Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Πολλαπλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πολλαπλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως το ζήτημα των μεγάλων καθυστερήσεων στην απονομή συντάξεων, της ενεργειακής κρίσης, των επιπτώσεων λόγω της ακρίβειας κ.α.

Έως τέλος του Αυγούστου έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση πως θα έχει ολοκληρωθεί η απονομή όλων των ληξιπρόθεσμων εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, διατυμπανίζει με πλήθος δηλώσεων στα ΜΜΕ ότι το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων φτάνει στο τέλος του.

Το e-ΕΦΚΑ δίνει στοιχεία ότι εκδόθηκε το 94% των κύριων συντάξεων για τα έτη 2016-2022.

Δεν αμφισβητούμε τα στοιχεία του e-ΕΦΚΑ ούτε  τις προθέσεις του κ. Υπουργού.

Δεν ανεχόμαστε όμως να μην λέγεται ολόκληρη η αλήθεια.

Εμείς οφείλουμε να ενημερώνουμε τους συνταξιούχους των Ο.Τ.Α. ποια είναι η πραγματική εικόνα, για αυτούς που περιμένουν καρτερικά την σύνταξή τους (1,2,3,.. χρόνια).

Η μεγαλύτερη καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων κατά γενική παραδοχή  εμφανίζεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που εκδίδει τις συντάξεις του Δημοσίου.

Από επικοινωνία που είχαμε με το ΓΛΚ ενημερωθήκαμε ότι αυτήν την περίοδο εξετάζονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης του δημοσίου (με τον παλιό τρόπο) των μηνών Ιουλίου -Αυγούστου 2020 και ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εντολή να ακολουθήσουν την έκδοση των συντάξεων με τις διαδικασίες  fast  track ή συντάξεων εμπιστοσύνης.

Εύλογα γεννάται  το ερώτημα στον κ. Υπουργό για το πότε θα εκδοθούν οι συντάξεις του δημοσίου όταν είναι υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες και όταν υπάρχει  δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο.     

Οι συνταξιούχοι ζουν το συνεχιζόμενο δράμα των εκκρεμών συντάξεων και δανείζονται για να επιβιώσουν και να πληρώσουν τα «σπασμένα» των κυβερνητικών πολιτικών που ανατροφοδοτούν την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια.

                                       

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας