Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ανοιχτή Επιστολή προς Πάρι Κουκουλόπουλο

Του Απoστόλη Πηλίδη
Έτσι είναι….γιατι έτσι σας βολεύει

Αγαπητέ Πάρι, σε ξέρω και με ξέρεις σχεδόν 35 χρόνια.

Διάβασα την ανοιχτή επιστολή σου και πραγματικά αναρωτήθηκα που μπορεί να φτάσει κάποιος μετά από πολλά χρόνια σε θέσεις εξουσίας και όταν η εξουσία τον εγκαταλείψει. Δεν είμαι ειδικός αλλά ίσως το στερητικό σύνδρομο ευθύνεται για το παραλήρημα κατά του Γ. Παπανδρέου.

Αντιπαρέρχομαι όλα όσα αναφέρεις μέχρι την παράγραφο «είμαι περήφανος» γιατί το κίνητρο μου να σου απευθύνω αυτή την επιστολή έχει σχέση μόνο στα όσα αναφέρονται από εκεί και κάτω.

Έτσι λοιπόν έχω την άποψη πως τον Παπανδρέου τον εκπαραθυρώσατε. Δεν παραιτήθηκε. Τον αναγκάσετε να παραιτηθεί. Την κυβέρνηση Παπανδρέου δεν την έριξαν οι βουλευτές που έφυγαν χωρίς να ψηφίζουν μνημόνιο υπήρχε πλειοψηφία νομίζω 154 βουλευτών τη μέρα που εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση. Και ποιοι ήταν αυτοί που ανέλαβαν την εκπαραθύρωση του? Να σου θυμίσω λοιπόν. Ήταν η Βασούλα, ήταν η Μιλένα, ήταν η Σούλα Μερεντίτη, ήταν η Καϊλή, ήταν η Γιαννακά και η Αντωνίου, ήταν ο Γρηγοράκος και ο Λιντζέρης, ήσουν και εσύ.
Γράφτηκε στο διεθνή τύπο (FT), και πολλά από αυτά τα αναφέρει και ο Ρομπάυ στο βιβλίο του (χωρίς ποτέ να διαψευσθούν) πως με πρωτοβουλία Μπαρόζο και σε συμφωνία με Σαμαρά ανέλαβε ο Βενιζέλος να «σκοτώσει το δημοψήφισμα» την ίδια ώρα (καθ’ ομολογία του ίδιου του Βενιζέλου) επιστρέφοντας από τις Κάνες, πήρε sms από την κόρη του που του έλεγε «μπαμπά αν είναι να κάνεις κάτι κάντο τώρα». Άρα η κόρη γνώριζε ότι ο μπαμπάς κάτι μαγειρεύει αλλά και αν δεν γνώριζε σίγουρα γνώριζε τον πατέρα της. Διαλέγεις και παίρνεις.

