Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ερχεται η τέλεια καταιγίδα

Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΛΙΠΗΣ
Ένας νέος κίνδυνος αναδύεται για την πολιτική ζωή της χώρας και αρχίζει ήδη να ναρκοθετεί τις εξελίξεις.
Όσο «σβήνει» η αντιπαράθεση «Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο» που ταλαιπώρησε τη χώρα για έξι χρόνια, τόσο ανεβαίνει το θερμόμετρο στο πολιτικό σκηνικό.
Ο διαχωρισμός μνημονιακών και αντιμνημονιακών που δηλητηρίασε την πολιτική ζωή του τόπου και αποτέλεσε τη σημαία στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 και στις άλλες δύο του 2015 και του δημοψηφίσματος, διανύει πλέον την τελευταία φάση.
Το σκηνικό σχεδόν με όλους πια να είναι εκ των πραγμάτων μνημονιακοί, με τον καθένα από τους τρεις μεγάλους πρωταγωνιστές να έχουν διαχειριστεί από «ένα μνημόνιο έκαστος», η πολιτική αντιπαράθεση προσλαμβάνει τώρα μια πιο άγρια και περισσότερο οξεία μορφή.

Το «καμουφλάζ» που προσέδιδαν οι διαφορές στην οικονομική πολιτική, αρχίζουν τώρα να εκλείπουν αλλά αντί να καταλαγιάζουν τα πάθη, αντίθετα ο πολιτικός βιος εκτροχιάζεται, περισσότερο επικίνδυνα, καθώς οι πρωταγωνιστές δεν φαίνεται να φείδονται ακόμη και προσωπικών κατηγοριών.
Το μνημόνιο-αντιμνημόνιο ήταν τελικά μια κάποια λύση και παρ’ όλο που -όπως αποδείχθηκε- η αντιπαράθεση αυτή ζημίωσε την οικονομία και τη χώρα όλη, λειτούργησε σαν φίλτρο για να προσδώσει μια σοβαρότητα στο πολιτικό προσωπικό.
Τώρα όμως με την ουσιαστική άμβλυνση των διαφορών για την οικονομική πολιτική και με τόσους πολλούς μνημονιακούς, το άγχος για διαφοροποιήσεις οδηγεί σε πιο επικίνδυνους ατραπούς.
Η προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή ήταν η αρχή μιας εικόνας που πρόκειται να προβάλλεται όλο και πιο συχνά.
Προσωπικές αιχμές για φιλίες πολιτικών με ύποπτα πρόσωπα, συνεργασίες κομμάτων με απατεώνες, συναναστροφές με λαμόγια και ύβρεις, συνθέτουν το νέο σκηνικό.
Το πολιτικό κλίμα πυροδοτείται και η όξυνση προσλαμβάνει διχαστικό χαρακτήρα. Ο αγώνας στο ρινγκ τελειώνει με την εξόντωση του αντιπάλου.
Ηδη οι κομματικοί αρχηγοί εμφανίζονται έτοιμοι να κόψουν κάθε γέφυρα επικοινωνίας και η ατμόσφαιρα αρχίζει να θυμίζει εποχές στο τέλος της δεκαετίας του '80.
Οι προτάσεις για εξεταστικές τίθενται πάλι στο τραπέζι με φόντο τα Ειδικά Δικαστήρια, όπου θα σέρνονται για να λογοδοτήσουν οι πολιτικοί αντίπαλοι.
Είναι ό,τι έλειπε για να επέλθει η τέλεια καταιγίδα για τη χώρα μετά τα τελευταία έξι πέτρινα χρόνια για την Ελλάδα και τους Έλληνες. «Ψεκασμένος» ο πολιτικός κόσμος, γεμάτος φανατισμό, επιδίδεται στην εξαφάνιση του αντιπάλου. Και μαζί και της ίδιας της χώρας.
imerisia.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://sfairika.gr/site/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%85%CF%80%CE%AD/

Το Προφίλ μας