Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Μνημόνιο 1 - Τι συμβαίνει στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

γράφει ο Νίκος Λαζαριώτης, Δημοτικός Σύμβουλος Σερβίων-Βελβεντού
Τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όχι για κάποιο σοβαρό έργο ή κάποια σοβαρή πρωτοβουλία, αλλά για την κατάσταση αποσύνθεσης της δημοτικής αρχής. Οι  δηλώσεις του δημάρχου και οι βαρείς χαρακτηρισμοί συμβούλων της παράταξης του, η μακροσκελής ανακοίνωση εννέα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που ουσιαστικά ζητούν την παραίτηση του δημάρχου ή να τεθεί ο δήμαρχος υπό στενή παραταξιακή επιτήρηση, οι παραιτήσεις από τα αξιώματα του προέδρου του ΔΣ και αντιδημάρχων, οι ανεξαρτητοποιήσεις,  οδηγούν σε διαλυτικές καταστάσεις. Η όποια υποστολή των αντιπαραθέσεων, αν και ηθικά δεν βλέπω πώς είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά και να συγχωρεθούν όσα ειπώθηκαν και μάλιστα δημόσια , δεν πρόκειται  να βελτιώσει την  κατάσταση στη λειτουργία του δήμου. Αυτά σαν μια μικρή παρένθεση.
Το ουσιαστικό που προέκυψε στη θυελλώδη συνεδρίαση της Δευτέρας (27/06/2016) ήταν η ειλικρινής δήλωση που έκανε, με έκδηλη την αγωνία στο πρόσωπό του,  ο αντιδήμαρχος οικονομικών  κ. Κουκάλης ότι τα έσοδα του δήμου βρίσκονται  στο   (– 96% ).
Δεν είναι λάθος, είναι μείον ενενήντα έξι τοις εκατό. Δηλαδή ο Δήμος, εκτός από την επιχορήγηση που έρχεται από το υπουργείο, ουσιαστικά δεν εισέπραξε τίποτα και ήδη έχει φύγει το πρώτο εξάμηνο του έτους. Δηλαδή η δημοτική αρχή ασχολείται  μόνο με τις δαπάνες και καθόλου με τα έσοδα.
Κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού στην αρχή του χρόνου ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Ζυγούρης  δήλωσε ότι ψηφίζει τον προϋπολογισμό «με βαριά καρδιά», ας πούμε, αν και πιστεύει ότι στο τέλος του χρόνου δεν θα βγει. Τώρα η κατάσταση είναι τραγικά χειρότερη και ο προϋπολογισμός μόνο με  θαύμα μπορεί να εκτελεστεί.
Τα «καλά τα χρόνια»> οι Δήμοι τέτοια προβλήματα τα ξεπερνούσαν γιατί υπήρχε η πολιτική παρέμβαση και το δανεικό χρήμα . Όμως με τον νόμο 3852/2010 (πρόγραμμα Καλλικράτης) τα δεδομένα άλλαξαν και οι κανόνες διαχείρισης έγιναν αυστηροί.
Όποιος Δήμος δεν εκπληρώνει κάποιες προϋποθέσεις εντάσσεται σε Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης. Ένας λόγος είναι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση(04/10/2011)    ο εξής  «γ) υπάρχει αδυναμία κατάρτισης ισοσκελισμένου προϋπολογισμού του δήμου, λόγω ανεπάρκειας εσόδων για την κάλυψη των ανεξόφλητων υποχρεώσεων τους.»
Στο πρόγραμμα εξυγίανσης μπορεί να ενταχθεί ένας δήμος,  είτε με δική του αίτηση, είτε χωρίς τη δική του αίτηση, μετά από απόφαση της Ελεγκτικής Επιτροπής. Η Ελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από :
α) έναν σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σαν πρόεδρο,
β) τον Γενικό Διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών
γ) έναν εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Αξιολογούνται τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου από ορκωτούς λογιστές, συντάσσεται έκθεση αξιολόγησης που μπορεί να περιλαμβάνει μέτρα όπως απαγόρευση νέας δανειοδότησης, αναστολή οποιασδήποτε πρόσληψης προσωπικού μόνιμου, αορίστου χρόνου, ορισμένου χρόνου. Επίσης συμβάσεις μίσθωσης έργου και όλες οι κατηγορίες πράξεων συλλογικών και μονομελών οργάνων του Δήμου αποστέλλονται υποχρεωτικά προς έλεγχο νομιμότητας από τον Ελεγκτή Νομιμότητας.
Ο δήμος υποχρεωτικά συντάσσει Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εξυγίανσης  και ο προϋπολογισμός προσαρμόζεται στο πρόγραμμα εξυγίανσης.
Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, το άρθρο 9 (Ευθύνη Αιρετών Οργάνων) αναφέρει σχετικά ότι «Για τις ευθύνες αιρετών οργάνων των ΟΤΑ, που ενεργούν κατά παράβαση των ανωτέρω, έχουν εφαρμογή οι σχετικές κείμενες διατάξεις.», δηλαδή υπάρχουν προσωπικές ευθύνες της δημοτικής αρχής.
Εύχομαι η δημοτική αρχή να εκτιμήσει ανάλογα τα προηγούμενα και να κάνει αγώνα δρόμου μέχρι το τέλος του χρόνου για να καλύψει το μεγάλο κενό. Διαφορετικά, από το 2017, η πολιτική παρουσία των αιρετών στο Δήμο θα είναι διακοσμητική.

ΣΕΡΒΙΑ 01/07/2016

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΕΒΝΤΟΥ

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΩΡΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΠΙΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ

ΚΜΤ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΣΩΡΡΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να παραιτηθεί ΟΛΟ όπως και οι επόμενοι οπότε να πάμε σε εκλογές και ΝΕΟ Δήμαρχο.Ποιος όμως έχει τα κότσια να το κάνει και να χάσει την καρέκλα του(σκαμπό αντιπολίτευσης);

Ανώνυμος είπε...

Νίκος Λαζαριώτης, Δημοτικός Σύμβουλος Σερβίων-Βελβεντού στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όχι για κάποιο σοβαρό έργο ή κάποια σοβαρή πρωτοβουλία

KMT είπε...

1 + 1 = 2 !!
Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Τα περιγράφει αψογα ο Νίκος Λαζαριώτης
Υ.Γ. Ευθύνες δεν εχουν μόνο ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ. Εχουν και οσοι τους ψήφισαν.-

Ανώνυμος είπε...

Το χλωριωμένο νερό στο δήμο Σερβίων
https://www.youtube.com/watch?v=dRYRYbzV99k

Ανώνυμος είπε...

ΚΜΤ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ, ΕΤΟΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙ Ο ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Από την θέση αυτή ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΕΒΝΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ
ανέπτυξε έντονη δράση και επεξέτεινε τους αγώνες του για την προστασία των φτωχών και των απόρων. (φιλοξενία ορφανών λαθρομεταναστών κ.ά.) Προικισμένος με υψηλό πατριωτικό φρόνημα, θάρρος και ζωτικότητα εμψύχωνε τους διωκόμενους ( λαθρομετανάστες εποίκους της χώρας μας) μουσουλμάνους ισλαμιστές να παραμείνουν , διωκόμενος και ο ίδιος για τη στάση του αυτή.
Κατά τους διωγμούς του Παπαδόπουλου υπέστη βασανιστήρια. Όταν όμως ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος Καραμανλής ελευθερώθηκε και μαζί του όλοι οι χριστιανοί και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στη θέση αυτή ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΕΒΝΤΟΥ. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν προικισμένος με το χάρισμα της θαυματουργίας και έσωσε πολλούς ανθρώπους, και όσο ήταν εν δράση αλλά και μετά.
Αναφέρονται πολλά για τους αγώνες του όπως η απελευθέρωση των μεταναστών και αποκαταστάσεις φτωχών όχι όμως Ελλήνων.

Ανώνυμος είπε...

Πιο σοβαρη πρωτοβουλια, τη συγκεκριμενη στιγμη,απο αυτη της ενημερωσης μας για το συγκεκριμενο θεμα υπαρχει?
Ασχολουνται ολοι με τα λεγομενα του δημαρχου και των 11 {βλεπε στριγ......κλπ)και κανενας δεν εδεησε να μας πει οτι εν ολιγοις μπαινουμε το 2017 σε μνημονιο,αν συνεχιστει η ιδια κατασταση στο Δημο.
Μπραβο κ.Λαζαριωτη γι αυτη σας την ενεργεια.Τουλαχιστον να ξερουμε τι μας περιμενει

Ανώνυμος είπε...

Πρωτος το ειπε ο κουκαλης και μετα ο λαζαριωτης...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο κύριος Λάζαριωτης είπε ποτέ για ποιον λογο ανεξαρτητοποιηθηκε? Επειδή μήπως κατά την θητεία του Κωνσταντοπουλου δεν είχε καίριες θέσεις? Η μήπως δεν στηρίχτηκε προεκλογικά από τον Κωνσταντοπουλο? Η μήπως γιατί η δημοφιλια του ήταν τόσο χαμηλή και κάτι έπρεπε να κάνει μήπως δεν εκλεγεί την επόμενη φορα? Η μήπως λόγω Συριζα? Μπαίνουν όμως τα κόμματα πάνω από το καλό του τόπου?

Το νόημα αυτών που λέει πάντως, όπως πάντα, είναι σωστό

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Λαζαριωτης είναι υπεύθυνος για την κοπή του μεγάλου Πλατάνου στην κεντρική πλατεία Σερβίων.Ο οποίος μάλιστα έλεγε χωρίς ντροπή θα φυτέψουμε άλλο μωρέ πως κάνετε έτσι για λόγους και καλά ασφαλείας,χωρίς να πάρει γνώμη δασαρχείου .Με λίγα λόγια δεν σεβάστηκε την ιστορία των Σερβίων.Τώρα ότι και να λέει είναι καμένο χαρτί και λόγια του αέρα.Και φυσικά ανεξαρτητοποιήθηκε για λόγους κομματικούς και πειθαρχίας στο κόμμα έχοντας την ελπίδα επανεκλογής.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΤΣΟΚΑΣ είπε...

ΚΥΡΙΕ ΛΑΖΑΡΙΩΤΗ ΝΙΚΟ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΕΡΧΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ.

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ ΕΠΙΚΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝΕ.

ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ

1ΟΝ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ (2-1-2011 ΕΩΣ 31-8-2014 )
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Α) ΑΠΟ ΠΑΓΙΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. Β) ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ. ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΗΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ
Δ) ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
ΠΟΙΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ 31-8-2014 ΚΑΙ ΠΟΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ- ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ!!!!!!!!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
----------------------
Η ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΝΑΤΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΕΙΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΡΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΑΠΟ 2-1-2011 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΥΠΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ!!!!

ΒΕΛΒΕΝΤΟ 4-7-2016

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΤΣΟΚΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ- ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Αυτοαναγορεύεται – εδώ και χρόνια βέβαια – ο Α. Τσιτσιώκας τιμητής και κριτής των πάντων.
Αυτός που καθημερινά προβαίνει και σε μια καταγγελία, για ό,τι κυριολεκτικά κινείται! Απειλώντας κιόλας, όπως στο παραπάνω (στις τελευταίες παραγράφους) κάνει απευθυνόμενος στον κ. Λαζαριώτη.
Αυτός που με τη στάση ζωής, αλλά και την παρουσία του στο Βελβεντό, αποτελεί δεκαετίες τώρα, παράδειγμα προς αποφυγήν!
Ο μοναδικός βελβεντινός που όταν κυκλοφορεί στο πλήθος, στο Βελβεντό, δεν τον καλημερίζει κανείς!
Γι’ αυτόν που και οι πέτρες στο Βελβεντό γνωρίζουν την «πορεία» του!
Ποιος; Ο ΤΣΙΤΣΙΩΚΑΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΤΣΙΤΣΙΩΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΚΟΥΤΙΑΝΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΣΑ ΤΗΣ ΒΙΔΑΣ.
ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟ ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ " ;
ΕΣΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΡΟΥΦΙΑ.ΟΣ ΝΕ ΛΕΣ " ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΥΠΟΔΙΚΟ'
ΚΑΤΣΕ ΕΞΩ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟ.
ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙ.ΝΟ ΚΑΝΕΝΑΣ.

Το Προφίλ μας