Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ποιό είναι το Λάθος της DIGEA στο Κέντρο Εκπομπής της Κλεισούρας

Βάση της σύμβασης που έχει υπογράψει η DIGEA με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι υποχρεώμενη να εγκατάστησει τον απαιτούμενο εξοπλισμό έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα  προσφέρει απρόσκοπτα το ψηφιακό σήμα σε ποσόστο 99,7% του χρόνου σε ετήσια βάση.Επομένως τυχόν διακοπή της παροχής ψηφιακής εκπομπής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 26 ωρών σε ετήσια βάση συνεπάγεται  παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας (ΦΕΚ 1693-25 Ιουνίου 2014). Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ ) είναι υποχρεωμένη να αναζήτησει ευθύνες απο πλευράς της DIGEA, και να της επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα.
Με βάση τις αναφορές τοπικών τεχνικών που διαβάσαμε στο τοπικό site kozan.gr, η DIGEA, εγκατέστησε στο Κ.Ε. Κλεισούρας απλά δορυφορικά, οικιακής χρήσης, και όχι επαγγελματικά με προστατευτική Radome (κουκούλα).
Προ λιγών ετών η NOVA είχε καταφέρει να στήσει μηχανήματα επίγειας ψηφιακής εκπομπής, σε επιλεγμένα κέντρα εκπομπής στην Ελλάδικη Επικράτεια. Στη Δυτική Μακεδονία είχε στήσει επίγειο ψηφιακό εξοπλισμό μονάχα στο Κ.Ε. Κέλλης της Φλώρινας, βάση του τότε Νόμου της μεταβατικής ψηφιακής μετάβασης.




Ο εξόπλισμος της NOVA, που εγκαταστάθηκε τότε, θεωρείται ότι ήταν ο ενδεδειγμένος για τις ιδιαίτερες καιρικές συνθηκές που επικρατούν στα βουνά, που βρίσκονται τα διάφορα Κέντρα Εκπομπής. Ειδικότερα όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες τα δορυφορικά πιάτα φέρουν ειδική προστατευτική κουκούλα. Γενικότερα, η DIGEA, αποφεύγει να τοποθετεί τέτοια δορυφορικά πιάτα στα κέντρα εκπομπής ανα την Ελλάδα, προφανώς για λόγους κόστους...


Η περιοχή της Κλεισούρας είναι γνωστό σε όλους τους Δυτικομακεδόνες ότι είναι εξαιρετικά ευάλωτη σε καιρικά φαινόμενα και ιδιαίτερα σε χιονοπτώσεις, οπότε έπρεπε να υπάρξει ιδιαίτερη φροντίδα.
O Nόμος (ΦΕΚ 1693-25 Ιουνίου 2014) περιγράφει την υπόχρεωση του παρόχου ψηφιακής εκπομπής δηλαδή της DIGEA να εγκαταστήσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για απρόσκοπτη εκπομπή του ψηφιακού σήματος. Τα δεδομένα για τυχόν διακοπή της εκπομπής του ψηφιακού σήματος πρέπει να βρίσκονται καταγεγραμμένα στα αρχεία της DIGEA, για χρονικό διάστημα εώς 12 μηνών, έτσι ώστε η ΕΕΤΤ, σε περιπτωση που χρειαστεί, να ζητήσει εξηγησείς απο την DIGEA και να της επιβάλλει τις ανάλογες κυρώσεις.


http://digitaltvwestmacedonia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας