Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πρόσκληση σε απεργιακή συγκέντρωση-συζήτηση

Σε μια εποχή, όπου η οικονομική κρίση, έχει δημιουργήσει συνθήκες ανασφάλειας, απαισιοδοξίας και οικονομικής εξαθλίωσης, ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι διττός.
Από την μια οφείλει να ενημερώσει όσο πιο έγκαιρα και έγκυρα μπορεί τον πολίτη, για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα και να αναδεικνύει τα προβλήματα που τον απασχολούν αποκαλύπτοντας λύσεις.  Από την άλλη, ο ίδιος ως μέρος της κοινωνίας,  ως πολίτης και εργαζόμενος καλείται να αντισταθεί στις βίαιες αλλαγές, που επιχειρούνται στον εργασιακό του περιβάλλον με την καταστρατήγηση των εργασιακών του δικαιωμάτων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και με την παραδοχή, ότι στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν εφαρμόζονται, οι μειώσεις μισθών αγγίζουν ακόμη και το 35%, και οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, καλούμαστε να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που προσπαθούν με οικονομικά κυρίως μέσα, να χειραγωγήσουν τον χώρο του τύπου και στην Περιφέρεια μας.

Ασφαλώς μέσα σε όλο αυτό το πλέγμα των προβληματισμών δεν πρέπει να λείψει και η αυτοκριτική, η οποία ίσως δώσει ιδέες για λύσεις στο δομικό πρόβλημα του χώρου της ενημέρωσης. Δεν μπορεί  επίσης να αγνοηθεί, ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει ανοίξει νέους δρόμους ενημέρωσης και επικοινωνίας, ένας χώρος που χρήζει επειγόντως ρυθμίσεων και κανόνων.

Με αυτό το σκεπτικό, καλούμε όλους τους συναδέλφους από τον χώρο των ΜΜΕ, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 στις 11 το πρωί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, για να συζητήσουμε σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης στην Δυτική Μακεδονία και να αναδείξουμε τα προβλήματα μας.

Οι εργασιακοί εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΜ-Θ

Κώστας Δαβάνης
Κώστας Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας