Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Πρόβλημα και με το νερό της Ελάτης - Λοιπά από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού 30.1.2015

Εν μέρει ακατάλληλο για πόση κρίθηκε και το νερό της Ελάτης, μετά από στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ελάτης  Λευτέρης Παλούκας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελάτης, με πρωτοβουλία του κλήθηκε η Επιθεώρηση Υγιεινής της Περιφέρειας και στις 8 Δεκεμβρίου 2014 έκανε δειγματοληψίες  νερού σε δυο από τις τέσσερις πηγές -η μια είναι γεώτρηση- από όπου υδροδοτείται το χωριό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το νερό της μιας πηγής κρίθηκε ακατάλληλο για πόση. Η πρώτη ενέργεια ήταν η απομόνωση αυτής της πηγής από το δίκτυο, που -κατά τον πρόεδρο- θα δημιουργήσει πρόβλημα επάρκειας πόσιμου νερού τις αμέσως επόμενες μέρες. Κατόπιν αυτού ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εφοδιαστούν οι κάτοικοι της Ελάτης με εμφιαλωμένο νερό, καταγγέλλοντας παράλληλα και τις υπηρεσίες του δήμου για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων στα ζητήματα της αλληλογραφίας με την Επιθεώρηση Υγιεινής. Αίτημα που εγκρίθηκε λίγο αργότερα στη συζήτηση του θέματος της ημερήσια διάταξης «περί χορήγησης εμφιαλωμένου νερού στις ΤΚ Πολυρράχου και Λαζαράδων».
Ο κ. Παλούκας δεν σταμάτησε εδώ για το θέμα αφού, σύμφωνα με όσα ανέφερε, κατέθεσε στην εισαγγελία «μήνυση κατά παντός υπευθύνου, με το ερώτημα γιατί έφτασαν οι πηγές να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση».
Επιπλέον ο πρόεδρος της Ελάτης αναφέρθηκε σε δυο ακόμη θέματα, που απασχόλησαν τους κατοίκους του χωριού το προηγούμενο διάστημα, και συγκεκριμένα:
- Διαμαρτυρήθηκε έντονα -νιώσαμε εγκαταλελειμμένοι, ανέφερε- για τον τρόπο αντιμετώπισης της χιονόπτωσης από το δήμο τις μέρες Χριστουγέννων και ζήτησε να βρίσκεται  σε μόνιμη βάση στην Ελάτη μηχάνημα αποχιονισμού.
- Διαμαρτυρήθηκε για την μη ενημέρωση από τις υπηρεσίες του δήμου, της προθεσμίας ενστάσεων των κτηνοτρόφων για τις εξισωτικές αποζημιώσεις.
Για τα δυο πρώτα θέματα ο πρόεδρος ήρθε σε αντιπαράθεση με τον χωρικό αντιδήμαρχο Καμβουνίων Θύμιο Δισερή, που απαντώντας ανέφερε ότι για το θέμα της αλληλογραφίας με την Επιθεώρηση Υγιεινής δεν είχε καμιά ενημέρωση, ενώ για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης είπε ότι και στην περίπτωση της Ελάτης έγινε το καλύτερο δυνατό, όπως και στα υπόλοιπα χωριά του ορεινού όγκου.
Από τα υπόλοιπα της συνεδρίασης ξεχωρίσαμε:
- Πρώτη ενέργεια του σώματος ήταν η ανάδειξη νέου αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Νίκου Λαζαριώτη -που διαβάστηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, όπως επίσης και η θέση της «Ενωτικής Κίνησης» όπου ανήκε, που διαβάστηκε από τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο-  και την αυτονόητη έκπτωσή του από το αξίωμα. Στη διαδικασία της ψηφοφορίας που ακολούθησε υπερψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ και 3 λευκά ο Γιώργος Μπάκανος που προτάθηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση. Σε ανάλογη διαδικασία η σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Δέσποινα Ιωαννίδου αναδείχτηκε (ψήφοι 17-9 )αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , θέση που κατείχε επίσης ο Νίκος Λαζαριώτης.
- Ακολούθησε -πρώτη συνεδρίαση του 2015-  από το δήμαρχο Θανάση Κοσματόπουλο η κοπή της βασιλόπιτας που ανέδειξε τυχερό τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης Γιώργο Παναγιωτούλα.
- Στα θέματα που κυριάρχησαν εκτός ημερήσιας διάταξης ήταν αυτά που αφορούν με τα προβλήματα του περιφερειακού δρόμου της ΛΑΡΚΟ που υπέστη κατολισθήσεις και ο δρόμος Βελβεντού - ΥΗΣ Πολυφύτου, όπου έχει απαγορευτεί από την αστυνομία η διέλευση οχημάτων  λόγω κατάπτωσης βράχων. Στην ίδια θεματολογία συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του «σύντομου δρόμου» Βελβεντού-Καταφυγίου, που κατά το δήμαρχο παρουσιάζει πολλά προσκόμματα από την Περιφέρεια.
Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας