Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Άδειο το περίπτερο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού στη philoxenia στις ημέρες αιχμής !

Της Ελένης Στάθη*
Η philoxenia ξεκίνησε την  Πέμπτη 12/11/15 και το περίπτερο του δήμου ήταν εντελώς άδειο μέχρι την Παρασκευή 13/11/15 το απόγευμα, σας στέλνω συννημένα φωτογραφίες Οι άνθρωποι που έπρεπε να γνωρίσουν τα Σέρβια έφυγαν αναρωτώμενοι γιατί δεν είναι κανείς στο περίπτερο. 
Τα ραντεβού με τους hosted buyers είναι Πέμπτη και Παρασκευή και μάλιστα προκαθορισμένα ,διαφημιζόταν  κατά κόρον, και κανένα από αυτά δεν πραγματοποιήθηκε γιατί δεν ήταν κανένας παρων. Επίσης οι επισκέπτες πράκτορες Έλληνες και ξένοι έρχονται Πέμπτη και Παρασκευή που είναι οι μέρες για επαγγελματίες. Το Σαββατοκύριακο είναι για το κοινό. Είμαι στον τουρισμό 20 χρόνια  και ξέρω πολύ καλά τη philoxenia και τον τρόπο λειτουργίας  της, είμαι έκθετης στη philoxenia κάθε χρόνο και ασχολούμαι με τον εισερχόμενο τουρισμό.
Επίσης γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Σέρβια σε μια περίοδο ανάπτυξης τους και  λυπάμαι για την σημερινή τους εικόνα. Όπως εγκαταλελειμμένα είναι τα Σέρβια έτσι ήταν και το περίπτερο εδώ την πιο σημαντική μέρα της έκθεσης. Όλα αυτά δεν τα λέω γιατί θέλω να κάνω την έξυπνη αλλά γιατί έφερα συνεργάτες μου, πράκτορες από Κύπρο και Βαλκάνια  να τους διαφημίσω την περιοχή, να έχουν μια εικόνα, να την συμπεριλάβουν στα προγράμματα τους  και δεν υπήρχε τίποτα. Παταγώδης αποτυχία, ντροπή και δυσφήμιση.
Καλό είναι λοιπόν να ακούγεται κάπου κάπου και η αλήθεια και να μη διαφημίζουμε λαγούς με πετραχήλια και υποσχέσεις που δεν μπορούμε να κρατήσουμε η να πραγματοποιήσουμε. Άσχετα αν τα χρήματα δεν είναι δικά μας αλλά του ΕΣΠΑ ή  LEADER ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ πρέπει επιτέλους αυτά που ξοδεύονται να φέρνουν πολλαπλάσιο αποτέλεσμα και όχι να ξοδεύουμε 100 και να έχουμε αποτέλεσμα κάτω του ενός.
Υποτίθεται ότι ο στόχος σύμφωνα και  με τις αναρτήσεις  του site στο facebook   ήταν να γνωρίσουν την περιοχή οι ξένοι, οι οποίοι φύγανε Παρασκευή  13/11 το βράδυ. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι ο σκοπός απέτυχε και ο περαστικός που θα δει το περίπτερο το Σαββατοκύριακο  μόλις πάει σπίτι του θα το ξεχάσει . Η δύναμη είναι οι ξένοι tour operators που δυστυχώς   δεν  συναντήθηκαν με κανέναν από το δήμο μας. Ο  στόχος είναι να έρθει χρήμα τουριστών στην περιοχή και γενικότερα στην Ελλάδα . Ό,τι  και να γίνει Σάββατο ή Κυριακή  είναι για το μεταξύ μας θεαθήναι. Ωραίες οι φωτογραφίες όταν στήθηκε το περίπτερο ,βράδυ Παρασκευής ,για στάχτη στα μάτια αλλά δυστυχώς δεν έχουν αποτέλεσμα. Καλή η παρουσία ,αλλά άργησε….

*Καλημέρα, ονομάζομαι Στάθη  Ελένη, είμαι από τα Σέρβια και εργάζομαι στο χώρο του τουρισμού .
Πληροφορήθηκα από το site του δήμου Σερβίων  Βελβεντου  ό,τι φέτος θα είναι εκθέτες στη philoxenia και χάρηκα γιατί είναι μια κίνηση προβολής του τόπου.
Δυστυχώς όμως η χαρά δεν κράτησε για πολύ.
Παρακαλώ, αν θέλετε, δείτε το συννημένο αρχείο για να ενημερωθείτε για την παρουσία του δήμου μας στην philoxenia.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ελένη Στάθη

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχέδιο,οργάνωση, προγραμματισμος αποτελούν άγνωστες λέξεις για την σημερινή δημοτική αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Ελενη, ειμαι γνωστη σου απο τα Σερβια και μπραβο σου γι αυτα που γραφεις, γιατι ξερω πολυ καλα οτι το μονο κινητρο σου ειναι η αγαπη για τον τοπο σου .Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια για τη δημοτικη αρχη Το αποτελεσμα των εκλογων δεν ανατρεπεται ,και ειμαστε υποχρεωμενοι να τους ανεχτουμε για τα επομενα τεσσερα χρονια .Ολοι αυτοι που τους ψηφισαν ,ας ψαχτουν και στις επομενες εκλογες ας ψηφισουν με αλλα κριτηρια.
Σε καθε περιπτωση το ενδιαφερον σου ελικρινα με συγκινει.

Ανώνυμος είπε...

Που να ηξερες Ελενη οτι η λεξη "εγκαταλειψη" μονη της , δεν αντικατροπτιζει ουτε στο ελαχιστο την εικονα μας.Ειναι χαδι, ειναι κολακεια ¨η κατι τετοιο. Για τα Σερβια που ξερουμε και μπορουμε να μιλησουμε,- αυτα που ζουμε - ,συγκρινονται μονο με το ¨καψιμο¨ περιπου 70 χρονια πριν. Ολες οι χρονικες περιοδοι που ακολουθησαν απεχουν ετη φωτος σε ολα, σε σχεση με την μάστιγα του σημερα.

Ανώνυμος είπε...

dystixos oi arxontes mas asxoloynte me ta esokomatika toys . omonos poy asxolite me ton toyrismo einai o proedros tis neraidas monos toy kai odimos ton exei stin apekso dystixos

Ανώνυμος είπε...

Προ ημερών διάβασα σχόλιο του Προέδρου στην σελίδα του Δήμου που ζητούσε φωτογραφίες από το περίπτερο.
Γνωρίζω και πολλά άλλα που κάνει από τα οποία ελάχιστα δημοσιοποιεί.
Είναι μόνος του καμιά βοήθεια από πουθενά είναι όμως πεισματάρης και αργά ή γρήγορα θα φέρει αποτελέσματα.
Πρόεδρε καλό κουράγιο μην πτοείσαι.
Μπράβο σου

Ανώνυμος είπε...

eleni distixos opos ine egkatelimeno to periptero eki etsi ine egkatelimena ke ta servia.mono apo ti gitoniasoy an perasis tha to dis.

Ανώνυμος είπε...

Μανταμ εγω πηγα στην εκθεση σημερα και εχω να πω οτι το περιπτερο ηταν απο τα καλυτερα .Και μια ερωτηση εσυ ενημερωσες καποιον απο τον δημο οτι θα πηγαινες πρακτορες στο περιπτερο ?

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε 11:10 μην ενημερώνονταν και ο Ολαντ ή ο Ομπαμα ! Δηλαδή δεν θα επρεπε όλες τις ώρες επισκεπτηριου της έκθεσης να βρίσκεται κάποιος στο περίπτερο ?

Ανώνυμος είπε...

Εσεις που πηγατε στο περιπτερο σημερα φυσικα και το ειδατε σε λειτουργεια.Τις ημερες ομως που επρεπε ολοκληρη την Πεμπτη και ως το απογευμα της Παρασκευης ηταν αδειο.Εγω δεν ειχα ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ενημερωσω το δημο για το αν θα παω πρακτορες η οχι.Ο δημος ομως ειχε υποχρεωση να ειναι ΠΑΡΩΝ Ελενη

Ανώνυμος είπε...

etsi opos ta lete einai ala nomizo oti olh h ey8hnh einai sthn anadoxo eteria poy do8hke to protzekt ayto 70000e nomizo gia dyo ek8eseis symferonton vrhteto xaxa sthn ygia ton koroidon loipon kai proxirothta se olo to megalio

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΜΠΑ "ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ" ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ LEDER;
ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΠΑΤΙΡΗΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΡΕ..... ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ενημερωτικα ,το περίπτερο στη philoxenia( η παρουσια) κοστισε λιγοτερο απο 1000 ευρω Ας βγαλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.Ελενη

Ανώνυμος είπε...

3000e gia ta koila kai sthn philoxenia 1000 xaxaxxaxaxxa to alo me ton toto na mas peis

Ανώνυμος είπε...

Για το Κοιλα δεν ξερω αρα δεν μπορω να πω κατι ,για τη philoxenia ομως ξερω ποσο κοστισε

Το Προφίλ μας