Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Για τρίτο χρόνο το Ειδικό Σχολείο Κοζάνης στον Τετράλοφο- Το προσωρινό έγινε μόνιμο με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Η σύμβαση για την ανακατασκευή του κτιρίου της οδού Αιανής 1, όπου στεγαζόταν μέχρι και πριν από δύο χρόνια το Ειδικό Σχολείο Κοζάνης διακόπηκε. Ο εργολάβος δεν μπορεί να προχωρήσει στις εργασίες εσωτερικά, αφού εκεί στεγάζονται δύο ακόμα δομές, το ειδικό εργαστήριο και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ με 50 περίπου παιδιά και αδιάλειπτη λειτουργία όλο τον χρόνο. Δυστυχώς η μεταφορά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε ενοικιαζόμενο χώρο στην
Κοζάνη παρά τις υποσχέσεις δεν έγινε ποτέ, για να βρεθεί τρόπος να γίνουν οι εργασίες εντός.
Εξάλλου το όλο έργο είχε δομηθεί λανθασμένα με αποτέλεσμα να μην έχει δυνατότητα ολοκλήρωσης. Το αποτέλεσμα είναι η προσωρινή μετακόμιση του Ειδικού Σχολείου στον Τετράλοφο το 2018 να είναι πια μόνιμη .Το έργο όμως 250.000 (μετά την έκπτωση) σχεδιάστηκε για την εξεύρεση λύσης για τη βασική δομή εκπαίδευσης των μαθητών του δημοτικού με ειδικές δεξιότητες. Αυτών που τώρα παραμένουν απομονωμένοι στον Τετράλοφο και θα παραμείνουν για πολλά ακόμα χρόνια.
Το «Νέο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο» στα Πλατάνια στην περιοχή της Παναγιάς της Φανερωμένης εξασφαλίστηκε μετά από ενέργειες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης ,αλλά ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του. Θα περάσουν χρόνια για να έρθει εντός πόλης μετά την κωλυσιεργία ένταξής του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα .
Αυτό είναι το επίπεδο της πόλης μας, δυστυχώς, παιδιά δημοτικού 22 χλμ μακριά από την πόλη και τον κοινωνικό ιστό της. Να περιμένει ο διευθυντής του ειδικού σχολείου ένα ραντεβού με το δήμαρχο Κοζάνης, να ανέχεται η τοπική κοινωνία τις διακρίσεις σε παιδιά πρώτης και δεύτερης κατηγορίας ,να μην αντιδρά κανένας όταν μαθητές ΑμΕΑ μετακινούνται καθημερινά και 30-40 χλμ για το θεμελιώδες δικαίωμα της εκπαίδευσης και της συνεκπαίδευσης που στον Τετράλοφο γίνεται δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας