Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

(Προεδρο)εκλογολογία

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Εν τέλει η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας έχει μετατραπεί στο “παιχνίδι” των εκλογών. Δεν είναι η πρώτη φορά και ούτε η τελευταία. Ο θεσμικός, εξάλλου, ρόλος του προέδρου περιορίζεται σε σιβυλλικής λογικής δηλώσεις και συμβουλές για σύνεση και αυτοσυγκράτηση.
Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι πρόεδρος. Ούτως ή άλλως ο βιτρίνας ρόλος του συγκεκριμένου θεσμού καθιστά και περιορισμένης σημασίας τη συμβολή του προσώπου που θα αναλάβει τη θέση αυτή, όσο κύρος κι αν έχει.

Είναι, όμως, φοβερό για μια χώρα, η οποία έχει με τόσα προβλήματα να ασχοληθεί, η φύση των οποίων είναι ιδιαίτερα πιεστική, να ασχολείται με το “γαϊτανάκι” της εκλογής του προέδρου.
Τα κουκιά είναι συγκεκριμένα και πλέον τα κόμματα αποδίδονται σε αγώνα για να μην τους φύγει κανένα πρόβατο από το μαντρί, ερμηνεύοντας με το δικό τους τρόπο το τι είναι συμφέρον και τι όχι για το λαό, δηλαδή όλους εμάς που απλά παρακολουθούμε το φαινόμενο.
Στην πολιτική, όμως, σημασία έχουν οι πρωτοβουλίες των εξελίξεων. Με άλλα λόγια ή σταματάς την παραφιλολογία ή συντηρείς το κλίμα. Τα παιχνίδια “μάντεψε ποιος θα ψηφίσει τον πρόεδρο” είναι απλά τακτικισμοί που δεν εξυπηρετούν παρά μόνο ίδια συμφέροντα.
Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας