Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ του νομού μας προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δ. Ρέππα με θέμα την ανάγκη προσαρμογής του αντιτίμου των διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης
Η Εγνατία Οδός αποτελεί έργο πνοής για τους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του νομού Κοζάνης. Πολλοί είναι οι κάτοικοι του νομού και των όμορων περιοχών που διέρχονται καθημερινά, λόγω της εργασίας τους σε γειτονικούς νομούς, πχ. Ημαθία και Θεσσαλονίκη.
Παρότι η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού έχει διευκολύνει τις μετακινήσεις τους και έχει μειώσει αισθητά τις αποστάσεις,  οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρό πλέον πρόβλημα σχετικά με το ύψος των διοδίων.

Επειδή η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα και τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, έχουν αντίκτυπο στο εισόδημα των πολιτών.
Επειδή σε κάθε περίπτωση η συντήρηση της Εγνατίας Οδού θα πρέπει να εξασφαλιστεί.
Επειδή σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζεται ένα σύστημα διοδίων, βάσει του οποίου το αντίτιμο καθορίζεται σε συνάρτηση με τη χιλιομετρική απόσταση που διανύει κάθε όχημα.
Επειδή υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστεί μια μειωμένη τιμή διοδίων με βάση το ημερήσιο διόδιο, δηλαδή την εφάπαξ καταβολή διοδίου, όταν το όχημα διέρχεται της Εγνατίας Οδού κατά τη διάρκεια της ημέρας (να μην καταβάλλεται αντίτιμο κατά την επιστροφή του οχήματος)
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Προτίθεται το Υπουργείο να εφαρμόσει ένα τέτοιο σύστημα διοδίων, ώστε να διευκολυνθούν οικονομικά οι κάτοικοι του νομού και της ευρύτερης περιοχής;
 2. Έχει εξετάσει το Υπουργείο άλλους, αντίστοιχους, τρόπους εφαρμογής ενός πιο δίκαιου συστήματος;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές    
                                                                       
                                                                        Ιωάννης Βλατής
                                                                                Αλέκος Αθανασιάδης
                                                                                    Πάρις Κουκουλόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΤΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ.......
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ......
ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ

Το Προφίλ μας