Γενιές
και γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν ακούγοντας ότι το ελληνικό ελαιόλαδο
σαρώνει ανά τον κόσμο αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά
γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα για τη συγκεκριμένη αγορά.Ένα
κατατοπιστικό ρεπορτάζ της Washington Post συμπυκνώνει
όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την μεγάλη εθνική αποτυχία: το
ελληνικό ελαιόλαδο συσκευάζεται κυρίως στην Ιταλία κι ένα μέρος του
μάλιστα εξάγεται στις διεθνείς αγορές ως ιταλικό.
Το καβούρντισμα των κόκκων του καφέ είναι μια πολύπλοκη
διεργασία, που προσδίδει τη γευστική ένταση του καφέ, ενώ ο βαθμός του
καθορίζει την τελική του χρήση (πιο ξανθός ο φίλτρου, πιο σκούρος ο
ελληνικός ή ο espresso).
Ο σύγχρονος άνθρωπος καταναλώνει καθημερινά καφέ γι' αυτό και η
επίδρασή του στην υγεία είναι ένα θέμα που απασχολεί την επιστημονική
κοινότητα.