Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Πέτσας: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια ύψους 1,5 εκατ. ευρώ σε 22 δήμους για τα αδέσποτα -Ποιοι είναι. (394.400 Ε στο δήμο Σερβίων)

Νέες αποφάσεις χρηματοδότησης, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για 22 δήμους της χώρας για την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.


Η χρηματοδότηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΧΙΙ «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς του προγράμματος «ΦιλόΔημος II».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «'Αργος» έχει «προικιστεί» με το συνολικό ποσό των 40 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών, για να ενισχύσει τους Δήμους να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές και να ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς ύψους 5 εκατ. ευρώ, ενώ επιπροσθέτως για πρώτη φορά διατέθησαν 3 εκατ. ευρώ για εμβόλια έναντι ζωοανθρωπονόσων.

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές και να ανταποκριθούν στις νέες σχετικές αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει για την ευζωία των ζώων συντροφιάς. Με το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα "'Αργος", σε συνδυασμό με την πάγια ετήσια χρηματοδότηση των Δήμων που ανέρχεται για το τρέχον έτος σε 5 εκατ. ευρώ, διαθέτουμε συνολικά περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ προς τους Δήμους, έναντι των μόλις 600.000 ευρώ που προέβλεπε το προηγούμενο πλαίσιο», δήλωσε ο κ. Πέτσας.
 iefimerida.gr

 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

5000 για κάθε αδέσποτο. Αναπτυξη

Ανώνυμος είπε...

Πάντως μπορούν να τα βάλουν στα λατομεία εκεί που έκανε "έργο" ο καμαρωτος

Ανώνυμος είπε...

ΈΧΟΥΝ ΞΕΦΎΓΕΙ; ΣΧΕΔΟΝ 400.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ 30-40 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;
ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΜΕΝΟ; ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΙΟΣΚΙΑ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ;
ΜΕ ΝΡΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ;
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ;
ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΓΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΌ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακούγεται ευτελές ως ζήτημα απέναντι στα μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά δεν είναι. Δείξε μου τις φυλακές και τα κυνοτροφεία μιας χώρας, να σου πω για τον πολιτισμό της.

Πέρα όμως από την αγάπη για τα ζώα και την ευαισθησία που τη γνωρίζουν μόνο όσοι έχουν σκύλο (και δεν παρεξηγώ τους υπόλοιπους που δεν έχουν την εμπειρία) είναι και ένα ζήτημα με αναπτυξιακές και τουριστικές προοπτικές.

1). Πρέπει να φτιαχτεί ένα σύγχρονο κυνοτροφείο, πρότυπο, ευρωπαϊκού επιπέδου και ίσως σε συνδυασμό με 2). χώρο αναψυχής για σκύλους

(βλ εδω: https://www.monopoli.gr/2021/12/01/stin-poli/538400/dimos-athinaion-dyo-parka-anapsyxis-gia-skylous-sto-kentro-tis-polis/ )

ή και σε συνδυασμό με 3). ξενοδοχείο-πανσιόν σκύλων για όσους θέλουν να αφήσουν για λίγο τον σκύλο τους κάπου όταν φεύγουν για ταξίδι.

(βλ. εδώ: https://www.ilovedogs.gr/?gclid=CjwKCAiAl9efBhAkEiwA4TorinpLmd5sHvT-LxxCcQefJWdujTAD8msv8vNVjRwQeVQ4z_LneN1VvhoC7yYQAvD_BwE )

'Ενας χώρος αναψυχής σκύλων θα μπορούσε να φέρει και κόσμο τουλάχιστον από Κοζάνη και να προσελκύσει και επισκέπτες από άλλα μέρη που έχουν σκύλο και δεν μπορούν να τον αφήσουν μόνο του στο σπίτι.

