Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού ευγνωμονεί, τέρπεται και ευχαριστεί.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Συμμετέχοντας ως ενεργός μονάδα αγαπώντων προσώπων μέσα στο γενικό κλίμα (των Παθών και της Ανάστασης του Χριστού) των Ενοριών και των ι. Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, ο ενοριακός ιερός ναός του αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού απηχώντας και συν-εισφέροντας σ’ αυτό το κλίμα (φωτός και χαράς) με τη συμμετοχή πολλού λαού (των δύο φύλων και όλων των ηλικιών καθ’ όλες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα) πάλλεται, τέρπεται, ευγνωμονεί το Θεό και ευχαριστεί:

o   Τη μεγάλη χορωδία των Γυναικών που προετοιμάστηκαν (κάνοντας πρόβες στο αρχονταρίκι του ναού) και έψαλαν τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής στο Ναό και στη λιτάνευση του Επιταφίου: Βαλωμά Δήμητρα μονωδός, Παπαγόρα Αικατερίνη μονωδός, Δελνιώτη Θεοδώρα μονωδός, Κακούλη Θεοδώρα μονωδός, Κώστα Αθανασία πρεσβυτέρα, Κρομμύδα Ελένη Γ., Παπαγόρα Ανθούλα, Στεργιοπούλου Βαρβάρα, Κρομμύδα Ελένη Ν., Στεργίου Άννα, Ματοπούλου Χαρούλα, Παπαδημητρίου Μαρία Ζ., Δολδούρα Ολυμπία, Αγοράτσιου Βασιλική, Νικοπούλου
Αικατερίνη, Αντωνίου Σοφία, Γεωργάκη Άννα, Καρασίμου Ελένη, Μύρου Ιωάννα. (Η χορωδία μαζί με τα Εγκώμια έψαλε και το τροπάριο του Μεγάλου Αποδείπνου ‘’Κύριε των Δυνάμεων, μεθ’ ημών γενού, άλλον γαρ εκτός Σου βοηθόν εν θλίψεσιν ουκ έχομεν. Κύριε των Δυνάμεων ελέησον ημάς’’.  

o   Τις Γυναίκες που στόλισαν τον Επιτάφιο: Άννη Μπουντούλα, Μαρία Μιτλιού, Μαρία Καρασίμου, Ελένη Ν. Κρομμύδα, Χριστίνα Κρομμύδα, Ανθή Παπαγόρα, Άννα Γεωργάκη, Ολυμπία Δολδούρα, Χαρίκλεια Ματοπούλου,
Θεοδώρα Δελνιώτη, Βασιλική Στεφάνου, Ιουλία Παπαγόρα, Μαρία Τσέγκου, Βασιλική Παπαγόρα.

o   Τους νέους που μετέφεραν-σήκωσαν τον Επιτάφιο, το Σταυρό και τα λάβαρα: Παπαγιοβάννη Νικόλαο, Αντωνίου Γεώργιο, Μπικάκη Δημήτριο, Παπαγόρα Άγγελο, Κουτσιούκη Αθανάσιο, Κωστόπουλο Δημήτριο, Παπαγεωργίου Ιωάννη, Ματόπουλο Λεωνίδα, Αντωνίου Μιχαήλ, Καραγκιώζη Ευθύμιο, Μινάι Δημήτριο, Μπαχτσέ Χαρίσιο, Τζιόλα Ευθύμιο, Παπαγεωργίου Γεώργιο Η.

o   Τους ψάλτες: Τζινίκο Γιάννη, Παπαγόρα Γιάννη, Κίτση Δήμητρα, Καρανώτα Βασίλη, Στεφανόπουλο Δημήτριο, Φωκίδη Γρηγόρη, Στεργιόπουλο Γεώργιο. 

o   Τους κηπουρούς: Ζανδέ Γιάννη, Κοσμά Λάμπρο, Κλίγγο Νίκο, Τέτο Αργύρη Στ., Στεφάνου Δημήτριο, Στεφάνου Γεώργιο και τον ηλεκτρολόγο Μπαλάνη Γιάννη. 

Στη λαμπρή τελετή της Ανάστασης στο προαύλιο του ιερού ναού αγίου Διονυσίου Βελβεντού παρέστησαν από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού ο Δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζήνων Παπαδημητρίου, ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Τέτος, η πρόεδρος της κοινωφελούς του Δήμου Παναγιώτα Μαλιούρα, ο δημοτικός σύμβουλος Μιλτιάδης Ζορμπάς, η πρόεδρος του ΚΑΠΗ Βελβεντού και μέλος του τ. Συμβουλίου της Δ. Κοινότητας Βελβεντού Ελευθερία Θεοχαροπούλου.   

‘’Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια, εορταζέτω γουν πάσα κτίσις, την Έγερσιν Χριστού, εν η εστερέωται’’. (Κανών του Πάσχα, Ωδή γ’, Τροπάριο 1ο).

Όσοι καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουμε από αλλού να βρούμε φως, ούτε βοήθεια και χάρη, παρά μόνο από το Θεό, στρεφόμαστε κι επιμένουμε σ’ Αυτόν. ‘’Δεύτε λάβετε φως και δοξάσατε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών’’. Γινόμαστε ‘’τέκνα φωτός’’ όπως προτρέπει ο Απόστολος για να μπορούμε να αντικρίζουμε τη φωτεινή ζωή και να καταστρώνουμε ελπιδοφόρα τα σχέδιά μας, και να προχωρούμε με θάρρος στα διαβήματά μας, και για να φτάνουμε διαρκώς σε χαρές ζωής, που αρχίζουν εδώ στη γη και που δεν τελειώνουν πουθενά…

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη! Χαίρετε!

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας,
παπαδάσκαλος.
Τρίτη της Διακαινησίμου.
3-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας