Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης: ύποπτη ως εγκληματική η απουσία της κεντρικής κυβέρνησης στην λεηλασία των αγροτών του Ν. Κοζάνης

ΑΛΩΝΙΑ 2016: Αλωνίζουν…..
                                     οι μεσάζοντες και οι έμποροι…..
                              χαμένοι στην ανυπαρξία τους
                   κυβέρνηση-υπουργείο Γεωργίας, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι….
    Από ύποπτη ως εγκληματική κρίνεται η απουσία της κεντρικής κυβέρνησης, του υπουργείου Γεωργίας αλλά και η ανυπαρξία των κοινοβουλευτικών ανδρών σε επίπεδο Νομού για την λεηλασία του ιδρώτα και του μόχθου των αγροτών του Νομού Κοζάνης.
    Πρόκειται για την ΕΠΕΛΑΣΗ των μεσάζοντων και εμπόρων ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΟΥ με τιμές 45% εως 50% 2015 28-32 cent/κιλό – 2016 15-17 cent/κιλό ΚΑΤΩ  από τις περυσινές με αποτέλεσμα την καταγραφή ΖΗΜΙΩΝ για την συγκεκριμένη καλλιέργεια που καλύπτει το 75% της συνολικής καλλιεργήσιμης έκτασης στο Νομό.
    Πρόκειται πραγματικά για ληστεία με τον μανδύα της ελεύθερης-λεγόμενης-αγοράς με την ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ της κυβέρνησης, του υπουργείου Γεωργίας αλλά και την ανυπαρξία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του Νομού.
  Καταδικάζουν τους αγρότες του Νομού στον μαρασμό και την εξαθλίωση ΑΝΤΙ  να αναλάβουν δράση στήριξης της παραγωγής του με συγκεκριμένα μέτρα
Ø  Τον ΕΛΕΓΧΟ  και την ποσοτική ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ του ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Ø  Τον Λεπτομερή έλεγχο ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΟΥ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εισάγει από ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ.

Για την περίπτωση του ΜΑΛΑΚΟΥ ΣΙΤΟΥ η οργή βρίσκεται λίγο πριν την έκρηξη και το κοινωνικό χάος για τους εξής λόγους:
1)      Ποτέ τα τελευταία 40 χρόνια ΔΕΝ υπήρξε ΤΟΣΟ χαοτική διαφορά ανάμεσα στην τιμή πώλησης του ΣΤΑΡΙΟΥ (2016: 15cent) ανά κιλό και τιμή πώλησης ψωμιού 2,40 ευρώ/κιλό
2)      Ποτέ τα τελευταία 40 χρόνια δεν υπήρξαν τόσο ανεξέλεγκτες εισαγωγές μαλακού ΣΤΑΡΙΟΥ (την εποχή του θέρου) από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ!!! Κανείς έλεγχος ποιότητας και ο χορός καλά κρατεί….
3)      Ποτέ τα τελευταία 40 χρόνια ΔΕΝ  υπήρξε τόσο μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο κόστος παραγωγής και στην τιμή πώλησης

     ΟΣΟ για το κριθάρι αυτό κράτησε την περυσινή τιμλή16 cent/κιλό τη στιγμή που οι κτηνοτρόφοι αγοράζουν από τους εμπόρους 28cent/κιλό!!!!
     Η απόγνωση των κτηνοτρόφων γίνεται θηλιά αν αναλογιστούμε ότι το αγελαδινό γάλα αγοράζεται σήμερα από την γαλακτοβιομηχανία από 40-45 cent/κιλό σε 28-32 cent/κιλό.
    Κοντά στους παραγωγούς ΣΙΤΟΥ-ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ τον γολγοθά τους ζουν και οι απλήρωτοι τευτλοπαραγωγοί, οι πατατοπαραγωγοί (αύριο) οι καλαμποπαραγωγοί και κάθε παραγωγός του πρωτογενούς τομέα…
    Ο τομέας ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΟΖΑΝΗΣ καλεί τους αγρότες να οργανωθούν σε ομάδες αγροτών, να ενισχύσουν την προσπάθεια για την οργάνωση του Νέου συνεταιριστικού αγροτικού κινήματος, να ενισχύσουν την προσπάθεια για την ενσάρκωση της ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ).
    Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, να αφήσουμε πίσω μας τις «αυταπάτες» και τις «ασάφειες» των νεόκοπων θεωρητικών αριστερών που οδηγούν στο γκρεμό τους αγρότες αλλά και το σύνολο της παραγωγικής τάξης της χώρας μας.

Υ.Γ.   Σε επόμενη (σύντομα) ανακοίνωση θα αναφερθούμε στα βάρη που συσσωρεύτηκαν στις πλάτες των αγροτών μας.






                                       ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας