Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Προύσας και οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στο Βαθύλακκο

Με την ομιλία του – παρουσίαση με θέμα  «Η ανοικοδόμηση και επαναλειτουργία του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών στη Συγή της Προύσας» ολοκληρώθηκε η διήμερη παρουσία και συμμετοχή του Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών στο Βαθύλακκο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
Ο Μητροπολίτης Προύσης αναφέρθηκε στο ιστορικό του Βυζαντινού Ναού (8ος αιώνας) τις ενέργειες που έγιναν από το Πατριαρχείο να αγοραστεί από τον Τούρκο ιδιώτη μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη, καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται αυτήν την περίοδο για την αναστύλωσή του.
Η ιερή εικόνα του Ταξιάρχη βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στο Βαθύλακκο και στον Ναό τον Ταξιαρχών όπου και την μετέφεραν Συγιώτες. Η εικόνα φέρει-καλύπτεται από ΄΄πουκάμισο΄΄ που κατασκευάστηκε περίπου το 1810 ενώ ακόμη πιο παλιά χρονολογείτε η ιερή εικόνα.





:https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdt0UHcTYhXbmR7F3iZPB6RSg73tq9U7GEcw5MgjPmvy8KO-syMNfQdMnpEjbIvqDImgBjlX14FrRmi_PYCMg9W7_Fw530Tq9JdUufpUyYIfZbLDBRadrtAh8BXRHjTRfxdfwe5yGvMlBw/s1600/bath3.JPG" height="428" width="640" />

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας