Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Α. Ντινόπουλου με εκπροσώπους φορέων από την Κοζάνη

Συνάντηση, με εκπροσώπους φορέων στην Κοζάνη, είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε εκτάκτως την περιοχή με αφορμή τις αντιδράσεις που προκαλεί απόφαση της γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για την απόθεση αποβλήτων σε λιγνιτορυχείο της ΔΕΗ.


Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, που είχε ο κ. Ντινόπουλος, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη – παρουσία και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου, δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει ώστε να εξεταστεί το ζήτημα και να βρεθεί λύση. Την έκτακτη επίσκεψη του κ. Ντινόπουλου στην Κοζάνη προκάλεσε η παρέμβαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ την περασμένη εβδομάδα, αλλά και οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής. “Αυτή η περιβόητη απόφαση για την απόθεση των αποβλήτων, ήρθε μόλις προχθές στην Περιφέρεια. Το υπουργείο θα έπρεπε πριν πάρει την απόφαση να ζητήσει και τη γνώμη μας”, είπε ο κ. Καρυπίδης.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε υπόμνημα που παρέδωσε ο Περιφερειάρχης στον κ. Ντινόπουλο, η απόφαση του ΥΠΕΚΑ αποβλέπει στη μετατροπή μεγάλης έκτασης, στην περιοχή Καρδιάς Κοζάνης σε βασικό υποδοχέα επικίνδυνων αποβλήτων τα οποία προέρχονται από εκτεταμένα γεωγραφικά τμήματα της χώρας. “Κατά τον τρόπο αυτό, δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος περιβαλλοντικής νέκρωσης της ευρύτερης περιοχής, η οποία έχει επί σειρά ετών υποστεί δραστική, διαρκή και σωρευτική περιβαλλοντική υποβάθμιση λόγω της εξορυκτικής δραστηριότητας της Δ.Ε.Η.”, επισημαίνεται.

Υπογραμμίζεται ακόμα, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας θα προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας ακύρωση της απόφασης, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και των βουλευτών του νομού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας