Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Βελβεντό: Τρία αποκλεισμένα χωριά και μεγάλο πρόβλημα στην αγροτική οδοποιία- Η νυχτερινή καταιγίδα έκοψε ρεύμα και internet- Τι γίνεται με τη συγκομιδή των ροδάκινων

του Ζήση Πιτσιάβα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Με τον αποκλεισμό τριών χωριών και την καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας, να είναι τα δύο βασικά προβλήματα στα οποία έχουν δοθεί προτεραιότητα, οι υπηρεσίες του Δήμου Βελβεντού παλεύουν από τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η χθεσινή μεγάλη νεροποντή
που έπεσε στην περιοχή.

Το ξημέρωμα βρήκε το Βελβεντό να μετράει τις πληγές, από τα όσα συνέβαιναν και κατά τη διάρκεια της νύχτας με το οδικό δίκτυο να καταστρέφεται σε πολλά σημεία κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να αποκλειστούν τα χωριά Αγ. Κυριακή, Καταφύγι και Πολύφυτο.  














Μεγάλη πληγή αποτελεί όμως και η καταστροφή στην αγροτική οδοποιία, ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο, με τους ροδακινοπαραγωγούς του Βελβεντού να βρίσκονται σε φάση συγκομιδής της παραγωγής τους αλλά πλέον να μην μπορούν να πλησιάσουν στα χωράφια τους.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως ο Δήμος Βελβεντού ολοκλήρωνε αυτές τις ημέρες την εργολαβία βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας αλλά τα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν μια πολύ δύσκολη κατάσταση πλέον.
Από το πρωί μηχανήματα του Δήμου, ιδιώτες τους οποίους κινητοποίησε η δημοτική αρχή, αλλά και υπηρεσίες της Περιφέρειας προσπαθούν να περιορίσουν και να επιδιορθώσουν τις ζημιές, ενώ αύριο στο Βελβεντό θα φτάσουν μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης ώστε να συμβάλλουν στην άρση του αποκλεισμού των 3 χωριών. 


Κατά τη διάρκεια της νύχτας μεγάλο μέρος του Βελβεντού έμεινε χωρίς ρεύμα, καθώς οι πτώσεις κεραυνών ήταν συνεχόμενες και τα συνεργεία της ΔΕΗ έφτασαν στην περιοχή στις 12.30 τη νύχτα καταφέρνοντας τελικά να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση λίγο μετά τις 4π.μ.


Σύμφωνα με πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπήρξε τεράστιο πρόβλημα με τις συνδέσεις του internet, ενώ και το Δημαρχείο έμεινε χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο.  


Μιλώντας στον «Π» εκπρόσωποι των συνεταιρισμών του Βελβεντού, φαίνονται καθησυχαστικοί μέχρι στιγμής για τις παραγωγές τους, εκφράζουν όμως την ανησυχία τους πως αν συνεχιστεί για ακόμη μία ή δύο ημέρες το φαινόμενο της κακοκαιρίας και των βροχών ενδεχομένως να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στη συγκομιδή 1-2 ποικιλιών που ήρθε η περίοδος να μαζευτούν.
Ζήσης Πιτσιάβας
*Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ του Δημάρχου Βελβεντού, Μανώλη Στεργίου

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας