Από το Ρύμνιο πλέον πηγαίνουν οι μαθητές των χωριών των Σερβίων και της Κοζάνης στις σχολικές τους μονάδες μετά το οριστικό κλείσιμο της γέφυρας. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα δρομολόγια θα ξεκινούν μισή ώρα νωρίτερα και 45 λεπτά μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. Πρώτα θα πηγαίνουν Κοζάνη και στη συνέχεια από Λευκόβρυση, Ρύμνιο κ.ο.κ.

Το μεγαλύτερο θέμα φυσικά αντιμετωπίζουν τα παιδιά γυμνασίων και λυκείων γύρω στα 30-35.Μαθητές από Ίμερα, Νεράιδα, Πετρανά, Λεύκαρα , Βαθύλακκο, Ροδίτη, Μεσιανή θα πηγαίνουν πρώτα Κοζάνη για να ακολουθήσουν την εναλλακτική διαδρομή. Υπολογίζεται ότι τα δρομολόγια θα ξεκινούν στις 6:45-7:00 .Πέντε μάλιστα μαθητές , ένας από Βελβεντό, ένας από Σέρβια, ένας από Ρύμνιο και δύο από Ροδιανή που πάνε στα μουσικά γυμνάσια Πτολεμαΐδας και Σιάτιστας θα ξεκινούν στις 6:30 το πρωί.

Πέντε παιδιά δημοτικού, τρία από τα Ίμερα και δύο από τη Νεράιδα πηγαίνουν στα Σέρβια και αυτά επίσης θα πάνε γύρω -γύρω .Οι εργασίες στην γέφυρα θα διαρκέσουν τουλάχιστον ένα μήνα και μέσα σε αυτό το διάστημα συμπίπτει και το δεκαπενθήμερο του κλεισίματος των σχολείων λόγω Πάσχα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr