Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Φρενοκοµείο

Του Γιάννη Πολίτη
Το παραµύθι των δήθεν αγανακτισµένων πολιτών που τροµοκρατούν τα δηµόσια πρόσωπα παίρνει καθηµερινά επικίνδυνες διαστάσεις σε όλη την κλίµακα της φορέων της εξουσίας. Τα µηνύµατα που φτάνουν από όλη τη χώρα µε κάθε λογής αποδοκιµασίες εναντίον όσων διαχειρίζονται µικρή και µεγάλη εξουσία, προµηνύουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. 
Είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι δεν τους αφορά το θέµα και πως θα γλιτώσουν τους προπηλακισµούς επειδή δηλώνουν πολιτικά ανένταχτοι, Αριστεροί, συνδικαλιστές, ακτιβιστές, αλληλέγγυοι µε τους ανέργους και πρόθυµοι να συνδράµουν τους αλλοδαπούς. 


Και επιµένουν να ισχυρίζονται ότι το γιαούρτωµα του Θεόδωρου Πάγκαλου στα Καλύβια ήταν µια αυθόρµητη αντίδραση θερµόαιµων πολιτών στο... «µαζί τα φάγαµε».
Απορώ µε όσα πολιτικά στελέχη αποφεύγουν την κάθετη απόλυτη και ξεκάθαρη αποδοκιµασία πως δεν καταλαβαίνουν το προφανές: Αν η κατηφόρα της χώρας συνεχιστεί, στα µάτια των απολυµένων οι κάθε λογής κοµµατικοί αξιωµατούχοι και ιδιαίτερα οι βουλευτές θα µοιάζουν όλοι ίδιοι. Θα είναι οι βολεµένοι µε τους πολύ καλούς µισθούς, τις κουρσάρες, τους οδηγούς, τους αστυνοµικούς, τις γραµµατείς και τους παρατρεχάµενους. Στον επόµενο τόνο οι άνεργοι θα δέρνουν όσους έχουν δουλειά, και ιδιαίτερα εκείνους που έχουν το µεγάλο – για τη συγκυρία – προνόµιο της µονιµότητας. Όσο είναι νωρίς λοιπόν, εκείνοι που µπορούν να το κάνουν, είναι ανάγκη χωρίς αναβολή, να κλείσουν την πόρτα του φρενοκοµείου πριν βρεθούν και ίδιοι αντιµέτωποι µε τις στρατιές των απελπισµένων. Εκείνων που δεν θα κάνουν ακτιβισµό εκ του ασφαλούς, αλλά θα έχουν πραγµατικούς λόγους να είναι οργισµένοι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...Και πού να δεις τι επιφυλάσσει η οργή του κόσμου για κάτι μεγαλοδημοσιογράφους σαν και του λόγου σου που κάλυπταν τα λαμόγια όλα αυτά τα χρόνια!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

πληρωνεται και απο την ερτ και απο το μεγκα

και επι την ευκαιρεια:Μόλις 18.000 (!) ευρώ επί του τζίρου των 118 εκατ. ευρώ πλήρωσε το Mega στο ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση συχνοτήτων το 2010 έναντι 168.000 ευρώ το 2009. Το τέλος χρήσης μειώθηκε σε 0,1% επί του τζίρου με απόφαση που πήρε η κυβέρνηση Καραμανλή. Ο τηλεοπτικός σταθμός πλήρωσε το 2010 6,5 εκατ. ευρώ σε «επιστροφές» για τη διαφήμιση που μετέδωσε έναντι 11,3 εκατ. ευρώ το 2009. (Παρόν)
http://www.satleo.gr/content/view/3645/1/

MHN AGORAZETE TIS EFHMERIDES TOYS. TELEIOSTE TOUS

Το Προφίλ μας