Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

''Απειλές'' Λοβέρδου προς τους καταληψίες: Μαθήματα σε αργίες και ''κόψιμο'' εκδρομών

Με μαθήματα σε αργίες, γιορτές καθώς και με περικοπή εκδρομών κινδυνεύουν οι μαθητές, εάν οι καταλήψεις ξεπερνούν τις τρεις ημέρες, όπως προειδοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη, αναφέρθηκε στις καταλήψεις που ξεκίνησαν σήμερα σε 500 σχολεία όλης της χώρας και υπενθύμισε ότι «υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις».

Σύμφωνα με το διάταγμα αυτό, μετά από τρεις ημέρες κατάληψης μπορεί να ενεργοποιηθούν μέτρα αντιμετώπισης απώλειας της διδακτικής ύλης, όπως το να γίνεται μάθημα το Σαββατοκύριακο, τις αργίες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, να διακοπούν οι παράλληλες δραστηριότητες όπως και οι εκδρομές.
«Δεν έχω πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις» είπε, αλλά διερωτήθηκε «τι γίνεται με το αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος διότι μέχρι την 17η Νοεμβρίου είναι μισός μήνας διδακτικού έτους. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει;».
Ο υπουργός Παιδείας τέλος τόνισε: «Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να αναλογιστούμε τι πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα» και προειδοποίησε πως «υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις».

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας