Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

«Μωμόγεροι» : από τον Μορφωτικό Σύλλογο Αλωνακίων " Πόντος " στα Σέρβια! (Video www.Live-Avles.tv)

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ότι τα Σέρβια μία τόσο ιστορική πόλη δεν έχει διατηρήσει κανένα έθιμο και καμία παράδοση είναι τραγικό. Πάλι καλά που υπάρχουν κάποια χωριά του δήμου μας που κρατάνε τα ήθη και τα έθιμα τους.
Πλέον αναγκαζόμαστε να προσκαλούμε και εξωδημοτικούς συλλόγους να μας βοηθήσουν να βγούμε απο την αδράνεια και την αφάνεια.
Συγχαρητήρια στο σύλλογο αλωνακίων, πάρα πολύ ωραία παρουσίαση.
Τους περιμένουμε και το χρόνου, εφόσον εμείς εδω δεν έχουμε τίποτα να παρουσιάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου 15:40, εδώ στα Σέρβια δεν μπορούμε πλέον να συντηρήσουμε τα αυτοκίνητα και τις μικρές επιχειρήσεις μετά από το ανιστόρητο εξάμβλωμα που λέγεται ανάπλαση. Ποια πόλη έχασε την ιστορική της μνήμη και τα σημεία αναφοράς της για να τα βρουν τα Σέρβια; Πρώτα γκρεμίστηκε το ιστορικό καμπαναριό - ρολόι στην κεντρική πλατεία (χωρίς λόγο) και μισό αιώνα περίπου μετά καταστράφηκε και η παραδοσιακή κεντρική πλατεία μαζί με ότι άλλο βασικό και λειτουργικό είχε απομείνει από τα Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...

τώρα στα σοβαρά έχεις πρόβλημα στο αυτοκίνητο από τους κυβόλιθους; τι άλλο θα ακούσουμε!
να καταλάβω την άποψη σου για την πλατεία, διαφωνώ αλλά την δέχομαι. αλλά για τους κυβόλιθους; σε ποια επαρχιακή πόλη θα πας και θα δεις το χάλι με άσφαλτο παντού; ακόμα η πόλη μας δεν έχει έναν πεζόδρομο!
πάλι καλά που ο τέως δήμαρχος και μελλοντικός κύριος κωνσταντόπουλος δεν άκουσε τον σημερινό δήμαρχο που τότε του έλεγε να γκρεμίσουν το κτήριο ράπτη!

Ανώνυμος είπε...

Ολοι έχουν πρόβλημα με τους κυβόλιθους, πέρα που όλα τα αυτοκίνητα γίνανε κουδουνίστρες, στην τελευταία χιονόπτωση ο δρόμος δεν μπορούσε να καθαριστεί. Στο βελβεντό η ανάπλαση έγινε ταυτόχρονα με τα σέρβια, κυβόλιθους έβαλαν και εκεί (όχι ίδιου τύπου, αλλά κυβόλιθοι είναι) και είναι καλύτερα και απο άσφαλτο. Τύποι τέτοιου πλακόστρωτου είναι για κάτι ορεινά παραδοσιακά χωρία που θα τα περάσεις μία φορά με το αυτοκίνητο και συνήθως απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και γίνονται πεζόδρομοι μετά απο κάποια ώρα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή στην Κοζάνη δεν έχεις πάει ποτέ; Παραδοσιακό χωριό είναι η Κοζάνη;Και σιγά την πόλη μας που κανεις τόσα χιλιόμετρα με το αμάξι και έχει προβλημα! Πρώτη φορά από εσένα το ακούω. Τρεις δρόμοι όλοι και όλοι έχουν κυβολιθους! Άσε φίλε με άλλον έχεις Φεράρι!

Ανώνυμος είπε...

Η ακανόνιστη πέτρα στρωμένη προς κάλυψη επιφάνειας, είναι αυτό που λέμε "γκαλτιρίμι". Απ΄ότι ξέρω στα γκαλντιρίμια κινούνταν μόνο κάρα και ζώα. Δυστυχώς στα Σέρβια κινούνται ακόμα και ασθενοφόρα... Στο πρόσφατο κάψιμο του Δημαρχείου η Πυροσβεστική έδωσε μάχη για να προσεγγίσει το κτίριο μέσα από τα γκλντιρίμια... Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τα αποτελέσματα τα ξέρετε όλοι...
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ευκαιριακών και τυχοδιωκτικών αναμείξεων μα τα κοινά...

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά 23:18 δεν έχεις βγει από τα Σέρβια φαίνεται. Έχεις πάει στο Νυμφαίο; Στο Πάπιγκο; Στην Σιάτιστα; Εκεί δεν έχουν φωτιές; Καλντερίμια; Κυβολιθους; Αλλά εκεί τα τοπικά πυροσβεστικά κλιμάκια δεν ζητάνε μόνο να τους καθαρίζεις τον χώρο και δεν αναλώνονται σε κομματικά παιχνίδια. Εξοπλίζονται και με τα μέσα που είναι απαραίτητα και προσαρμόσιμα στις συνθήκες της περιοχής.
Όσον αφορά τους τυχαίους και τους ευκαιριακους τους ξέρουμε. Είναι αυτοί που κάνουν τους απουσιολογους στα πανηγύρια που ποτέ δεν πήγαιναν, αυτοί που μιλάνε για εθελοντισμό ενώ ποτέ δεν υπήρξαν εθελοντές σε τίποτα, αυτοί που λένε εγκώμια στους καταστροφείς της Δυτικής Μακεδονίας, αυτοί που ήταν εξαφανισμένοι και ξαφνικά ανακάλυψαν γέφυρες της κενοτητας

Ανώνυμος είπε...

Και αυτοί που μετράνε τα like και τις καρδούλες στα κοινωνικά μέσα και αυτοί που σπιλώνουν οικογένειες και βρίζουν δημότες μέσα στα δημοτικά συμβούλια. Αυτοί που ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τίποτα άλλο πέρα από τον εαυτό τους μας το παίζουν και σωτήρες.

Ανώνυμος είπε...

22:38 H Κοζάνη έχει όλους και όλους 2 δρόμους στρωμένους με κυβόλιθους τους οποίους έχεις την επιλογή να τους αποφύγεις. Η λογική που σκέφτεσαι εσύ όμως, είναι σαν να είναι όλη η παύλου μελά και η δημοκρατίας στρωμένη με κυβόλιθους.
Πρώτα σκεφτόμαστε και μετά πετάμε την κοτσάνα μας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΠΕΤΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ;;;; ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ!
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί 10:49 & 18:51/10/01/23, από τον τρόπο που μιλάτε φαίνεται πώς εκτός από αγράμματοι είστε και αφελείς. Όταν κάποιοι Σερβιώτες από τους γράφοντες γύριζαν περιοχές της Ελλάδας σε εποχές που δεν είχε ακουμπήσει ακόμα ο τουρισμός και οι αναπλάσεις του ΕΣΠΑ, όπως Νυμφαίο με ασβεστωμένα τα σπίτια προ του 2000, Πάπιγγο με ξενώνες με παραδοσιακά πετροντούβαρα πάχους 80cm προ του 1990, εσείς μάλλον πίνατε γάλα από τη μαμά σας.
Εκτός αυτού, κρατείστε την κομπλεξική χωριάτικη άποψη και την ταπεινή καταγωγή σας για τον εαυτό σας. Τα Σέρβια δεν είναι το ίδιο με το χωριό σας...

Ανώνυμος είπε...

XAAAXAAAXAAXA 23:58 ΑΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΕΡΙ ΤΙ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΜΑΤΟ ΜΙΛΑΜΕ!!!!!!
ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΠΑΙΝΕΨΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ! ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ

Το Προφίλ μας