συλλογικής δουλειάς. Δοκιμάστηκαν συνομιλώντας με υπεύθυνους και ειδικούς στην   αναζήτηση πληροφοριών που αφορούν στις ιδιαιτερότητες του τόπου μας και συγκεκριμένα στην καλλιέργεια ντόπιων προϊόντων, στην επιχειρηματικότητα των συνεταιριστικών μας οργανώσεων, στις καινοτόμες δράσεις τους και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Το project μας είναι μία ρομποτική κατασκευή - διαλογητήριο προϊόντων που παράγονται στον τόπο μας, που λειτουργεί με πράσινη ενέργεια και συγκεκριμένα με ηλιακή ενέργεια.
Η για πρώτη φορά συμμετοχή ομάδας του σχολείου μας σε διαγωνισμό ρομποτικής οφείλεται στη θετική και επίμονη στάση των μαθητών/μαθητριών μας/μελών της ομάδας και στην ψυχή της ομάδας και προπονητή των παιδιών μας συνάδελφο Γιάννη Κοκκινίδη. Απογεύματα και ΣαββατοΚύριακα στο εργαστήρι του σχολείου η ομάδα παρούσα, συν-εργαζόμενα τα μέλη της δημιουργικά. Η WRO Hellas απέστειλε το πρώτο κιτ ρομποτικής δωρεάν, χρειάστηκαν και δύο ακόμη που με τη χορηγία/υποστήριξη του ομογενούς κ. Κώστα Αντωνιάδη αποκτήσαμε και ήταν η Καλή Αρχή. Ακολούθησε η χορηγία/υποστήριξη των δύο συνεταιρισμών μας, του ΑΣΕΠΟΠ και του ΑΣΟΠ «Η Δήμητρα», της εταιρείας «Αntirustr», του ΤΟΕΒ Βελβεντού, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, των οινοποιείων «Βογιατζή» και «Καμκούτη», της επιχείρησης «Τουλούμπες Ζανδές» και του «cafebar Μορφή». Η υποστήριξη όλων ανεκτίμητη: Δημήτρης Αγγέλης, όποτε και όπου χρειαστήκαμε τη βοήθειά του, Κώστας Χατζήνας, παρών να βοηθήσει,  Βαϊτσα Βλάχου πινέλο και χρώματα ,Νίκος Σταμάτης έτοιμος να δώσει λύση σε τεχνικό πρόβλημα, Μάρκος Μαλλούς να δώσει οδηγίες για τη λειτουργία της κορδέλας διαλογής, οι Χρήστος και Κώστας Γκουνούσης πολύτιμοι συνεργάτες για την κατασκευή και λειτουργία του ρομπότ και όλοι οι συνάδελφοι, με τον τρόπο του ο καθένας, να κατανοήσουν και υποστηρίξουν την προσπάθεια. Οι Πρόεδροι,  Δ/ντες και υπάλληλοι των συνεταιρισμών, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΤΟΕΒ Βελβεντού, οι τεχνικοί του τοπικού Υδροηλεκτρικού Σταθμού, πολύτιμοι συνομιλητές μας.
Σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευκαιρία που δίνετε στα παιδιά μας να βρεθούν με συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουν το project τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να δουν, να συγκρίνουν, να δοκιμαστούν σε νέα πράγματα.
Καλή επιτυχία στην ΟΜΑΔΑ «GREEN PEACH».

                                                    Βελβεντό, 15/3/2017
                                                                                 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας