Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στα Σέρβια

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Σερβίων – Βελβεντού του ΚΚΕ στο χώρο του Φυτωρίου στα Σέρβια Κοζάνης  για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας προς τιμήν των εκτελεσμένων στην Καισαριανή στις 1 ΜΑΗ 1944, ΣΤΑΘΗ ΓΙΑΝΝΗ (ΣΕΡΒΙΑ), ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟ (ΣΕΡΒΙΑ), ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ (ΒΕΛΒΕΝΤΟ) και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ που εκτελέστηκε στο Κούρνοβο στις 6 Ιούνη 1943.  Στην ομιλία του ο σ. Γιάννης Βήττας,...
Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό του απεργιακού αγώνα των εργατών γης του κρατικού φυτωρίου Σερβίων τον Μάρτιο του 1936. Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνου από τον σφο Καφτεράνη ΒαΪο, βετεράνο αντιστασιακό του ΚΚΕ. Παραδόθηκαν από την οικογένεια του Γιάννη Στάθη για το ιστορικό αρχείο του ΚΚΕ δυο επιστολές του Γιάννη Στάθη (σχετική φωτογραφία), που είχαν γραφτεί από τις Φυλακές της Λάρισας προς την αδερφή του, το 1943.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ke aftoys poy ektelesan afti toys timoyme emis....

Ανώνυμος είπε...

Kai o papous mou polemise stin Alvania eno oi kirioi agonistes kanane paratherisi stin exoria, kai pethane to 53 alla den tou stisane agalma giati? Gia ta thimata tou GRAMOU tha pite tipota? eki malon den skotothikane ELLINES skotothikane KOUMOUNIA kai EXOGIINOI. San den drepeste, dena afisate maxi gia maxi pou na tin kapileytite kai akoma kai simera dixazete tous Ellines kai psifizete mnimonia.

Ανώνυμος είπε...

Παραθέριση στην εξορία; WTF ???

Ανώνυμος είπε...

Paratherisi kai kali malista, dioti oloi tous girisane piso eno apo ton polemo klegane manoules WTF ??? adikimenoi

Ανώνυμος είπε...

πέρπερα στο μυαλό έχετε όσοι πιστεύετε ότι οι εξορίες ήταν διακοπές. Και γι αυτούς που τιμήθηκαν προχτές ήταν από τον τόπο μας αγωνιστές για.. το ψωμί, το μεροκάματο, το οκτάωρο,..και σκοτώθηκαν από τους γερμανούς και ιταλούς κατακτητές και τους συνοδοιπόρους των, η πλουτοκρατία δίπλα στους κατακτητές, ή οι κατακτητές δούλοι στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας!!!...συνέλθετε ρεέέεεεε, κι αφήστε τα κουτσομπολίστικα του τύπου, "κι εμένα ο παππούς μου" "κι εμένα η θειά μου" κλπ κλπ.... Να ξέρεις την τάξη σου και να ξέρεις με ποιά πλευρά είσαι!!!!..

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ? ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΚΛΑΨΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΗΡΩΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΑΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ....ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙ? ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ (ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ) ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ...ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΓΙΑ ΨΥΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΔΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΦΑΝΑΡΙ! ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΓΩ ΠΑΠΠΟΥ ΑΝΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑ ΗΡΩΙΣΑ..ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ!

Το Προφίλ μας