Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τους "Μεταρρυθμιστές" παρουσίασε στην Κοζάνη ο Σπύρος Λυκούδης- "Η συναίνεση το κλειδί της επόμενης μέρας"

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Στην Κοζάνη βρέθηκε το Σάββατο πρωί ο Σπύρος Λυκούδης, όπου και παρουσίασε την  πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, υπό τον τίτλο «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη.
"Η δική μας προσπάθεια, η ίδρυση των Μεταρρυθμιστών ήταν μια απόφαση που πήραμε ένα τμήμα πολιτικών στελεχών κυρίως προερχόμενο από τη ΔΗΜ.ΑΡ., μετά την κρίση που πέρασε αυτό το κόμμα, να συγκροτήσουμε ένα πολιτικό χώρο, που να κάνει πραγματικότητα, μια στρατηγική επιδίωξη,
την ανασυγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, το χώρο της κεντροαριστεράς. Η βασική μας κατεύθυνση είναι να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με βάση μια ρεαλιστική πορεία, να ανασυγκροτήσουμε αυτό το χώρο" ανέφερε ο κ. Λυκούδης.
Πάντως δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την κοινή κάθοδο,  στις επικείμενες εκλογές,  του χώρου της κεντροαριστεράς και υπογράμμισε πως " δεν βρίσκω πολύ αισιόδοξη την κατάσταση γύρω από αυτό το θέμα και το κλίμα, ξέρω καλά πως τα πράγματα δεν οδηγούν σε μια τέτοια συνάντηση του ευρεύτερου αυτού χώρου,  για μια σειρά λόγους όπως τακτικισμούς, ηγεμονισμούς και αρχηγισμούς. Δεν είναι ακόμη ώριμος ο χώρος να συναντηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση αλλά θα επιμείνουμε. Αν δεν καταφέρουμε μέχρι τις εκλογές να διαμορφώσουμε το χώρο σε μια ευρύτερη δημοκρατική ομπρέλα, στην οποία όλοι να σταθούμε από κάτω, τότε εμείς θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Θα μετρήσουμε την αποδοχή από την κοινωνία και αν θεωρήσουμε πως οι πολίτες μας αποδέχονται θα φτάσουμε και στις κάλπες".
Ο κ.Λυκούδης αναφερόμενος στη κατάσταση της χώρας επισήμανε πως " είμαστε στη επαναδιαπραγμάτευση της νέας φάσης. Να δει η χώρα αν μπορεί να σταθεί στα πόδια της, εξακολουθώντας να δανείζεται προφανώς, αλλά να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της με διαφορετικούς όρους και χωρίς να υπογράφει νέα δυσβάσταχτα μνημόνια. Αυτή είναι η προσδικία της πολιτείας. Δεν είναι καθόλου βέβαιο πως μπορεί να πετύχει η διαπραγμάτευση, δηλαδή να δανειοδοτείται χωρίς νέους όρους.Εκφράζουμε ανησυχία για το πως αντιμετωπίζεται η νέα περίοδος τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αξιωματική  αντιπολίτευση. Είδαμε πως η κυβέρνηση γύρισε σε απογοητευτική κατάσταση, όταν επέστρεψε από την προσπάθεια εξόδου πριν 15 μέρες. Παράλληλα είδαμε το ΣΥΡΙΖΑ να μαζεύει τις εκπεμπόμενες ηχηρές φωνές για σκληρή διαπραγματευτική στάση απέναντι στους εταίρους. ¼λοι γνωρίζουμε πως η χώρα δεν μπορεί να χαράζει την πορεία της, όπως αυτή θα ήθελε καθώς εξακολουθεί να εξαρτάται άμεσα από τους δανειστές. Αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει όλοι να είμαστε σε μια αυτοσυγκράτηση, μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο που πρέπει να επικρατήσουν οι μεγάλες συναινέσεις και μόνο έτσι μπορεί να χαραχθεί μια ισχυρή διαπραγματευτική γραμμή απέναντι στους εταίρους και αυτό να γίνει κτήμα μετά τις εκλογές". Επίσης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική.
Τέλος ο κ. Λυκούδης εκτίμησε πως δύσκολα δεν θα προχωρήσουμε τον Φεβρουάριο σε εκλογές καθώς, όπως είπε "προσωπικά και μέχρι σήμερα υπολογίζω να μαζευτούν περίπου 170 βουλευτές υπέρ της εκλογής Προέδρου" αν και όπως είπε "δεν πιστεύω ότι η χώρα τις έχει ανάγκη, όπως πιστεύσει και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Λυκούδης ειναι βουλευτής επικράτειας. Με σταυρό ουτε την ψήφο του δεν θα εβρισκε

Ανώνυμος είπε...

βουλευτης επικρατειας και κραταει την εδρα...σπουδαια μετταρυθμιση...κριμα γιατι τ ον ακολουθουν και αξιολογα προσωπα σ αυτο το παζαρι ...ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Για ποια ανασυγκρότηση της αριστεράς μιλάει αυτός ο άνθρωπος; Δεν είναι ο κύριος και η παράταξή του που στήριζαν ένα συνοθνύλευμα πολιτικών εντελώς αντίθετων από αυτών που μάχονταν δεκαετίες και δεκαετίες τόσοι άνθρωποι ;
Μόλις σταμάτησαν να έχουν αξία για το σύστημα θυμήθηκαν την ενωμένη αριστερά;
Πιο έντιμο θα ήταν να εγγραφούν μέλη του παρελθόντος, ώστε να εμφανιστούν στη θέση τους πραγματικοί αριστεροί με αξίες.

Το Προφίλ μας