Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Παραλογισμοί...

Του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου
Oτι είμαστε η χώρα του παράλογου δεν νομίζω να είναι πολλοί εκείνοι που το αμφισβητούν. Το αποδεικνύει, άλλωστε, η καθημερινότητά μας. Ποτέ και σε τίποτα δεν σφάλλουμε, το δίκιο είναι πάντα με το μέρος μας, οι πάντες μας οφείλουν και σε κανέναν δεν οφείλουμε και στις δύσκολες ώρες μας όλοι θα πρέπει να σπεύδουν να μας συνδράμουν χωρίς ν' αναμένουν όχι μόνο αντάλλαγμα ή έκφραση ευγνωμοσύνης αλλά ούτε καν και τα όσα διέθεσαν για να μας στηρίξουν.

Χθες ανταλλάσσοντας απόψεις μ' έναν διαδικτυακό φίλο είχα την ευκαιρία να συνειδητοποιήσω τη σοβαρότητα και τις διαστάσεις μιας άλλης προβληματικής κατάστασης, στην οποία μάλιστα δεν έχουμε δώσει την επιβαλλόμενη σημασία. Αντίθετα τη βλέπουμε και ως κάτι το φυσιολογικό. Γιατί όλοι υποθέτω έχετε ακούσει και ενδεχομένως κάποιοι έχετε πει κιόλας πως
«έλα τώρα, μην ακούς τι λένε, όταν έρθουν στην εξουσία δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα απ' όλα αυτά».
Eχετε σταθμίσει ποτέ τι ακριβώς σημαίνει αυτή η φράση, με την οποία κάποιοι επιχειρούν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες που προκαλούν οι ακραίες σε κάποια ζητήματα απόψεις των Συριζαίων; Γιατί σε απλά Ελληνικά και με την κοινή λογική σημαίνει ότι κάποιοι μάς υποδεικνύουν να ψηφίσουμε ένα κόμμα μόνο και μόνο επειδή δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα όσα διατείνεται και υπόσχεται.
Και να το ψηφίσουμε για να κάνει τι, αν δεν κάνει αυτά τα οποία υπόσχεται; Εδώ ο καθένας βάζει ό,τι θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ ουδεμία ευθύνη φέρει για τις πολιτικές φαντασιώσεις του κάθε ψηφοφόρου. Και με το δίκιο του, άλλωστε. Διότι αυτός το πρόγραμμά του το εξέθεσε και τις προθέσεις του τις διακήρυξε. Αν κάποιοι δεν τον παίρνουν τοις μετρητοίς, δικό τους το πρόβλημα.
Αλλά ούτε ένας, ούτε δύο είναι αυτοί που δηλώνοντας απογοητευμένοι από τις πρακτικές των μέχρι τώρα κομμάτων εξουσίας, επειδή δεν εκπλήρωναν τα όσα προεκλογικά επαγγέλλονταν, αποφάσισαν τώρα να ψηφίσουν ένα κόμμα επειδή δεν ξέρουν τι θα κάνει αλλά πάντως όχι τα όσα υπόσχεται ότι σκοπεύει να κάνει.
Αν αυτό δεν είναι το άκρον άωτο του πολιτικού παραλογισμού και κάτι το παγκοσμίως πρωτοφανές, ψάξτε να βρείτε τι άλλο μπορεί να είναι και ενημερώστε κι εμένα αν βρείτε άκρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας