Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Σοκ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Ο ΟΣΕ ζητάει 2εκ. ευρώ για τις γκρεμισμένες γέφυρες στην Κοζάνη- Η συμβατική υποχρέωση της προηγούμενης διοίκησης που ουδέποτε υλοποιήθηκε

του Ζήση Πιτσιάβα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Σοκ έχει προκαλέσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την περιφερειακή αρχή, η αποστολή εγγράφου από τον ΟΣΕ για την καταβολή 2εκ.(και πλέον) ως αποζημίωση για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο μερών, μετά το γκρέμισμα των γεφυρών στις παρυφές της πόλης της Κοζάνης.

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε παρθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή του Θόδωρου Καρυπίδη, με την τότε διοίκηση της Περιφέρειας να συνάπτει σύμβαση με τον ΟΣΕ

ο οποίος ναι μεν συμφωνούσε στο γκρέμισμα των γεφυρών υποχρέωνε έθετε όμως σαν όρο την μελέτη και την επανακατασκευή τους έως τις 30-6-2016.

Ο ΟΣΕ έκρινε πως η μη υλοποίηση των υποχρεώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θίγει τα συμφέροντά του και με αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το Δεκέμβριο του 2020, ζητά την καταβολή συνολικού ποσού 2.167.993,62 ευρώ.

Οι νομικές και τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας συντάσσουν πλέον τις προτάσεις τους επί της αγωγής, ενώ το επόμενο διάστημα ο Γιώργος Κασαπίδης αναμένεται να ζητήσει ραντεβού με την διοίκηση του ΟΣΕ ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Ζήσης Πιτσιάβας

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας