Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: ενημέρωση για τους κτηνοτρόφους

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Κοζάνης, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους κατόχους αιγοπροβάτων ότι έχουν την υποχρέωση να πραγματοποιήσουν ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου την οποία οφείλουν να προσκομίσουν στα Κτηνιατρικά Γραφεία της περιοχής τους.

Η απογραφή αυτή για το έτος 2014 πρέπει να πραγματοποιηθεί έως 15 Δεκεμβρίου, η οποία είναι και η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων. Συγκεκριμένα, οι κτηνοτρόφοι οφείλουν να προσκομίσουν το νέου τύπου Μητρώο εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων, το οποίο πρέπει να είναι συμπληρωμένο από τους ίδιους και με αποκλειστική τους ευθύνη το μέρος Β΄ με τα στοιχεία της Απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου, καθώς επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης για την ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων και συνδέεται άμεσα με το σύνολο των Επιδοτήσεων που λαμβάνουν. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι τα κατά τόπους Κτηνιατρικά Γραφεία δεν θα αναλάβουν σε καμία περίπτωση τη συμπλήρωση Απογραφών Μητρώου εκμετάλλευσης, παρά μόνο θα παρέχουν οδηγίες για την ορθή τους συμπλήρωση.
Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση του μέρους Β΄ ώστε να υπάρχει πλήρης αντιστοίχιση μεταξύ του δηλωθέντος και του υπάρχοντος -κατά τη στιγμή της απογραφής- ζωικού κεφαλαίου γιατί θα υπάρξουν διασταυρωτικοί επιτόπιοι έλεγχοι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Επισημαίνεται ακόμη ότι υπάρχει υποχρέωση να είναι συμπληρωμένα και τα υπόλοιπα μέρη του Μητρώου ιδιαιτέρως του μέρους Δ΄ που αφορά τις μεταβολές του ζωικού τους κεφαλαίου και του μέρους Ε΄ που αφορά την ατομική καταγραφή και σήμανση όλων των ζώων της εκτροφής που γεννήθηκαν μετά την 01-01-2010.
Υποχρέωση απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου στις ίδιες ημερομηνίες έχουν και οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων χοιροειδών.
Τονίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κοινοποίηση της απογραφής είναι αυστηρά η 15η Δεκεμβρίου και τυχόν εκπρόθεσμη προσκόμιση της απογραφής πέραν των κυρώσεων που προβλέπει η παραπάνω ΚΥΑ, συνεπάγεται και μέτρα εις βάρος των κατόχων από την αρμόδια αρχή πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) μετά από διασταυρωτικό έλεγχο της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων.








                                                                                    ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας