Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Συνειδητή επιλογή στη συνωμοσιολογία ή στην επικίνδυνη ανοησία;

του Παναγιώτη Πλιάτσιου, Πρωινός Λόγος
Αυτή τη φορά ήταν η σειρά  του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος δήλωσε, σε συνέντευξη του στο Mega:
«Η αύξηση του ρεύματος είναι μια επιλογή που οδηγεί τελικά στο να έχουμε νεκρούς από κρύο αυτό το χειμώνα. Με δεδομένο ότι με το ρεύμα εισπράττεται τελικά και το χαράτσι, με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, η επιλογή αυτή είναι επιλογή αυτό το χειμώνα να έχουμε νεκρούς από το κρύο. Είναι συνειδητή επιλογή.
Ή να καούν από ξυλόσομπες ή να καταστραφούν τα δάση – βλέπετε καθημερινά ότι υπάρχει παράνομη υλοτομία – ή να ζούμε σε ένα νέφος αιθαλομίχλης με ανυπολόγιστες επιπτώσεις λόγω των αιωρούμενων σωματιδίων στις μεγάλες πόλεις όλης της Ελλάδας. Αυτά θα είναι τα αποτελέσματα μιας τέτοιας επιλογής. Και γνώση έχουν και λόγο έχουν. Τα πράγματα είναι γνωστά καθώς και οι επιπτώσεις. Αντικειμενικά η απόφαση αυτή οδηγεί σε νεκρούς. Μην κοροϊδευόμαστε. Το ρεύμα είναι πάρα πολύ ακριβό, δεν είναι φτηνό»!
Κοινώς, λοιπόν, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης (ο οποίος έχει «ξαναχτυπήσει» στο παρελθόν) φαίνεται να υποστηρίζει πως όσοι επιμένουν στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θέλουν ακόμη και… νεκρούς! Ή, ακόμη, πως έχουν εξυφάνει μια… συνωμοσία για να καταστρέψουν τα δάση μας, αλλά και να ζήσουμε σε… «νέφος αιθαλομίχλης»! Το μόνο, δηλαδή, που έμεινε να πει ο πολυπράγμων κύριος Σκουρλέτης είναι πως μας… ψεκάζουν!!!
Φαίνεται, λοιπόν, πως η πολλή… ταύτιση των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και η όποια «προετοιμασία» (σε επίπεδο δηλώσεων…) μελλοντικής συγκυβέρνησης έχουν «μπολιάσει» και κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου σε θεωρίες συνωμοσίας. Οι οποίες, ωστόσο, μερικές φορές μπορούν να αποδειχθούν πολύ περισσότερο επικίνδυνες από τις «θεωρίες ψεκασμού» και άλλων τινών. Εκτός, πάλι, εάν ανάλογες θεωρίες εξηγούνται μόνο με βάση την ανοησία κάποιων. Που, δυστυχώς, τυγχάνει να είναι και εκπρόσωποι κόμματος που πιθανόν να κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι είπε πάλι αυτός...και σε ποιους απευθύνεται;
σε ηλίθιους;

Ανώνυμος είπε...

αν εννοεις τον π.π σιγουρα

Το Προφίλ μας