Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

O Παπανδρέου καλεί τους Βρετανούς να αποφύγουν το Brexit σε άρθρο του στο CNBC

Παρά τις επώδυνες θυσίες οι Ελληνες επέλεξαν να μείνουν στην Ε.Ε. και το ίδιο πρέπει να κάνει και η Βρετανία, αναφέρει σε άρθρο του στο CNBC o Γιώργος Παπανδρέου εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο βρετανικός λαός πρέπει να αποφύγει το Brexit.
Στην ανάλυσή του, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η συζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μοναδική στην Ευρώπη. Ολοι, όπως αναφέρει, έχουμε τις ερωτήσεις μας γύρω από το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις καλύτερα ενωμένοι.

Παρά το γεγονός ότι ασκεί κριτική στην Ε.Ε, τονίζοντας ότι θα ήθελε να έχει περισσότερη αναπτυξιακή πολιτική και δημοκρατικές διαδικασίες, ωστόσο θεωρεί ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Χαρακτηρίζει την απόφαση για εγκατάλειψη της Ε,Ε, ως ένα είδος απόδρασης σε μία ουτοπία- σημειώνοντας ότι η λέξη στα ελληνικά σημαίνει ένα μέρος που δεν υπάρχει- και προσθέτει ότι η τάση μας για απομόνωση βασίζεται στην ελπίδα ότι όλα θα είναι καλύτερα και ότι τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα απλώς θα εξαφανιστούν. Κάτι, που δεν θα συμβεί.
Καταλήγει, τέλος, ότι «χρειαζόμαστε τη φωνή, τη δημιουργικότητα και την εμπειρία του Ηνωμένου Βασιλείου και των πολιτών της.  Μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στον εξανθρωπισμό της κοινωνίας μας και να παρέχουμε ασφάλεια και  ευημερία στους πολίτες. Και θα είναι πιο αποτελεσματικό αν το κάνουμε από κοινού.»

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας