Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Θεοδόση Ν. Μακρυγιάννη "ΦΟΥΝΤΩΤΟ ΑΡΓΙΘΕΑΣ. Το χωριό μας. Οι ρίζες μας. Υποχρέωση στην ιστορία του"

Ο Θεοδόσης Ν. Μακρυγιάννης γεννήθηκε στο Φουντωτό Αργιθέας Καρδίτσης το 1943.

Αποφοίτησε από το δημοτικό σχολείο του χωριού και στη συνέχεια από την επτατάξια  Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας στην οποία σπούδασε με υποτροφία.

Το 1963 εισήχθη στην Πάντειο Ανωτάτη  Σχολή Πολιτικών Επιστημών από την οποία και αποφοίτησε. Στη συνέχεια εισήχθη στο Νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .

Τελείωσε και τα δύο Πανεπιστήμια εργαζόμενος.

Το 1964 προσελήφθη ως έκτακτος υπάλληλος στο Υπουργείο Συγκοινωνιών από το οποίο απολύθηκε το 1967.

Υπηρέτησε επί τριετία ως Επόπτης Συνεταιρισμών στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας στα Σέρβια της Κοζάνης και ασχολήθηκε με την ίδρυση, οργάνωση και τον έλεγχο Γεωργικών, Πιστωτικών, Προμηθευτικών, Βιοτεχνικών και Δασικών συνεταιρισμών.

Από το 1976 άσκησε το επάγγελμα του Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγου στην Αθήνα.

Υπηρέτησε ως Νομικός Σύμβουλος της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας από το 1983 μέχρι το 2002, όταν και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της.

Διατέλεσε συνεργάτης του Υπουργού Συγκοινωνιών Στέλιου Αλλαμανή   το 1964 και ειδικός του Υπουργού Γεωργίας και μετέπειτα Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, επί τριετία, σε θέματα συνεταιρισμών. Διατέλεσε, επίσης, Διευθυντής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Γεωργίας Χρήστου Παπαθανασίου και του Διευθυντή του Γραφείου του Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, όταν ο ίδιος Χ. Παπαθανασίου ανέλαβε Διοικητής.

Επέδειξε εντονότατη κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα με τη συμμετοχή του σε μαζικούς φορείς και ασχολήθηκε, επισταμένα, με τα θέματα της Αργιθέας και γενικότερα του Νομού Καρδίτσης και της Θεσσαλίας.  

Συνέλαβε την ιδέα την ίδρυσης της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΕΘΕΜ), ενός επιστημονικού σωματίου, με κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ασχολήθηκε με τη μελέτη και επίλυση των γενικότερων προβλημάτων της Θεσσαλίας και την διοργάνωση αναπτυξιακών συνεδρίων σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας και διετέλεσε επί πολλά χρόνια Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Διετέλεσε, επίσης, Έφορος Μελέτης και Προγραμματισμού της ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ, δευτεροβάθμιας ένωσης των Θεσσαλικών σωματείων και Γενικός Γραμματέας της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ και ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος την ΈΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ και υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ και των επαγγελματοβιοτεχνικών περιοδικών ΟΠΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΕΠΙΓΡΑΦΗ και ΤΕΝΤΑ. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου του Συλλόγου ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ «Η ΕΣΤΙΑ» από το 1977 μέχρι το 1982 και συνέγραψε την ιστορία του Συλλόγου στο βιβλίο με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ Η ΕΣΤΙΑ- 1953-2013 ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗ». Ενεργό μέλλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Διετέλεσε επίσης μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Ανώνυμης εταιρίας ΕΛΙΝΤΑ και του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΙΦΕΤ). Είναι παντρεμένος με την Άννα Γ. Σμυρλή και έχουν μία κόρη, τη Μαρία.         

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Θεοδόση καλοταξιδο το βιβλίο.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδόση, συγχαρητήρια για τη συγγραφή του βιβλίου με την ιστορία του χωριού σου. Δεν γνώριζα ότι είχες αναπτύξει τόσο μεγάλη κοινωνική και πολιτιστική δράση και ότι είχες ασκήσει τα καθήκοντα που αναγράφονται στο βιογραφικό σου.Αν και γνωριζόμαστε χρόνια ποτέ δεν αναφέρθηκες σ αυτά. Αυτό αποδεικνύει το χαρακτήρα σου. Συγχαρητήρια και πάλι

Λ.Ν. είπε...

Θεοδόση τα συγχαρητήρια μου.ευχομαι υγεία και σύντομα να τα πούμε από κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ Ν. Το δικό σου βιβλίο θα το φέρω όταν με το καλό συναντηθούμε
Θεοδόσης

Χρήστος Τσατσαρώνης είπε...

Μπράβο Θεοδόση! Έχεις προσφέρει πολλά στον τόπο μας, ούτε εγώ τα ήξερα όλα.Καλοτάξιδο το βιβλίο σου, θα το αναζητήσω

Το Προφίλ μας