Εκείνο που δυστυχώς δεν υπολογίσατε ή δεν αξιολογήσατε είναι πως εκείνη τη στιγμή «σκοτώνατε το ΠΑΣΟΚ». Εκτιμώ πως συνειδητά αναλάβατε αυτό το project, το φέρατε εις πέρας με την συμπαράσταση των διαχρονικά συστημικών ΜΜΕ και των αφεντικών τους. Τώρα διαπιστώνετε πως δε σας βγήκε, τα αφεντικά σιγά σιγά σας γυρίζουν την πλάτη. Έτσι πανικόβλητοι συνεχίζετε να συμπαρατάσσεστε με τον παραληρηματικό και αυτοκαταστροφικό Βενιζέλο. Εξαπολύσατε κύματα συκοφαντίας και παραπληροφόρησης κατά Παπανδρέου, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τα γνωστά ΜΜΕ, πολιορκητικός κριός στο έργο σας ο Πρετεντέρης και η Ακριβοπούλου.
  • Συγκυβερνήσατε με τον Μπαλτάκο, το Λαζαρίδη και τον Φαήλο. Δηλαδή με το Δίκτυο 21.
  • Αποκαταστήσατε τον μοιραίο Παπαθανασίου διορίζοντας τον με 180.000 ευρώ αντιμισθία στα ΕΛΠΕ.  
  • Ανεχτήκατε το διορισμό στον ΟΑΕΔ του ανθρώπου που διέλυσε το ΙΚΑ.
  • Εφαρμόσατε το σύστημα 4-2-1 σε συνεργασία με τον γραφικό Κουβέλη.
  • Ανεχθήκατε τον Διοικητή του ΣΔΟΕ όταν ερμηνεύει το ΜΠ ως Μαργαρίτα Παπανδρέου στη γνωστή λίστα.
  • Επιτρέψατε στο Σαμαρά να οικειοποιείται τις μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης Παπανδρέου.
  • Συνηγορήσατε στην υπονόμευση του νόμου Διαμαντοπούλου για την Παιδεία, από τον Αρβανιτόπουλο και αναγκάσατε την Άννα να σας κουνήσει μαντήλι προκειμένου να προστατέψει την πολιτική της αξιοπρέπεια. Βέβαια μπορείς να υποθέσεις πως ίσως αυτό ήταν και ζητούμενο γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με Βενιζέλο.
  • Στείλατε βορά στα ντόπερμαν των ψεκασμένων του Σαμαρά και της Κωνσταντοπούλου, το Γιώργο Παπακωνσταντίνου (Ρίξε μια ματιά στην Κατάθεση Νικολούδη, σημερινού υπουργού του Τσίπρα).
Εδώ θέλω να ρωτήσω με τι αντάλλαγμα δεν παραπέμφθηκε ο Βενιζέλος που είχε επί 1.5 χρόνο τη λίστα στο σπίτι λες και ήταν προσωπικό του αντικείμενο?

Η απόφαση του Παπανδρέου να ιδρύσει το «ΚΙΝΗΜΑ», Πάρι, ήταν λύτρωση για όσους τον ακολουθήσαμε. Είχαμε το κεφάλι σκυμμένο σχεδόν 3 χρόνια. Πήγαμε στην κάλπη με το κεφάλι ψηλά και το χαμόγελο στα χείλη.

Χθες ακούσαμε τον γραμματέα Ν. Ανδρουλάκη να λέει στο ΒΗΜΑ FM, πως στο ΠΑΣΟΚ «συμβαίνουν κωμικοτραγικά πράγματα», λέγοντας, «πως έχουμε ένα κόμμα του 4,5% και έχουμε 10 υποψήφιους προέδρους». Εκεί το καταντήσατε το ΠΑΣΟΚ, τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Αποστόλης Πηλίδης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΟμιζω πως η ανοιχτη επιστολή αφορούσεμονον στη διασπασητου Πασοκαπο τον ΓΠαπανδρεου.Ολα τα αλλα ειναι αλα λόγια ν αγαπιόμαστε/Αλλα ασ μα ς πεί ο Παρις ποτε στηριξε το εργο της Κυβερνησης ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ? Ο ιδιος ξερει τι ειπε για τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κι εκεινος τον εκανε Υπουργο.Δεν καταλάβατε ομως κατι. ΣΤΟ ΑΓΧΟ ΣΑς ΝΑ μη στηριξετε τον Παπανδρεου δεν στηριζατε την Κυβερνηση και ολα επεσαν και σας πλακωσαν. Για ολα αυτα και πολλα αλα ειμαστε περηφανοι για το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ και θα εξακολουθησουμε να το στηριζουμε

Ανώνυμος είπε...

Ela re Apostoli tora, taxa den sou aresi i sigivernisi mpaldakou, lazaridi ....? Ypourgio tourismou, Olga Kefalogianni sou lei tipota? gia na freskaroume tin mnimi !!

Ανώνυμος είπε...

re apostoli gerases.ola ta xronia se ola ta magiremata isoyna mesa.den koyrastikes;

Πηλίδου Ράνια είπε...

"Ανώνυμε 5 Φεβρουαρίου 2015 - 5:39 μ.μ." : μήπως να έβλεπες ένα CV εδώ: www.linkedin.com/in/raniapilidou και μετά να μιλούσαμε και λίγο επώνυμα οι δυο μας όμως;; μια απλή πρόταση κάνω.. αλλά πάλι μπορεί και να μην 'προλαβαίνεις' ...κατανοητό...τόσες δουλειές έχεις...

Το Προφίλ μας