Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Μανώλης Στεργίου: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το αιολικό στα Πιέρια, θα είμαστε εκεί με τις σκηνές” (video)

Τι θα αρδεύει η βόρεια ζώνη Πολυφύτου;-Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι κάτοικοι της Ποντοκώμης διάλεξαν μια περιοχή που δεν φυτρώνει ούτε ρίγανη

Συζήτηση για το αιολικό πάρκο στα Πιέρια άνοιξε στο περιφερειακό συμβούλιο της Παρασκευής ως έκτακτο θέμα.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ανέφερε ότι είμαστε η μόνη περιφέρεια που έχουμε αυτή τη στάση απέναντι στις ΑΠΕ που δεν τις θεωρούμε επενδύσεις.”Δεν υπάρχει άλλος περιφερειάρχης που είπε ΟΧΙ τεμηριώνοντας πρόταση για το πράσινο υδρογόνο με όφελος για την τοπική κοινωνία. Είμαστε απέναντι στον άναρχο τρόπο ανάδειξης αυτών των υποδομών.Εφόσον προσφύγετε, στεκόμαστε στο πλευρό σας” .

Να κάνουμε προδικαστική προσφυγή πρότεινε η κα Ζεμπιλιάδου , ενώ ο Θόδωρος Καρυπίδης μίλησε για τις αρνητικές αποφάσεις της περιφέρειας ,όταν τα  φωτοβολταϊκά φυτρώνουν.

Ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου ιδιαίτερα επικριτικός στην περιφέρεια ανάφερε ότι υπάρχει ένα βουνό με σχέδιο για 13 ανεμογεννήτριες και εκκρεμούν άλλες 75.”Την απόφαση την στείλαμε στο περιφερειακό από τον Ιούλιο του 2021 και δεν μπήκε ως θέμα.Ζητήσαμε από την περιφερειακή αρχή να προχωρήσει στην ασφαλτόστρωση μερικών δρόμων , όπως και το δρόμο Κοζάνης -Πιερίας και τίποτα δεν προχώρησε .Δεν χωρούσαν κάποια έργα για το Καταφύγι;”

26 Δεκεμβρίου λήγει η διαβούλευση .Το έργο γίνεται στο πάρκο Natura ,στο εθνικό πάρκο Ολύμπου πρστατευμένο μνημείο παγκόσμιας βιόσφαιρας από την UNESCO. Θα ανοίξουν δρόμους σε δασωμένο και σαθρό βουνό.Το εργοτάξιο θα γίνει σε κηρυγμενη αναδασωτέα περιοχή και εκεί που θα πέσουν τα μπετά είναι οι πηγές .Υπάρχουν πέντε καταφύγια άγριας ζωής .”Η κατάσταση με τις ΑΠΕ ξέφυγε, γεμίσαμε καθρεφτάκια και θα γεμίσουμε με ανεμογεννήτριες.Τι θα αρδεύει η βόρεια ζώνη Πολυφύτου ;” Πρότεινε να γίνουν κινητοποιήσεις. “Η αγωνία μας είναι τεράστια.Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το αιολικό, θα έιμαστε εκεί με τις σκηνές”.Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην Ποντοκώμη και τους κατοίκους της λέγοντας ότι τους είχε προτείνει την περιοχή ανάμεσα σε Βελβεντό και Πλατανόρεμα μια έκταση με νερά, δέντρα και φύση , “ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διάλεξαν μια περιοχή που δεν φυτρώνει ούτε ρίγανη”.

I.Π., prlogos.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για αυτο εισαι δημαρχος στο βελβεντο.....

Ανώνυμος είπε...

Ξεχνάτε Στεργίου οτι το θέμα ήταν οι ανεμογεννήτριες και όχι παντώς φύσεως θέματα. Την προήγουμενη θητεία πριν την απόσχιση σας σας έφταιγε η προήγουμενη δημοτική αρχή για τον δρόμο του μπιτζινίσιου, ενώ ετοιμάζατε την απόσχιση τις ανεξαρτητοποιηση σας, με το ετσι θελω απαιτήσατε αύξηση των ανταποδοτικών τελών στον υπόλοιπο δήμο παρσύροντας τους δημοτικούς συμβούλους σε αυτήν πλην εξαιρέσεων. Βγαλτε απ' την σκέψη σας οτι είστε το κέντρο τις [ ΓΗΣ ]

Ανώνυμος είπε...

ποιας γης?μονο??!!του χωριού ολου!!!!σίγουρα τους δυο θα τους βρει...τόσοι ειναι...στην ασπιδα μαλλον δυσκολεύεται.

Το Προφίλ μας