Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Συνεχίζει η δομή στη Νεράιδα με ασυνόδευτους ανήλικους από τη Σομαλία

Τι κάνουν δυο νεαροί Σομαλοί Κυριακή μεσημέρι στην μαρίνα του ΝΟΚ μέσα στο κρύο; Βόλτα από το ξενοδοχείο της Νεράιδας που έχει εκμισθωθεί εδώ και χρόνια για φιλοξενία προσφύγων.

Αυτή τη στιγμή το ξενοδοχείο υλοποιεί πρόγραμμα της Γενικής Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για ασυνόδευτα ανήλικα και συγκεκριμένα για ασυνόδευτους Σομαλούς.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα από τη δομή στην τουριστική Νεράιδα που σφύζει από κόσμο τα σαββατοκύριακα και συνεχίζει να λειτουργεί με μετανάστες.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς την κυρία Παπαδημητρίου
Καταρχήν πόλεμος γινόταν στην Συρία και όχι στη Σομαλία. Αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι λαθρο-μετανάστες αναγκάστηκαν από διεθνή κυκλώματα (Traffic) να παρατήσουν τις πατρίδες με προορισμό το άγνωστο που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ελλάδα. Τα ‘’παιδία’’ που αναφέρετε, επειδή τα βλέπουμε στα Σέρβια, εμφανισιακά οι ηλικίες τους είναι από 16 χρονών και πάνω πράγμα που σημάνει ότι είναι στο όριο της ενηλικίωσης από παιδί σε άντρα. Τι ωραία ακούγετε το αφήγημα σας ένας νεαρός λαθρο-μετανάστης που εισέρχεται στην χώρα μας με το καθεστώς της διάσωσης ναυαγού και όχι του επισκέπτη να επιδοτείτε με 800 ευρώ τον μήνα ενώ τα παιδία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σερβίων να αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερική ή στα μεγάλα αστικά κέντρα προς εύρεση εργασίας. Αυτή η εικόνα κυρία Παπαδημητρίου δεν δημιουργεί πρόβλημα στην συνολική εικόνα της περιοχής μας αλλά και του τουρισμού? Νομίζετε ότι ο τουρισμός στην Νεράιδα δεν έχει υποστεί πλήγμα από όλη την τραγική κατάσταση της ερήμωσης που υφίσταται η περιοχή μας? Αλλά αλλού θέλετε να στοχεύσετε με το μικρό και ασυνάρτητο άρθρο σας. Ε λοιπόν κάνετε λάθος στα όσα αναφέρετε και η κατάσταση δεν είναι όπως θέλετε να την παρουσιάσετε.

Ανώνυμος είπε...

"ο τουρισμός της Νεράιδας", "επιδοτούνται με 800 ευρώ" ,"δεν υπάρχει πόλεμος στην Σομαλία"...... Φίλε/φίλη άνετα ανταγωνίζεται τον 3Α 3Κ στην παραπληροφόρηση. Ενημερωτικά, 2 Μαρτίου 2023:
Εμφύλιος στη Σομαλία: Πάνω από 210 νεκροί και 200.000 εκτοπισμένοι
Αναζωπυρώνεται η σύγκρουση στην αποσχισθείσα Σομαλιλάνδη, με πολύ βαρύ ανθρώπινο τίμημα τον τελευταίο μήνα. Εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για εκεχειρία. Στις 28 Φεβρουαρίου, στοχοθετήθηκε «για τέταρτη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες» ένα νοσοκομείο όπου δραστηριοποιούνται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), όπως κατήγγειλε η οργάνωση. «Παρακολουθούμε μια κατάσταση απελπιστική, η ανθρώπινη οδύνη είναι τεράστια».

Την Τρίτη, το Κατάρ, η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βρετανία και οι ΗΠΑ με κοινή ανακοίνωσή τους έκαναν έκκληση για τερματισμό της βίας, εκφράζοντας «την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη σύρραξη» και καλώντας «όλες τις πλευρές να τηρήσουν την εκεχειρία, να επιτρέψουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια», αλλά και «να δεσμευτούν σ' έναν εποικοδομητικό και ειρηνικό διάλογο».

Στις 16 Φεβρουαρίου, το τοπικό γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ ανέφερε ότι περισσότεροι από 185.000 άνθρωποι, εκ των οποίων το 89% ήταν γυναίκες και παιδιά, έφυγαν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στο Λας Ανόντ. Πολλοί δεν είχαν πού να πάνε και βρήκαν καταφύγιο στη σκιά ενός δέντρου ή σε σχολεία που έκλεισαν λόγω των βίαιων ταραχών.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε την επομένη ότι «περισσότεροι από 60.000 Σομαλοί, κυρίως γυναίκες και παιδιά», έφυγαν από το Λας Ανόντ, με σκοπό να μεταβούν στη γειτονική Αιθιοπία. Οι πρόσφυγες έφτασαν εκεί «καταπονημένοι», πρόσθεσε η Ύπατη Αρμοστεία, διευκρινίζοντας ότι οι διαθέσιμοι πόροι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι στην περιοχή, η οποία βιώνει πρωτοφανή ξηρασία.

Ανώνυμος είπε...

27/11/23 21:17

Εάν εγώ ανταγωνίζομαι τον 3α εσύ εργάζεσαι σε ΜΚΟ, όταν σου γράφω για λαθρεμπόριο ψυχών Traffic και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τότε το μόνο που σε νοιάζει είναι η παραπληροφόρηση και η μπίζνα που στήνετε στις πλάτες αυτών των ανθρώπων. Αυτά πέστα σε κανένα άλλον.

Ανώνυμος είπε...

Όταν έχουμε πόλεμο όπως στην Συρία ή στην Ουκρανία τότε ο κάθε πολίτης που πρέπει να φυγαδευτεί λαμβάνει συνοδευτικά έγραφα που δηλώνουν ότι είναι μετανάστης εμπόλεμης χώρας και μπορεί και ταξιδεύει σε συγκεκριμένες χώρες υποδοχής όπως η Ελλάδα. Οι Σομαλοί που αναφέρεις τους ξεσηκώνουν τα διεθνή κυκλώματα Traffic στο να μεταναστεύσουν παράνομα σε άλλο κράτος και αφού τους πάρουνε γύρο στις 5.000 δολάρια όπως διαβάζουμε (την στιγμή που το ημερήσιο μεροκάματο στη Σομαλία είναι 3 δολάρια την ημέρα) τους βάζουν σε ένα σαπιοκάραβο με προορισμό την Ελλάδα χωρίς συνοδευτικά χαρτιά μιας και ο Εμφύλιους που αναφέρεις δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένος όπως οι πόλεμοι που ανέφερα στην αρχή. Μόλις προσεγγίσουν τις Ελληνικές ακτές τότε για να μην συλληφθούν μιας και είναι λαθρομετανάστες χωρίς συνοδευτικά έγραφα σκίζουν τις φουσκωτές βάρκες και περνάνε σε κατάσταση διάσωσής βάση των ευρωπαϊκών κανόνων που ισχύουν. Οπότε η κάθε ευρωπαϊκή χώρα είναι αναγκασμένη να τους διασώσει. Εάν εσύ συμφωνείς με όλο το παραπάνω ανθρώπινο μαρτύριο τότε και είσαι σε ΜΚΟ οπότε πλουτίζεις επί πτωμάτων και γίνεσαι και επικίνδυνη για την πατρίδα. Έτσι έχουν τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

"τότε ο κάθε πολίτης που πρέπει να φυγαδευτεί λαμβάνει συνοδευτικά έγραφα που δηλώνουν ότι είναι μετανάστης εμπόλεμης χώρας και μπορεί και ταξιδεύει σε συγκεκριμένες χώρες υποδοχής όπως η Ελλάδα." χαχαχαχαχαχαχαχαχαααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ναι ε; από ποιες αρχές;
"μιας και ο Εμφύλιους που αναφέρεις δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένος" ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Ο ΟΗΕ ΕΚΕΙ!!!!
λοιπόν θα ηθελα να δουλεύω σε μκο. άκου μερικές unicef, διεθνής αμνηστία, γιατροί χωρίς σύνορα, γιατροί του κόσμου κλπ
μιλάμε ούτε ο 3Α3Κ τέτοες μπούρδες συνέχσε έτσι ο άλλος βγήκε δήμαρχος με αυτά

Το Προφίλ μας