Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Καρατζαφέρης και Τούρκοι

Από όλη την υπόθεση Καρατζαφέρη, ένα πράγμα μόνον είναι αυτό που μου προξενεί αλγεινή εντύπωση, ότι επέλεξε να ιδρύσει την εταιρεία του με την επωνυμία «Catilina» στις βρετανικές νήσους Τερκς εντ Κέικος (Turks and Caicos) στην Καραϊβική ή Καραβαϊκή, όπως την έλεγε στη Βουλή ο αλησμόνητος πασόκος Δ. Σγουρίδης, που τώρα έχει ενταχθεί στους Ανεξέλεγκτους Ελληνες.
Να σημειωθεί ότι τα μικρότερα νησιά του εν λόγω νησιωτικού συμπλέγματος λέγονται «Turks», δηλαδή «Τούρκοι». Η ονομασία προέρχεται, δε, από ένα είδος κάκτου που φύεται εκεί και το οποίο λέγεται «ο κάκτος με το καπέλο του Τούρκου», επειδή το κόκκινο άνθος στην κορυφή του φυτού μοιάζει με φέσι.
Αναρωτιέμαι, λοιπόν, πώς γίνεται κοτζάμ Καρατζαφέρης να μην ενοχλήθηκε από την προφανώς ανθελληνική ονομασία των νήσων και να επέλεξε σε αυτές να ασφαλίσει τις οικονομίες του!
Τώρα θα μου πείτε, πού βρήκα να κολλήσω κι εγώ. Και όμως, είναι σημαντικό. Διότι ο Καρατζαφέρης, έστω και αν το όνομά του προέρχεται εμφανώς από την τουρκική, είναι πάνω απ’ όλα Ελλην πατριώτης! Εντάξει;
Στ Κασιμάτης-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας