Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Γ. Παπακωνσταντίνου: Η Εργατική Πρωτομαγιά απαρχή της αλλαγής πορείας για τη χώρα

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι πάντα επίκαιρο. Κι αυτό γιατί παραμένει σύμβολο γενιών και γενιών για όλους τους αγώνες που έχουν δώσει για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις καλύτερες συνθήκες στην εργασία. Δυστυχώς, σήμερα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη δυσκολότερη θέση των τελευταίων χρόνων. Το εισόδημά τους περιορίζεται, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα υπονομεύονται, η αγοραστική τους δύναμη συμπιέζεται, χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που ημιαπασχολούνται και πολλοί ακόμα που δεν έχουν καν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολυεπίπεδη οικονομική κρίση, που τους δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια, που εκτροχιάζει κάθε ελπίδα τους για το μέλλον. Βρίσκονται αντιμέτωποι με τα μεγαλύτερα αδιέξοδα που σώρευσαν οι πολιτικές επιλογές της ΝΔ και της κυβέρνησης Καραμανλή.
Σήμερα οι εργαζόμενοι ζητούν διεύρυνση των δικαιωμάτων τους στην εργασία, ζητούν να εξασφαλίσουν το εισόδημα της οικογένειάς τους, ζητούν να μην καταβάλλουν από την τσέπη τους το κόστος για υπηρεσίες που κανονικά θα έπρεπε να παρέχει το κράτος. Η χώρα μας και οι πολίτες απαιτούν όλο και πιο έντονα αλλαγή πορείας.
Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς, συμπίπτει με την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Καραμανλή, που έχει οδηγήσει τον εργαζόμενο στις δύσκολες συνθήκες εργασίας. Είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης, που αφαίρεσε ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, που συνέθλιψε την αισιοδοξία του Έλληνα εργαζόμενου. Σήμερα χρειάζεται αλλαγή πορείας για τη χώρα, αλλαγή πορείας για τους Έλληνες, που τους αξίζουν περισσότερα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι για "ΑΛΛΑΓΗ" μιλάτε, χρησιμοποιήστε άλλη λέξη, μήπως και μας πείσετε!!!

Ανώνυμος είπε...

Αποδεικνύεται οτι ο κ Παπακωνσταντίνου είναι πολύ...λαλίστατος και ΔΕΝ κάνει για εκπρόσωπος τύπου του Πασοκ. Ενω στην αρχη, εδωσε καλη εντυπωση, στην συνεχεια διεψευσε τον εαυτο του, με μακροσκελεις δηλώσεις ανευ περιεχομένου. Ο Γιωργος Παπανδρεου προβληματίζεται εντονα για τις χαμηλές επιδόσεις του...και προτίθεται να τον αντικαταστήσει.Φαβορό για την θέση είναι ο Παλαίμαχος Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος και θα αναλάβει καθηκοντα στην Κυβερνηση του Πασοκ, όποτε γίνουν εκλογές...

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχή μιλάς ως κοκολιός, μετά ως ΑΝΚΟ τώρα έφτασες να μιλάς και ως Γιώργος Παπανδρέου!!!!!!! Τι είσαι συ ρε φίλε???? ο χαμαιλέοντας ωχριά μπροστά σου!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο του προλαλήσαντα!!!!!!!!Τι είναι αυτός, προλαβαίνει άλλο μπλόκ ή μόνο σ'αυτό γράφει...Σου αρέσουν φίλε τα σχόλια και οι ειδήσεις των μπλόκερ, αλλιώς δεν θα τα διάβαζες...Πές μας κάποιον άλλο που έκανε συγκροτημένο χαιρετισμό, όπως του Παπακωνσταντίνου??? Αλήθεια, χαιρέτισε πουθενα ο Κοκολιός??? δεν λες καλά που έχουμε κι'αυτόν ακόμη στην Κοζάνη που επιμένει και ενδιαφέρεται παρά τις τόσες υποχρεώσεις του...

Ανώνυμος είπε...

THN KYRIAKH 10 MAIOY Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Παπακωνσταντίνου!Πετυχημένο ξεκίνημα, ελπίζω να εκτιμηθεί απο τους συμπολίτες μας!!!!!!!

Το Προφίλ μας