Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Καφενείο η Βουλή (video)

Οι καβγάδες, οι βρισιές, οι φωνές και οι τραμπουκισμοί κυριάρχησαν στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής που συζητούσε το πολυνομοσχέδιο με τα φορολογικά και τον κόφτη. Παρ' ολίγον οι βουλευτές να πιαστούν στα χέρια και αν δεν έγινε αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην ψυχραιμία δύο-τριών βουλευτών που κατάλαβαν ότι βρίσκονται στο Κοινοβούλιο και ότι οι τραμπουκισμοί θα πρέπει να απομονωθούν. Επί ώρες οι λέξεις και οι φράσεις που ακούγονταν ήταν «κάτσε κάτω, ρε», «καραγκιόζη» ή «καραγκιόζηδες», «τραμπούκοι», «πώς μου μιλάς εμένα έτσι, ρε», «δεν είναι καφενές εδώ μέσα, ρε», «βλάκες με περικεφαλαία», «βλάκες» (σκέτο), «θα σηκωθώ και θα σε πλακώσω, ρε... ομορφόπαιδο, εδώ και τώρα» και πολλά άλλα «κοσμητικά» επίθετα στην επανάληψη των οποίων συνέβαλαν τόσο ο προεδρεύων της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας (φωτογραφία) - δεν υπάρχει συνεδρίαση που να προεδρεύει αυτός ο άνθρωπος και να μην προκληθούν επεισόδια -...
όσο και ο εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης (που δήλωσε άγνοια από την κοινοβουλευτική πρακτική). Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, καθότι τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στη Βουλή θα μπορούσαν κάλλιστα να παραδίδονται σε φοιτητές στα πανεπιστήμια ως παραδείγματα προς αποφυγήν.
Διαγωνισμός ύβρεων
Το ηθικό πλεονέκτημα των συριζαίων βουλευτών εξαντλήθηκε σε παλικαρισμούς και σε δήθεν έξυπνες ατάκες του τύπου «τι τα θέλατε τα παραρτήματα, δεν μάθατε το νομοσχέδιο, τόσες ημέρες συζητείται στο κανάλια» ή «να πάει η Καρακώστα να το συζητήσει στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια». Η έλλειψη κοινοβουλευτικής παιδείας, η ενθάρρυνση των χρυσαυγιτών (που δεν τελειώνει αυτή η δίκη τους για εγκληματικές πράξεις), η παντελής απουσία κυβερνητικής εμπειρίας, δημιούργησαν ένα μπάχαλο στη Βουλή, την ώρα που οι βουλευτές καλούνταν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις που πλήττουν άμεσα τους πολίτες. Και απ' ό,τι φάνηκε οι πολίτες ήταν οι τελευταίοι που τους απασχολούσαν, αφού υπήρξαν βουλευτές που συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον στις... βρισιές.
Ούτε βεβαίως σκέφτηκε κανείς τους υπαλλήλους της Βουλής και τα έξοδα που χρειάστηκαν για να βγάλουν όλη τη νύχτα 300 φωτοτυπίες των 700 σελίδων του νομοσχεδίου, κάτι που ανάγκασε τη Βουλή να παραγγείλει κι άλλο χαρτί. Και το ερώτημα που απηύθυναν οι της αντιπολίτευσης σε αυτούς της συμπολίτευσης ήταν εάν διάβασαν το νομοσχέδιο. Αλλά ποιος θα μπορούσε να διαβάσει 700 σελίδες μέσα σε λίγες ώρες; Μόνον ένας! Ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς, ο οποίος όχι μόνο διάβασε τις 700 σελίδες, αλλά μέτρησε και τις λέξεις και τις αποκάλυψε υπερηφάνως στην Επιτροπή λέγοντας ότι είναι 2.140.353 λέξεις ακριβώς. Κανείς όμως δεν έκανε τον κόπο να τις μετρήσει ξανά για να τον επιβεβαιώσει ή να τον διαψεύσει.
Το «φάουλ» του Χουλιαράκη
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ και βουλευτής Τρικάλων Κ. Σκρέκας αποκαλούσε συνεχώς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο «καραγκιόζη», ο γαλάζιος βουλευτής Χρ. Μπουκώρος εκνευρίστηκε με έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και όταν πέρασε από κοντά του τον αποκάλεσε «ομορφόπαιδο» (ίσως επειδή φορούσε μοδάτο πουκάμισο με σηκωμένα τα μανίκια) και του υποσχέθηκε ότι θα τον «πλακώσει». Ο κ. Χουλιαράκης υπέπεσε σε ένα ασυγχώρητο (για τους νεοδημοκράτες) λάθος. Επειδή μαζί με το νομοσχέδιο δεν ήρθαν και τα παραρτήματα (αυτά που αναφέρονται μεταξύ άλλων και στην πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων) οι γαλάζιοι τού φώναζαν από κάτω να τα φέρει. Εδώ να σημειώσω ότι εάν έρχονταν και τα παραρτήματα τότε οι συνολικές σελίδες του πολυνομοσχεδίου θα ξεπερνούσαν τις 7.500! Ο κ. Χουλιαράκης, ο οποίος εμφανίστηκε με γαλάζιο πουκάμισο και μπλε γραβάτα, αφού δήλωσε ότι είναι νέος στην πολιτική και εξωκοινοβουλευτικός, διέπραξε την γκάφα λέγοντας ότι «τέτοιο χάος στη Βουλή πρώτη φορά βλέπω». Τι ήθελε να το πει; Οι διαμαρτυρίες ήταν τόσο έντονες, που οι γαλάζιοι σκέφτονταν ακόμη και να αποχωρήσουν. Είναι τέλος και αυτός ο Μπαλαούρας, ο προεδρεύων, ο οποίος στην προσπάθειά του να επιβάλει την τάξη προσφωνούσε πολλούς βουλευτές με το... «ρε». Κάτι που εκνεύρισε τον κ. Αμυρά, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του και του είπε «σταμάτα αυτό το ρε. Καφενέ το έκανες εδώ μέσα». Ο κ. Μπαλαούρας τον κοίταζαν αμήχανα, ίσως επειδή δεν μπορούσε να καταλάβει σε τι παράπτωμα υπέπεσε, αλλά ο κ. Αμυράς επανήλθε: «Απαιτώ να μου μιλάτε στον πληθυντικό, όπως εγώ σας ομιλώ». Και έτσι κόπηκε το... «ρε»!
Ο Ευκλείδης, Αδωνις και ο Τζον Γουέιν

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ακόμη ένας καβγάς που ξέσπασε κατά το απόγευμα ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη  (λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;) και τον οργισμένο υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο που δεν συγκρατήθηκε και άρχισε να φωνάζει κατά των βουλευτών του... ΠαΣοΚ ότι λένε ψέματα πως εκχωρείται η δημόσια περιουσία για 100 χρόνια στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Εκεί ήταν που εξερράγη ο κ. Γεωργιάδης που του φώναξε: «Τι λες, ρε ξεφτίλα, που μας έλεγες ότι θα παραιτηθείς κιόλας. Τα ξεπουλάς όλα και θα το πιείτε το πικρό ποτήρι», ενώ ο υπουργός Οικονομικών του είπε: «Τι είσαι εσύ; Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ο Τζον Γουέιν». Το «Τζον Γουέιν» το είπε με άψογη αμερικανική προφορά και στρεφόμενος προς τον Αδωνι τον αποκάλεσε... «γραφικό». Ισως μετά τα όσα έγιναν ο χαρακτηρισμός «Βουλή-καφενές» να είναι ήπιος και το σωστό θα ήταν «Βουλή-πεζοδρόμιο».
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας