Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Μήνυμα Δημάρχου Σερβίων–Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

 Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.  Αποτίουμε φόρο τιμής στους χιλιάδες Έλληνες του Πόντου που γνώρισαν μαρτυρικό θάνατο στο πλαίσιο ενός γενικευμένου και συντονισμένου σχεδίου εθνοκάθαρσης, με μοναδικό στόχο να εξαλειφθεί και ουσιαστικά να εξαφανισθεί κάθε ελληνικό στοιχείο που επί αιώνες μεγαλούργησε στις αλησμόνητες πατρίδες. Γεγονός που μόνο ως Γενοκτονία μπορεί να χαρακτηριστεί και να καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία.   
 Οφείλουμε σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων αλλά και σε όλους εκείνους που κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί, να επιβιώσουν και να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα μιας μακραίωνης παράδοσης και κληρονομιάς. Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας η ιστορική μνήμη να συνδυάζεται με τον κοινό αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μας έχουμε μείνει στα μηνύματα δεν στο λέω προσωπικά Δήμαρχε, απλός με την ευκαιρία θέλω να θυμίσω πως με τον αντιρατσιστικό νόμο που πέρασε η κυβέρνηση Σαμαρά αναγνωριστικέ με το έτσι θέλω το ολοκαύτωμα των εβραίων και έγινε νόμος του Ελληνικού κράτους όπου η δημόσια αμφισβήτηση του επιφέρει νομικές κυρώσεις και προσωποκράτηση. Γιατί δεν έγινε το ίδιο και με την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου? Γιατί δεν έγινε το ίδιο για την σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης? Γιατί δεν έγινε το ίδιο με το ξεκλήρισμα των 500 χρόνων σκλαβιάς των Ελλήνων προγόνων μας από του τουρκαλάδες? Αυτά τα γράφω μπας και ξυπνήσει ο λαός και καταλάβει ποιους ψήφιζε τόσα χρόνια και του 300 ανάξιους. Η Ελλάδα δεν δικαιούται ούτε να θυμάται τους αγώνες των προγόνων της αλλά ούτε να γιορτάζει τις επετείους των απελευθερώσεων της. Σε αυτό το σκεπτικό πρωτοστατεί η αριστερά (ΚΚΕ) η οποία ψήφησε τον αντιρατσιστικό νόμο της δεξιάς. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το Προφίλ μας