Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Και ξαφνικά σοβαρό θέμα ασφαλείας στη γέφυρα των Σερβίων-Πιθανή μερική απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα-Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια

Από το kozanimedia.gr
Σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας στη γέφυρα των Σερβίων φαίνεται πως ανέκυψε μετά τα ευρήματα που διαπιστώνονται από την έναρξη των εργασιών συντήρησης,οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα.Αυτό ανέφεραν,πλέον,και οι δυο ειδικοί,καθηγητής του Α.Π.Θ. και εκπρόσωπος της Εγνατίας Α.Ε. Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στη ΖΕΠ,υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη,ενώ φαίνεται πως άμεσα θα απαγορευτεί μερικώς η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Στη σημαντική αυτή σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Σερβίων και Βελβεντού,ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Σπύρος Διόγκαρης,ο διοικητής της Τροχαίας Κοζάνης,αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.Πρέπει άμεσα να ενημερωθούν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη.ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η Γέφυρα θα ‘’πέσει’’ στο μέλλον ? Τώρα θα είναι αυτή του Παπαδόπουλου – Πατακού ή αυτή του Ελευθερίου ?

Ανώνυμος είπε...

Απαγορέψτε αύριο όλα τα φορτηγά με το κάρβουνο, τα μεγάλα λεωφορεία και κάθε είδους φορτηγού ! Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για ολόκληρη την περιοχή μας.

Ανώνυμος είπε...

Θέτω μια ερώτηση προς το ai-vres. Γιατί αφαίρεσε σχόλιο μου σε παλιότερη δημοσίευση που μίλησα για τρύπες στο οδόστρωμα στα σημεία που βούλιαξε η Γέφυρα. Αύριο θα αναγκαστώ να πάω ξανά στο σημείο και να τις φωτογραφίσω.

Ανώνυμος είπε...

Ρωγμές στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, ρωγμές και στην Γέφυρα του Μέλλοντος. Πώς να χρησιμοποιήσεις προεκλογικά μία γερασμένη Γέφυρα ως λογότυπο η οποία έχει υποστεί κλονισμό στην στατικότατα της?

ai-vreS είπε...

Πρός 21:02: Αγαπητέ φίλε πράγματι αφαιρέσαμε το σχόλιο σου, παρότι ήταν κόσμιο και σοβαρό.
Ωστόσο, το σχόλιό σου θα μπορούσε ενδεχόμενα να θεωρηθεί ότι προκαλεί πανικό. Επειδή λοιπόν το μπλογκ βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με κάποιους "δημοκράτες" που δεν ανέχονται την κριτική, το κάναμε για την προστασία μας. Ελπίζουμε στην κατανόησή σου.

Ανώνυμος είπε...

Αμεσα θα πρέπει να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση γι' απαγόρευση κυκλοφορίας [ βάση φωτογραφικού υλικού] απο την γέφυρα αυτή πριν είνα αργά....Οι δημοτικές αρχές Σερβίων και Βελβεντού να προβούν σε κινητοποιήσεις, ώστε να δημοσιοποιηθεί δυναμικά και να αποφευχθούν τα χειρότερα...

Ανώνυμος είπε...

3 χρόνια τώρα περίπου τι σοι ελέγχους και μελέτες έκαναν? Τώρα διαπίστωσαν οτι πρόβλημα είναι μεγαλύτερο? Ελλάς το μεγαλείο σου, αφήστε την άλλα 3 χρόνια όπως είναι και θα γίνει μόνη της υπολίμνια διάβαση.

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι η συνέντευξη του δημάρχου μας που έλεγε "ΑΝ υπάρχει πρόβλημα στην γεφυρα τα φανάρια το κάνουν μεγαλύτερο" δείχνει το μέγεθος του πόσοι άσχετοι μίλησαν και πήραν θέση δημόσια για ένα τόσο σημαντικό θέμα. φαντάσου να έβγαιναν τα φανάρια όπως ζήταγε..

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι προφανώς ένας σεισμός και το ερώτημα του υπόλοιπου διάρκειας ζωής της γέφυρας δεδομένης της καταπόνησης και διάβρωσης. Πρόβλημα 1: Πάμε σαν χελώνα. Aπό τη διάγνωση του προβλήματος μέχρι την ουσιαστική αντιμετώπιση έχουν περάσει χρόνια. Πρόβλημα 2: Δεν ξέρω (δεν είμαι προφανώς μηχανικός), κατά πόσο μπαλώματα και επιδιορθώσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν το βαθύ πρόβλημα στη δομή της γέφυρας, η οποία και προφανώς έχει σαπίσει. Έχω τις αμφιβολίες μου. Πρόβλημα 3: Ελλιπής η επικοινωνία του γενικότερου σχεδίου αντιμετώπισης με χρονοδιαγράμματα και ακριβή περιγραφή έργου. 4: Εφόσον κρίθηκε ότι αποσπασματικά μερεμέτια λύνουν το πρόβλημα, τότε ξέρουμε και ποιοι θα μπουν στη φυλακή αν συμβεί η "στραβή". 6,6 ρίχτερ ήταν το '95. Δεν ξέρω με πόσα την επόμενη φορά η γέφυρα κρίνεται ακατάλληλη προς διέλευση. Στο "επιτελικό κράτος" (να'χαμε να λέγαμε, τέλος πάντων) ένα τέτοιο τεράστιο ζήτημα ασφαλείας είναι εξ'ορισμού στην αρμοδιότητα του Μαξίμου, ώστε να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες με εντολές του πρωθυπουργού. Δε βλέπω κάτι από κει μεριά. (Α.Τσιφτσιάν).

Το Προφίλ μας