Τα ζώα συντροφιάς είναι μια δυναμική αγορά και κερδισμένος θα βγει όποιος δει τις τεράστιες ευκαιρίες. 4). To νεκροταφείο (και αποτεφρωτήριο) σκύλων στην Αθήνα είναι κέντρο πλουτισμού για την περιοχή, κόβει χρήμα. Θα δείτε τάφους από μάρμαρο πιο ακριβούς κι από αυτούς που βλέπει κανείς για τους ανθρώπους

(βλ. εδώ: https://animal-cemetery.gr/koimitirio-zoon/?gclid=CjwKCAiAl9efBhAkEiwA4ToripG8okfnVi-5wkU8vWU6cO3FxLnQJ9rHZHHYiXZ9AcJ9b_00uaMZORoCFHkQAvD_BwE ).

Κι όλα αυτά πού; Σε ένα όμορφα διαμορφωμένο πάρκο στη λίμνη σε συνδυασμό και με άλλες δραστηριότητες.

Μη γελάτε λοιπόν και μην το ευτελίζετε. To θέμα δεν είναι αν εσείς το θεωρείται γελοίο ή υπερβολικό, αλλά να δείτε τη δυναμική ζήτησης και ανάπτυξης που μπορεί να έχουν υπηρεσίες για ζώα συντροφιάς στους Δήμους. Ίσως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα ότι η Σαλονίκη είναι 1,5 ώρα δρόμος από τα Σέρβια. Για να πάω από την Κηφισιά στη Γλυφάδα χρειάζομαι περισσότερο.

Βέβαια, θα το ξαναπώ και πάλι, το θέμα είναι να έχεις όραμα. Κι ας με κοροϊδεύουν όταν αναφέρω πάντα τη λέξη. Μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου και να βγάλει ο ήλιος κέρατα.

Καλώς δίδονται τα χρήματα. Αν παρουσιαστεί μια αναπτυξιακή μελέτη με όλα τα παραπάνω, θα έπρεπε να ζητηθούν και περισσότερα χρήματα.

Α. Τσιφτσιάν

Ανώνυμος είπε...

Δείξε μου τις φυλακές και τα κυνοτροφεία μιας χώρας, να σου πω για τον πολιτισμό της, γράφεις.

εγώ θα σου έλεγα δείξε μου την παιδεία και την φροντίδα για τους ηλικιωμένους. θα σου έγραφα δείξε μου την δημιουργία ίσων ευκαιριών.
κανείς δεν λέει όχι στην φροντίδα των αδέσποτων
1,5 εκατομμύριο όμως όπως και σχεδόν 400 χιλιάδες σε ένα δήμο με πληθυσμό στα όρια χωριού
με τους μισούς άνεργους τους μισούς συνταξιούχους α μην βγάζουν το μήνα και μηδενικές προοπτικές και δουλειές είναι απλά πρόκληση για να μην γράψω ΥΒΡΙΣ
υγ Θα δείτε τάφους από μάρμαρο πιο ακριβούς κι από αυτούς που βλέπει κανείς για τους ανθρώπους, γράφεις. Φυσικά. δικαίωμα του τεθλιμένου φιλόζωου. Μόνο που ο τάφος δνε πληρώθηκε από τους φόρους μου
όπως σωστά γράφει ο 9.32 ευκαιρεία για απευθείας αναθέσεις. Άλλωστε πάλι ανάθεση είχαμε για διαχειριστική μελέτη δάσου; λιβαδερού. η προηγούμενη μελέτη για τη βουνάσα απορρίφθηκε από όλους τους κατοίκους και το δημοτικό συμβούλιο!

Ανώνυμος είπε...

επίσης εάν δεν κατάλαβες μιλάμε για διαχείριση αδέσποτων. όχι για επένδυση στα ζώα συντροφιάς. πάντως στην Κοζάνη υπάρχουν δυο πανσιόν για κατοικίδια. επέτρεψέ μου επίσης να θεωρώ ΄πως οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν είναι ντε φάκτο φιλόζωοι

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει αγαπητέ, άστο, μιλάμε παράλληλα. Δεν έχει νόημα. (Α.Τ).

Το Προφίλ μας