Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή Δήμου Σερβίων – Βελβεντού προς ΕΚΧΑ ΑΕ για την παράταση του κτηματολογίου

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ                                      ΠΡΟΣ      ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                         Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 50500, ΣΕΡΒΙΑ    ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ
                                                                      
ΘΕΜΑ: «Αίτημα παράτασης προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στο Γραφείο Κτηματογράφησης Σερβίων»
 Μετά από αιτήματα πολλών δημοτών μας, παρακαλούμε να παραταθεί η προθεσμία υποβολής δηλώσεων κτηματολογίου στο Γραφείο Κτηματογράφησης Σερβίων, η οποία λήγει στις 07/11/2014, για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα. Παραθέτουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους κρίνεται αναγκαία η απόφαση αυτή:

1. Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής μας, η οποία είναι σε μεγάλο κομμάτι της αγροτική, πάρα πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, όλο το προηγούμενο διάστημα ασχολούνταν με τη συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων (ροδάκινα και μήλα), με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους.
2. Το κτηματολόγιο βρήκε την περιοχή μας απροετοίμαστη, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων απέκτησαν τις περιουσίες τους χωρίς συμβολαιογραφικά έγγραφα, με συνέπεια στα συμβολαιογραφικά γραφεία και στο υποθηκοφυλακείο να δημιουργείται μία ατελείωτη καθημερινή ουρά που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και άρα καθυστέρηση στη σύναψη των συμβολαιογραφικών εγγράφων και των απαραίτητων μεταγραφών τους στο υποθηκοφυλακείο.
3. Πολλές από τις υπηρεσίες στις οποίες χρειάζεται να απευθυνθούν οι πολίτες για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών (πολεοδομία, τοπογραφική υπηρεσία, πρωτοδικείο κτλ) βρίσκονται στην Κοζάνη με αποτέλεσμα η απόσταση και η ταλαιπωρία από τις μετακινήσεις να δυσκολεύει την συμπλήρωση των φακέλων των απαραίτητων εγγράφων.
4. Η δυσχερής οικονομική κατάσταση που βιώνουμε και ειδικά την περίοδο αυτή που πληρώνουν οι πολίτες τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και γεμίζουν τις δεξαμενές τους με πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα, καθιστά δύσκολη τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την πληρωμή των παραβόλων.
 Σαν δημοτική αρχή, ζητάμε κατανόηση εκ μέρους σας και χορήγηση μιας ακόμα παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων των δημοτών μας.

                                                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ


                                                                   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1.Πολύ φτωχή η περιγραφή των υποχρεώσεων κε Αντιδήμαρχε..
2.Στις υποχρεώσεις του Δήμου κακως προστίθενται και οι υποχρεώσεις των νομικών προσώπων. Ετσι δεν βγαίνει συμπερασμα.
3.Αν έκτακτη ειδική άτοκη χρηματοδότηση 1.981.553 εννοείς Κ. Φώτη τη χρηματοδότηση-επιχορήγηση απο το ΥΠΕΣ των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων τοτε μαθε οτι αυτή δεν επιστρέφεται άρα δεν οφείλεται.(Κατόπιν της ψήφισης του ανωτέρω νόμου-παραγράφος 1 του άρθρου 52 του ν. 4257/2014 (Α΄93) και σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα
ισχύοντα, τα ποσά από τις επιχορηγήσεις των δήμων με τα οποία αποπληρώνονται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τρίτους εκτός Γενικής Κυβέρνησης, αποτελούν μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις και δεν παρακρατούνται από τα προβλεπόμενα στο άρθρο 27 του ν. 3756/2009 έσοδα εκάστου.)
4.Και όπως ΟΦΕΊΛΕΙΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ η παραπάνω επιχορήγηση αφορα την εξόφληση των υποχρεώσεων που άφησες ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΩΝ.
5.Οι οφειλες που δεν έχουν σύμβαση ή και απόφαση οργάνου δεν ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ απο το Δήμο.
6. Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις μήπως αφορούν Δάνεια προ του 2011;
7. Μετα τα παραπάνω δεν μπορούμε να σε πιστέψουμε και δεχόμαστε ως αληθινά.αυτά που ανακοινωσε ο πρώην Δήμαρχος. - See more at: http://www.kozan.gr/post/184559#comments

Το Προφίλ μας