Η δημοτική αρχή του κ. Πλακεντά γνωμοδότησεΘΕΤΙΚΑ στην διέλευση των υπέρβαρων οχημάτων. Οι μόνοι που ψήφισαν αρνητικά ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και δυο της πλειοψηφίας, χωρίς όμως οι συγκεκριμένοι να διαφοροποιούνται στην πολιτική ουσία του θέματος, την στήριξη της «πράσινης ανάπτυξης», την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειαςκαι κατ’ επέκταση την κερδοσκοπία των επιχειρηματικών ομίλων.
Να θυμίσουμε για την ιστορία ότι το Δ.Σ. Εορδαίας γνωμοδότησε αρνητικά στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων το 2021, όπως και με απόφαση το 2024 να μην χορηγηθεί άδεια εκτέλεσης εργασιών και την κατάθεση αγωγής ενάντια στην εταιρία.
Με την πρόσφατη απόφαση του το Δ.Σ. αναιρεί τις παραπάνω αποφάσεις, αγνοώντας ακόμα και την απόφαση της Τ.Κ. του Ανατολικού που γνωμοδοτεί αρνητικά για την διέλευση των υπέρβαρων αυτών οχημάτων.
Η Αιολική Βερμίου, η εταιρία για λογαριασμό της οποίας γίνεται η μεταφορά των ανεμογεννητριών, κατέστρεψε το όρος Βέρμιο για να πουλάει πανάκριβα το ρεύμα στο λαό, κάνοντας όλο το προηγούμενο διάστημα πολιτική «εταιρικής ευθύνης» και «ανταποδοτικότητας» στα γειτονικά χωριά. Τα γνωστά καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.
Τώρα μπορούν να βγουν συμπεράσματα και για όσους στήριξαν τη γραμμή της δημοτικής αρχής και έσπερναν αυταπάτες «για τον δήμαρχο που δεν μασάει τα λόγια του» αναζητώντας στέγη και κάπου να προσκολληθούν για να αποκτήσουν υπόσταση, τελικά για να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη και την προοπτική του ταξικού εργατικού κινήματος.
Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή για τη στάση της και τις επιλογές της. Σε κάθε φάση του κινήματος βρίσκονται οι διάφοροι «χρήσιμοι» όπως και με την απολιγνιτοποίηση ξεκίνησαν με το ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, μετά πήγαν στο ότι η απολιγνιτοποίηση είναι ΒΙΑΙΗ και κατέληξαν στο ότι θα είναι ΑΡΩΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ και στην πράσινη μετάβαση. Κορύφωση όλων αυτών είναι η αύξηση της Τηλεθέρμανσης κατά 65%.
Όπως και τώρα με την καύση απορριμμάτων. Ξεκινάνε με το «όχι στην καύση» και καταλήγουν με το «ένα άλλο σχέδιο το συζητάμε». Τόση υποκρισία!
Κανείς πλέον δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ρόλο τους. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι αναζητούν τη συναίνεση και την έχουν από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων.
Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αποφασιστικότητα των κατοίκων και όλου του λαού για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις.
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό από τουςαντιλαϊκούς σχεδιασμούς!
Πτολεμαΐδα 13-9-2025

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου