Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Κοζάνη: Εκδηλώσεις μνήμης για το Νίκο Παπαδόπουλο

Το δελτίο Τύπου των Φίλων Νίκου Παπαδόπουλου
 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην Κοζάνη οι εκδηλώσεις μνήμης για τον αθλητή, εκπαιδευτικό, πολίτη και άνθρωπο Νίκο Κ. Παπαδόπουλο.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, η πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, πολιτισμού και νεολαίας Κα Φανή Φτάκα-Τσικριτζή και το μέλος του οργανισμού Κος Σπύρος Σαπρίκης, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο με εκπροσώπους του Συλλόγου Φιλων Ν. Παπαδόπουλου και τους αδερφούς του, κυρίους Πασχάλη και Ζήση Παπαδόπουλο. Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν και οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Νίκος Χρηστίδης, Κούλης Αποστολίδης, ο πρώην Γ.Γ. Του ΠΣΑΠ Νίκος Μάλλιαρης και ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας Βασίλης Δανιήλ.


Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ο Δήμαρχος και οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στο φίλαθλο πνεύμα, το ήθος, την συνέπεια και την αγωνιστικότητα του Ν. Παπαδόπουλου και την προσπάθεια τους αυτές οι αρχές και αξίες να διαδοθούν στους αθλούμενους νέους και γενικότερα στους παράγοντες, προπονητές, οπαδούς και φιλάθλους της κοινωνίας της Κοζάνης.
Ο Βασίλης Χατζηπαναγής και ο συνεργάτης του, προπονητής ποδοσφαίρου, Νίκος Φράγκος, στο Ενωσιακό γήπεδο μίλησαν για το φίλαθλο πνεύμα σε νεαρούς ποδοσφαιριστές των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Κοζάνης και στη συνέχεια τους δίδαξαν την τεχνική του ποδοσφαίρου που διέκρινε τον Βάσσια μέσα στα γήπεδα.
Σε ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα κινήθηκαν οι ομιλίες των συναθλητών και φίλων του Νίκου Παπαδόπουλου, κατά τη συνεστίαση που διοργανώθηκε και στην οποία αναφέρθηκαν σε στιγμές και περιστατικά της ζωής του. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι επιφανείς διεθνείς παλαίμαχοι, που τίμησαν με την παρουσία τους τον Ν. Παπαδόπουλο.
Στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, παρέστησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Κοζάνης Κος Λευτέρης Ιωαννίδης, η Κα Φανή Φτάκα-Τσικριτζή και η Γυμνασιάρχης Κα Δρίζη. Στη συνέχεια, μίλησαν στους μαθητές του Γυμνασίου οι Κ. Αποστολίδης, Τ. Λουκανίδης, Ν. Χρηστίδης, Βασ. Δανιήλ, Ν. Μάλλιαρης και παρευρέθηκαν ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου Πάμπος Χριστοδούλου και ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Αθηνών Κ. Παπαγεωργίου. Με αφορμή τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις των μαθητών του Σχολείου, έγινε συζήτηση για το φίλαθλο πνεύμα, την εμπορευματοποίηση του Αθλητισμού και την αντιμετώπιση της βίας και του ρατσισμού στα γήπεδα.
Εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Ν. Παπαδόπουλο, ο Πασχάλης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τη Γυμνασιάρχη και τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και δεσμεύθηκε να επιβραβεύεται κάθε χρόνο ένας μαθητής ή μαθήτρια του Γυμνασίου, που θα διακρίνεται για το ήθος και τις επιδόσεις στα μαθήματα και τον Αθλήτισμό.
Στη συνέχεια, οι ομιλητές συνοδευόμενοι από την Γυμνασιάρχη επισκέφθηκαν το ιστορικό Βαλταδώρειο Γυμνάσιο, όπου δίδαξε για πολλά χρόνια ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Τέλος, οι φίλοι του Νίκου Παπαδόπουλου ευχαριστούν θερμά τους συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων (Δήμο Κοζάνης, ΕΠΣ Κοζάνης, Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης, Μέσα Ενημέρωσης, τους επιφανείς ανθρώπους του ποδοσφαίρου που παρέστησαν και στήριξαν τις εκδηλώσεις, όσο και τον κόσμο που συμμετείχε σ' αυτές).
ΥΓ. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης (Βαλταδώρειο), πρότεινε στον ΟΑΠΝ την ονομασία του κλειστού γυμναστηρίου του Βαλταδωρείου, σε Γυμναστήριο «ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ». Ο Νίκος Παπαδόπουλος υπηρέτησε επί πολλά έτη με την ειδικότητα του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο. Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. του Οργανισμού και η απόφαση αυτή θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για τη λήψη οριστικής έγκρισης και έκδοση σχετικής πράξης.
Οι φίλοι Νίκου Παπαδόπουλου


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας